Annonce
Horsens Posten

Fun in the Sun: Musik, mad og sjov på Langelinie

Jens Ashoya, Horsens, vil gerne gøre noget for kulturen, musikken og de unge i Horsens. Derfor har han taget initiativ til Fun in the Sun på Langelinie, der finder sted 8. juni. Jens Ashoya deltager selv som den ene af de fire djs, der er på programmet på dagen. Pressefoto
38-årige Jens Ashoya står bag kultureventen Fun in the Sun lørdag 8. juni. Han deltager selv som en af programmets fire djs.
Annonce

Horsens: Horsens er efterhånden en attraktiv by at bo og studere i. Der bliver bygget en masse boliger, og miljøet omkring havnen vokser. Men der er for få kulturelle tilbud i byen.

Det mener 38-årige Jens Ashoya, Horsens, der derfor har taget initiativ til en kulturevent på Langelinie lørdag 8. juni - med musik, mad og sjov.

- Det er lidt synd, at de gode, lokale navne tit bevæger sig til København eller Aarhus - at ikke ret mange bliver i byen. Vi HAR kultur i byen, men den skal plejes og udvikles. Det har jeg tænkt at gøre noget ved, siger Jens Ashoya, der har fået støtte til eventen af europæisk kulturregion og Horsens Kommunes "Mærk Byen".

Annonce

Musik og mennesker mødes

- I den seneste tid har jeg drømt om at skabe et koncept, hvor musik og gode mennesker mødes. At skabe noget liv omkring byen i nogle afslappede omgivelser ved vandet. Min passion for elektronisk musik - især house musik - er således også på dagsordenen, siger Jens Ashoya, der selv står i programmet som en af eventens fire djs.

- Den helt store drøm er, at eventen med tiden kunne blive til noget større. Måske endda med artister fra udlandet, en to-dages forestillig - måske med aktiviteter på vandet. Men man skal jo starte et sted, siger Jens Ashoya, der tidligere har været involveret i bl.a. et projekt på Det Gule Pakhus og været deltager ved Wall of Sound.

Annonce

Lokale indslag

- Med projektet vil jeg i første omgang forsøge at holde det hele lokalt. F.eks. kommer maden til eventen fra Jimmy Bjerregaard, som til daglig bestyrer restauranten ved Stensballe Golfklub. Nu kan det let lyde lidt fornemt, men man vil kunne få en velsmurt burger og en fadbamse til under 100 kr. Varerne er naturligvis lokale og økologiske, understreger han.

Der vil være besøg af Paradis Is Horsens, som vil have nogle af sommerens bestseller-is med. Der vil være cafeer her og der, og en rullende kaffebar med kaffe, te og chokolade.

Der vil også være indrettet et loungeområde med forskellige brætspil.

Fire djs - heriblandt Jens Ashoya - spiller elektronisk musik, der vil være sjove aktiviteter med fun-ball, beachvolley, kongespil, petanque - og alle aktiviteter er gratis.

Annonce

Dj i fritiden

Jens Ashoya er dj i sin fritid. Han er bygningskonstruktør og arbejder i det daglige som projektleder hos Casa.

- Jeg har naturligvis en travl hverdag på jobbet. Men at være dj er en hobby for mig, hvor jeg slapper af og lader op. Også selv om det kræver noget energi, planlægning og engagement at stable sådan en event på benene. Men det er sjovt, jeg slapper af, og jeg vil gerne gøre noget for kulturen og de unge i Horsens. Jeg kunne godt tænke mig at lave et par events om året.

- Det har altid været min drøm at lave noget med musikken. Og jeg har altid fundet det sjovt at lege og mixe numre sammen. Min stil er svær at beskrive, men kan ofte indeholde afrikanske rytmer og disco.

Jens Ashoya er født i Kenya, hvor han har boet, til han blev ti år. Så kom han til Danmark - Juelsminde og Horsens. Han fortæller, at musikken altid har været en del af hjemmet.

- Det startede allerede i teenageværelset i 90'erne, hvor jeg forsøgte at mixe to Snoop dogg cd'er sammen - uden nogen mixer, fortæller Jens Ashoya, der dog hurtigt fik købt sin første mixer og to pladespillere, hvor han efterfølgende kunne øve at scratche og mixe.

Fun in the Sun finder sted på Langelinie lørdag 8. juni kl. 14-20. Man kan bare komme og gå, som man vil - og aktiviterne er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce