Annonce
Horsens Posten

God dag til et 2022 uden forsætter

Det nye år plejer at give et boom i indmeldelser til træningscentrene. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Her gik jeg og troede, at jeg måske bare var en smule speciel.

Men nu har jeg lige kigget på top-ti over de mest populære nytårsforsætter.

Her står: 1. Vægttab. 2. Mere motion. 3. Rygestop. 4. Få en kæreste. 5. Drik mindre alkohol. 6. Arbejde mindre. 7. Stoppe neglebidning. 8. Se familien noget mere. 9. Stoppe med at bande. 10. Drikke mindre kaffe.

Annonce

Og nummer ét og to på listen - ja, de hopper lige så sikkert ind på min liste, som det hvert år bliver både jul og påske.

I dagene op til nytårsaften begynder jeg at planlægge, hvilket motionscenter jeg vil melde mig ind i, og jeg overvejer, om den skal stå på suppekur, 5:2-kur, eller om jeg skal faste de 16 af døgnets 24 timer fra 2. januar og i øvrigt spise mig mæt i kålsalat.  Men når dronningen toner frem på skærmen, og nytårsgæsterne hilser på hinanden i god champagne, ja, så er det som om planen opløser sig af sig selv. I hvert fald de mest vidtgående elementer i den.

Så i år er mit forsæt - ikke at have nogen forsætter. Og så må jeg jo se på kure og motions-muligheder hen ad vejen, når bukserne begynder at stramme. Men det skal være motion, som jeg vil finde sjov - og mad, som på trods af lavt kalorieindhold skal smage.

Og så vil jeg lade mig inspirere af mine gode kolleger. Den ene har som fast nytårsforsæt at spise noget mere chokolade i året, der kommer. Den anden vil se nogle flere film og serie på Netflix. Det er da nydelse, der vil noget.

Min kollega har som fast nytårsforsæt at spise noget mere chokolade i året, der kommer.

Men jeg vil dog tillade mig at have nogle ønsker. Det største deler vi vist alle sammen: Nemlig at få coronaen en gang for alle sat bag lås og slå, så ordet nærmest forsvinder ud af vores ordforråd, og vi i stedet forbinder det med en læskende mexikansk øl.

Vi har helt givet lært meget af at opleve, hvordan en lille dum virus kan sætte en stor verden ud af spillet. Vi har fået øjnene op for naturen, surdejsbrød og online-møder. Men nu er det erfarings-katalog efterhånden ved at være fyldt til bristepunktet.

Her i Horsens vil jeg håbe, at vi i 2022 kommer til at opleve Middelalderfestivalen.  At udendørs plæner og indendørs scener bliver fyldt med koncerter og optræden. Og at folk allerede fra påske kan sætte sig ved cafébordene og tage et dybt sug af forårslivet. Og ikke mindst at biografen snarest muligt får lov til at åbne, så vi kan få set alle de gode film, som skulle have haft premiere i julen.

Her på avisen vil vi have nogle enkle forsætter. Nemlig at vi fortsat vil lave en god avis. Både på nettet og på print.

Vi forsætter med serien "Bag Disken", hvor du kan møde nogle af de mange mennesker, som du hilser på i by- og handelslivet. Vi vil fortælle historier om mennesker, som kan inspirere dig. Og vi vil sætte fokus på dem, der fik en chance, og som klarer sig på trods af en et liv med rigeligt modgang. Det er typisk historier, som vi skriver, når den ene Horsens-virksomhed rækker CSR-stafetten, som er et symbol på at tage socialt ansvar, videre til næste virksomhed. Og vi vil fortsat bede mennesker med noget på hjerte om at skrive klummer.

Og med dette - som trods alt blev til en slags forsæt: Et godt og lykkebringende nytår.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce