Annonce
Horsens Posten

Fuldt juleblus på Ørnstrupvej: Folk bliver så glade, at de lægger små gaver i vores postkasse

Det tager cirka en måned at få pyntet op på Ørnstrupvej 22. Og det bliver værdsat. I hvert fald oplever Vivi og Freddy Jensen, at folk lægger små pakker med chokolade i postkassen hos dem. Foto: Morten Pape
Vivi og Freddy Jensen bruger en månedstid på at pynte have og hus op til jul med alt fra udskårne nisse-motiver til isbjørne, rensdyr og nisser. Det får folk til at stoppe op ud for Ørnstrupvej 22. De er ikke de eneste, der sætter fuldt blus på julen. Fotografen har været rundt at opsnappe julestemning i og omkring Horsens.

Horsens: Til daglig bor Vivi og Freddy Jensen alene i rødstenshuset på Ørnstrupvej 22. Men i julemåneden får de selskab af nisser, isbjørne, snemænd og rensdyr, som bliver oplyst, når mørket falder på.

De får også selskab af de mange, som stopper op for at kigge på julebelysningen i haven og det røde parcelhus, der ligger lige over for Torsted Kirke.

Det er nemlig ikke kun ægteparret, der nyder, at der er skruet op for det helt store juleshow.

Annonce

- Der kommer folk forbi, som putter små gaver i vores postkasse. På et tidspunkt ringede et ældre ægtepar på døren bare for at aflevere en æske chokolade og sige tak for, at vi pynter op til jul, fortæller Vivi Jensen.

Ikke det store

Vivi Jensen og hende mand har ikke altid gjort så meget ud af at pynte op til jul.

- Det blev faktisk ikke til så meget, da børnene var små, siger hun, der har fem voksne børn og otte børnebørn.

Bytorv Horsens er i år pakket ind som en stor gave. En udsmykning, som får mange til at stoppe op på Søndergade. Foto: Morten Pape

Men det begyndte så småt, mens parret boede i Kalhave. For godt seks år flyttede de til Torsted, og siden har det taget fart med den store juleudsmykning.

- Det tager os efterhånden en måneds tid at pynte op til jul, og der kommer jo noget nyt til hvert år, siger Vivi Jensen, der arbejder som social- og sundhedshjælper.

Annonce

Svigerfars værk

Fra tagrenderne hænger udskårne træplader med nissemotiver. Det er svigerfars værk - og medvirkende til, at parret kom i gang med lave det eventyrlige juleunivers.

Også indenfor er der rykket adskillige nisser ind, og i en udestue er der ligefrem et juletog, som børnebørnene kan futte rundt i.

- Her i huset må man gerne røre nisserne og lege med legetøjet.

I år bliver togrejsende og alle andre mødt at et stort lysskilt, når de skal krydse Andreas Steenbergs Plads. Foto: Morten Pape

Vivi Jensen morer sig, når børn kommer ind i haven og blandt andet får øje på skiltet på haveskuret, hvor der står: "Her finder du Julemandens magiske nøgle. Til huse uden skorsten".

De små børnebørn kommer gerne forbi i denne søde juletid for at fornøje sig med den store juleudstilling. 23. december samles fire ud af de fem børn, svigerbørn og seks børnebørn til juleaften i det julede hus. Vivi Jensen har nemlig vagt juleaften på sit arbejde.

På Ørnstrupvej 108 er der indrettet en hel Santa Park. Foto: Morten Pape

Julehuset på Ørnstrupvej kan nydes frem til 1. juledag. Derefter går parret i gang med at pille udsmykningen ned og anbringe det sirligt i 10-12 store kasser, så alt er væk inden nytårsaften for ikke at friste folk med hang til grovere nytårsløjer til at ødelægge det.

Ny Havnegade i Horsens forvandler sig hvert år til julegade. Arkivfoto: Morten Pape

Også i resten af Horsens er der masser af julebelysning, som kan sætte gang i julehumøret. Fotograf Morten Pape har taget en rundtur, som i øvrigt også bragte ham forbi Ørnstrupvej 108, der er forvandlet til Santa Park. Med disse billeder ønsker vi alle en glædelig jul.

Det tager os efterhånden en måneds tid at pynte op til jul, og der kommer jo noget nyt til hvert år.

Vivi Jensen

https://modules.wearehearken.eu/horsens-folkeblad/embed/9714.js

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce