Annonce
Horsens Posten

Gang i sporten igen: Særligt samarbejde giver 325 elever en smagsprøve på tennis i skoletiden

12-årige Raman Chiko fra Langmarksskolen manglede ikke tro på egne evner, da han skulle prøve kræfter med tennis. På den time, eleverne spillede, nåede det også at blive til et par drømmeslag. Foto: Nicolai Skovgård
Penge fra "Den Åbne Skole"-puljen og fra Insero Horsens har givet elever på tre skoler mulighed for at prøve kræfter med tennis i idrætstimerne. Samtidig giver det Horsens Tennis Klub en mulighed for at vise sig frem for 325 potentielt nye medlemmer.
Annonce

Horsens: Tennis fik en lille opblomstring i den corona-ramte forsommer, da holdaktiviteter endnu var lukket, og man derfor måtte søge mod for eksempel ketcher-sporten, hvis man hungrede efter at dyste og motionere på en gang.

I Horsens Tennis Klub mærkede man også en tilgang, men hvorfor stoppe der?

Gennem Horsens Kommunes "Den Åbne Skole"-pulje kan foreninger og skoler indgå i et samarbejde og søge økonomisk støtte til projektet. Det har tennisklubben gjort sammen med tre horsensianske skoler, så 325 elever i 4.-6. klasse over en periode på et par måneder kigger forbi for at lære mere om tennis.

Samtidig har tennisklubben fået et beløb fra Insero Horsens til køb af ketchere, bolde og mini-net, som man har kunnet bruge i undervisningen af børnene.


Det er superfint, at eleverne gennem skolen kan få en intro til de her lidt mindre idrætter, så de ikke kun kender til fodbold og håndbold, men også ved, at der findes tennis og brydning.

Casper Due Fogt, projektleder for Horsens Kommunes Bevæg Dig For Livet-indsats


Langmarksskolen er en af de tre skoler, og her brugte fire klasser deres idrætstimer torsdag formiddag i sidste uge på at slå bolde på tennisanlægget på Kraghsvej. Samarbejdet er både en succeshistorie for skolen og for Horsens Tennis Klub, siger Niels Laursen, der er lærer på Langmarksskolen.

- Vores 0.-6. klasser har idræt i skolen to gange i ugen, og der vil vi gerne udvide elevernes horisont. Der er mange af dem, som aldrig har prøvet tennis før, og det får de muligheden for her. Samtidig er det en chance for, at foreningen kan få nye medlemmer, siger han.

Annonce

En intro til eleverne

Langmarksskolen er en såkaldt idrætsskole, hvor der er mere fokus og mere tid i skemaet til sport og bevægelse. Ikke kun for skolens eliteidrætsklasser, men helt generelt.

Casper Due Fogt sidder i Horsens Kommunes fritidsafdeling som projektleder for Bevæg Dig For Livet-indsatsen, og han ser gerne, at flere skoler fokuserer endnu mere på idræt, hvis det kan lade sig gøre for den enkelte skole.

- Det er superfint, at eleverne gennem skolen kan få en intro til de her lidt mindre idrætter, så de ikke kun kender til fodbold og håndbold, men også ved, at der findes tennis og brydning. Det her kan være med til at give medlemstilgang i alt fra tennis til brydning, siger Casper Due Fogt netop med henvisning til to sportsgrene, hvor de horsensianske klubber gør meget for at få nye medlemmer.

Annonce

Kan blive bredt ud

Ideen om at få skolerne på besøg i Horsens Tennis Klub opstod under corona-lukningen, hvor Thomas Brogaard, der er træner i klubben, var sendt hjem fra arbejde.

- Jeg var heroppe og kom til at lægge mærke til, hvor meget vores baner står tomme i dagtimerne. Hvem kan bruge dem? Det kan pensionister og skoler, siger Thomas Brogaard, der derfor så en mulighed i "Den Åbne Skole"-pulje.

- Børnene kommer og får en smagsprøve på noget, de ikke kender. For os bliver det her en test af, om det kan udbredes til flere skoler i kommunen. Og så er det noget, jeg gerne selv vil arbejde mere mere, siger Thomas Brogaard.

Annonce

Både bredde og elite

Omrking 325 elever fra Langmarksskolen, Sct. Ibs Skole og Bankagerskolen kommer til at bruge nogle af deres idrætstimer på tennisanlægget.

- Vi kommer ikke til at nørde teknik. Det bliver de basale ting som at holde ketcheren rigtigt, lære nogle grundlæggende slag og få kendskab til regler og til linjerne, siger Thomas Brogaard om den "smagsprøve", eleverne får.

Thomas Brogaard er træner i Horsens Tennis Klub, men arbejder også med idræt til daglig. Med "Den Åbne Skole"-puljen har han kunne kombinere tingene og give 325 skoleelever i 4.-6. klasse en forsmag på tennis. Foto: Nicolai Skovgård

Om det kan udvide tennisklubbens medlemsskare blandt de unge, er endnu uvist. I dag har klubben 70 medlemmer i ungdomsrækkerne. Flest spiller for sjov, men forhåbningen er også, at man kan tilbyde mere tennis for dem, der sigter højere.

Annonce

Et corona-tilbageslag

"Den Åbne Skole"-pulje er som sådan ikke en del af Bevæg Dig For Livet-indsatsen i Horsens Kommune, men begge er til for at udbrede kendskabet til idræt og foreningsliv for horsensianerne.

Et godt slag var nødvendigt, hvis man ikke skulle i "fængsel" i en af de tennis-lege, eleverne fra Langmarksskolen var igennem. Derfor var der fuld koncentration fra 12-årige Jonathan Pilgaards side. Foto: Nicolai Skovgård

Bevæg Dig For Livet har stadig som målsætning, at 10.000 flere i Horsens Kommune skal være aktive, og heraf 5000 i foreningsregi. Det har coronavirussen ikke ændret på.

- Det er klart, at det har været et tilbageslag, men vi ved endnu ikke, hvad det har betydet. Det kan også have givet en stilstand, fordi folk bare har fundet andre måder at være aktive på. Der er ikke noget at gøre ved det, og vi må bare arbejde ud fra de betingelser, der er, siger Casper Due Fogt.

I Horsens Tennis Klub har man til de yngre årgange særlige tennisbolde, som ikke er lige så sprælske som almindelige bolde. Det giver plads til mere spil og længere dueller - men de fleste elever, også Sofus Egeskov her, var meget opsatte på at slå vinderbolde, så modspilleren ikke havde en chance. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce