Annonce
Horsens Posten

Fuld af begejstring: Gratis sommerferie for børn og unge har været det hele værd

I Brædstrup har der været åben klub som en del af sommerprogrammet. I sidste uge kiggede TV Syd forbi på deres Sommer Tour rundt i landet, og i den forbindelse var klatrevæggen her sat op. Arkivfoto: Thomas Baden Sørensen
En kæmpe succes, lyder det fra viceungdomsskoleleder om de arrangementer, Ungdomsskolen fik stablet på benene, da der i juni landede en pose penge, der var målrettet børn og unge.
Annonce

Horsens: Jan Asmussen har armene oppe over hovedet af bare begejstring.

Viceungdomsskolelederen har godt nok haft ekstra travlt denne sommer, fordi der pludselig landede 3,3 millioner kroner på bordet, som Ungdomsskolen Horsens skulle lave sommeraktiviteter til de unge for, men resultatet - tæt på 100 arrangementer fordelt hen over ferien - er han ovenud tilfreds med.

- Jeg kan kun sige herfra, at det virkelig har været en kæmpe succes. Der er stor tilstrømning til næsten alle arrangementer - både de små tilbud til 8-12 personer og op til de store ture, vi har arrangeret, siger han.

Annonce

Noget for alle

Ungdomsskolen har blandt andet haft 180 børn med til Universe - tidligere Danfoss Universe - på Als og 110 børn plus 50 forældre til de yngste med i Randers Regnskov.


Det har givet meget ekstra arbejde, men det har været det hele værd, når man ser, hvor mange unge der profilerer af det. Vi ville måske gerne have vidst det lidt før, men vi piver ikke og er glade for muligheden, der er en god ting for vores unge mennesker.

Jan Asmussen, viceungdomsskoleleder


Arrangementerne har været målrettet forskellige aldersgrupper blandt de 6-17-årige, og Ungdomsskolen har forsøgt at tilrettelægge et program, så der var noget for alle.

- Vi havde et "Brainbooster"-arrangement, hvor tæt på 40 unge spillede skak - det er mere til de stille typer. Så har vi haft paddling og mountainbiketure, der er til dem, der vil ud at røre sig, og vi har haft børnemusikfestival, der henvender sig mere til familier, siger Jan Asmussen.

Annonce

Det hele værd

Aktiviteterne har været samlet i et større katalog, som Ungdomsskolen i al hast fik sammensat og sendt ud på skolerne inden ferien, efter Folketinget i midten af juni blev enige om at afsætte 200 millioner kroner til sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år.

Jan Asmussen, SSP-koordinator og viceungdomsskoleleder ved Ungdomsskolen i Horsens, har haft travlt denne sommer, men det har været det hele værd, når han ser de mange unge, der har haft glæde af ungdomsskolens arrangementer. Arkivfoto: Lars Juul

Derudover er det også blevet til enkelte arrangementer uden for kataloget, så der har været nok at se til for Ungdomsskolens ansatte.

- Det har givet meget ekstra arbejde, men det har været det hele værd, når man ser, hvor mange unge der profilerer af det. Vi ville måske gerne have vidst det lidt før, men vi piver ikke og er glade for muligheden, der er en god ting for vores unge mennesker, siger Jan Asmussen.

Ikke alle aktiviteter har været kun for de unge. Forleden gæstede hjerneforsker Ann-E. Knudsen Fængslet for at holde foredrag for teenagere og deres forældre om, hvordan hjernen egentlig fungerer, når man rammer den alder, hvor man giver sine forældre flest hovedpiner.

Hjerneforsker Ann-E. Knudsen var på Fængslet i Horsens for at fortælle teenagere og deres forældre om, hvordan hjernen fungerer i de unge mennesker - og hvorfor det nogle gange skaber udfordringer for forældrene. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Forfattere sender julehilsner

Annonce