Annonce
Horsens Posten

Gittes store kærlighed døde fra hende som bare 20-årig: - Jeg er stolt af, at jeg er kommet godt videre

31-årige Gitte Søgaard Rasmussen fra The Burger Concept har om nogen prøvet at miste. Da hun var 20 år måtte hun sige farvel til sin store kærlighed. I dag er hun taknemmelig over, at hun efter så barsk en oplevelse, er kommet videre. Foto: Line Kyed
Gitte Søgaard Rasmussen er i dag restaurantchef på The Burger Concept, et job hun værdsætter at stå op til hver morgen. For livet er ikke en selvfølge for den i dag 31-årige kvinde, der har oplevet det værste, man kan forestille sig.

Horsens: Gitte Søgaard Rasmussen var i begyndelsen af 20'erne, bosat i Vejle og havde arbejdet sig op til et ledende job på McDonalds, hvor også hendes jævnaldrende kæreste arbejdede.

Parret flyttede sammen og havde planer om at skulle stifte familie.

Men sådan blev det ikke. For i 2011 døde Gitte Søgaard Rasmussens kæreste pludseligt af en hjerneblødning, og for en periode gik livet næsten i stå for den dengang unge kvinde.

Annonce

- Jeg mistede med ét min store kærlighed og vores fælles fremtids- og familiedrømme. Jeg kunne bedst lide at ligge under dynen og se krimiserier eller dokumentarer om forbrydelser. Mine venner spurgte til mig og kunne ikke helt forstå, hvordan jeg kunne holde ud at se på den slags. Men altså, det fik mig til at koble fra hverdagen. Jeg slappede af ved det. Sådan er det faktisk stadig, fortæller Gitte Søgaard Rasmussen, der i dag er 31 år, single og fortsat bosat i Vejle.

Ramte også søsteren

Noget af det, hun er mest stolt af i dag, er, at hun er kommet godt videre, selvom hun har mærket en af livets mørkeste sider.

Særligt Gitte Søgaard Rasmussens storesøster har kunnet sætte sig ind i tabet og sorgen. Syv år forinden oplevede hun noget lignende. Hun mistede sin kæreste i en trafikulykke.

- Det rystede virkelig vores familie, at en sådan tragedie kunne ramme ad to omgange, siger Gitte Søgaard Rasmussen.

Sorgen har fyldt og savnet fylder stadig, fortæller hun. Men ved hjælp af storesøsterens støtte og forståelse kom Gitte Søgaard Rasmussen efter et stykke tid mentalt på benene igen.

I september 2020 blev hun restaurantchef i Bytorv Horsens-restauranten The Burger Concept efter job på både Sunset Boulevard og Fakta i Kolding, hvor hun var butikschef.

I denne uge er hun med i Horsens Postens serie "Bag disken".

Hvorfor blev du restaurantchef?

- Jeg har en 9. klasses-afgangseksamen og har ad to omgange forsøgt mig med gymnasiet. Men det var ikke noget for mig. Som 19-årig, i 2008, fik jeg arbejde på McDonalds ved Vejle. Her blev jeg med tiden første-assistent, som er titlen lige under stedets restaurantchef. Jeg var ansat hos McDonald indtil 2018. Så blev jeg tilbudt et job som restaurantchef på Sunset Boulevard i Risskov.

- På det tidspunkt trængte jeg også til at prøve en anden arbejdsplads, fortæller hun.

- Jeg ville gerne noget mere, men på McDonalds er der ikke så stor udskiftning blandt cheferne. Så jeg kunne se, at jeg nok ikke kunne drive det længere der.

Efter et halvt år på Sunset Boulevard som restaurantchef trådte Gitte Søgaard Rasmussen i januar 2019 ud af branchen.

- Nu ville jeg prøve noget andet og blev butikschef i Fakta i Kolding. Men efter halvandet år måtte jeg indse, at jeg faktisk savnede min gamle branche, hvor der altid er et godt sammenhold og en afslappet ledelsesstil. Det er oftest et miljø, hvor man er der for hinanden og kan favne diskussioner og samtidig have det godt. Selvfølgelig er der også trælse ting, for eksempel lugten af friture, som jeg kommer hjem med hver dag, sene arbejdstider og hårdt fysisk arbejde. Men i det store billede betyder det ikke noget negativt for mig, siger Gitte Søgaard Rasmussen og fortæller:

- Så da The Burger Concept manglede en chef, søgte jeg stillingen og fik den heldigvis. Det var i september sidste år.

Gitte Søgaard Rasmussen har en 9. klasses-afgangseksamen og har efterfølgende haft flere ledende jobs og primært inden for restaurantions- og fastfoodbranchen. Siden 2019 har hun været ansat som restaurantchef på The Burger Concept i Bytorv Horsens. Foto: Line Kyed

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Det betyder alverden for mig, at ejerne af The Burger Concept (Morten Franck Jakobsen og Simon Franck Jakobsen, red) værdsætter mig som det menneske, jeg er, og værdsætter det, jeg arbejdsmæssigt leverer.

- De to brødre har ingen erfaring inden for fastfood-branchen. Så jeg er ligesom den mest erfarne ansatte, de har haft, og de bruger mig meget. Blandt andet drev jeg op til nedlukningen i december 2020 både The Burger Concept i Horsens og Kolding. Og hen over sommerferien i år stod jeg for restauranten i Sønderborg samtidig med restauranten her i Horsens, fortæller Gitte Søgaard Rasmussen.

Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Jeg har svært ved at se mig være et andet sted end i den her branche. Men skulle jeg skifte branche, skulle det stadig være inden for fastfoodbranchen. Jeg er vild med det faktum, at dagene er forskellige fra hinanden - lettere uforudsigelig, det er sjovt.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- At jeg er kommet godt videre til trods for, at jeg har mistet min kæreste.

Hvordan slapper du af?

- Jeg ser serier - krimier.

Hvem vil du helst være fanget på en øde ø med?

- Min far Verner. Jeg har altid været fars pige. Da jeg var 17 år, blev mine forældre skilt, og jeg flyttede med min far. Vi har et utroligt tæt og stærkt bånd, og det er kun blevet stærkere ved de svære episoder, vi er gået igennem sammen. Jeg taler med min far hver dag. Han er i dag pensionist, men har tidligere været buschauffør. Han er guld værd for mig.

Hvem inspirerer dig?

- Ulrik Wilbek, der har skrevet en bog om ledelse. Måske minder jeg en anelse om ham. Han har et iltert temperament, men kan samtidig være helt nede på jorden, og den type kan jeg være, selvom det er sjældent, jeg bliver hidsig. Han er også den første til at være der for sine medarbejdere - sit hold.

Men også nuværende håndbold-landstræner Nikolaj Jacobsen og træner for landsholdet, fodbold, Kasper Hjulmand gør det godt, mener hun:

- De kan begge samle det hold, de er leder for og er menneskelige og netop ikke kun leder.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

- Så skulle jeg ud at rejse, og jeg ville tage min far med til nogle af de steder, han endnu ikke har oplevet. Jeg har sådan lyst til at give ham nogle gode oplevelser. Han kan ikke længere selv rejse på grund af sit helbred og har brug for en at rejse med. Det kunne jo være mig.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

- At tingene flasker sig på arbejde. Jeg er glad for god stemning og hygge. Det er også, når jeg har gode snakke med The Burger Concepts 16 medarbejdere.

- En god dag er også at spise aftensmad med min far og slutte dagen med en krimiserie på tv.

Jeg mistede med ét min store kærlighed og vores fælles fremtids- og familiedrømme.

Gitte Søgaard Rasmussen
Annonce
Horsens Posten

Lev Horsens indbyder til grundlovsmøde for handicappede

Annonce
Horsens Posten

Unikt teater er blevet en medlems-magnet - og publikum skal være ekstra vakse ved billetlugen i år

Annonce
Horsens Posten

Scenografen tager toget fra Horsens

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

To tidligere ledere blev ramt af alvorlige ulykker og har kæmpet sig tilbage i job: De ville ikke ende med at sidde og sy punge

Horsens Posten

En omvej med vandkøler og proptrækker

Horsens Posten

Skal du med på cyklen til Paris næste år? Sund Vilje genopstår efter en pause, nu skal der findes deltagere

Horsens Posten

Butikschef: - Det er sundt at glemme hverdagen lidt for en stund

Horsens Posten

Tatoveringsfestival er tilbage i Fængslet: Stort kunstværk bygges og brændes af

Horsens Posten

Nu skal kræftramte fightere fejres igen. Stafet For Livet er rykket til Fængslet

Horsens Posten

Peter Schmeichel kommer til Horsens som musiker

Horsens Posten

Når lynlåsen giver op eller knapperne mangler: Ny skrædder i Kattesund

Annonce