Annonce
Horsens Posten

Godt råd fra ny fodterapeut-trio, der er uddannet i at se tegn på sygdom: Køb sko om eftermiddagen

Der er sket meget, siden Dorthe Klausen (th) besluttede at blive selvstændig fodterapeut. Hun har fået to kolleger, Tine Orle og Jane Bregenov Møller, der også er statsautoriserede fodterapeuter. Og hun har fået nye lokaler der, hvor Dagnæs Fodpleje tidligere havde til huse. Foto: Marianne Husted
Dorthe Klausen ønskede sig en kollega. Nu har den statsautoriserede fodterapeut næsten tre plus en ny klinik på Sønderbrogade. Det er alt sammen sket på knap to år.

Horsens: Nyuddannede Dorthe Klausen var glad, da hun for knap to år siden kunne åbne FodterapeutenHorsens.dk på Fr. Bajers Gade 26, men hun savnede en kollega.

Nu deler den 49-årige terapeut klinik med to andre statsautoriserede fodterapeuter: Tine Orle, 53 år, med fire års erfaring i faget, og Jane Bregenov Møller, 43 år, som bliver færdig med sin uddannelse til juli. Begge har en sundhedsfaglig baggrund og er optaget af forebyggelse.

Det er ikke det eneste nye, der er sket. Dorthe Klausen har også rykket sin klinik til de noget større lokaler i Sønderbrogade 131. Hun er indehaver, mens de to øvrige har lejet sig ind. Desuden har de fået tilknyttet zoneterapeut Sus Møller.

Annonce

De er så glade for deres nye klinik og arbejdsfællesskabet, at de hver dag stiller et flag uden for døren.

- Hver dag skal være en god dag, er vores mål. Patienterne bliver budt på kaffe og skal mærke, at deres fødder er i professionelle hænder, siger Dorthe Klausen.

Køb sko om eftermiddagen

Fodterapeuterne er rundhåndede med råd og vejledning. De tegner gerne en skabelon af foden, som patienterne kan få med sig, når de skal ud at købe nye sko, fortæller Jane Bregenov Møller.

- Køb sko om eftermiddagen. Da er foden gerne lidt hævet, og det er det, som fodtøjet skal passe til, fortsætter hun.

Et andet godt råd er at vælge sko med en fleksibel sål, der mindsker risikoen for hård hud, og med remme eller velcrolukning, der sørger for, at skoen sidder ordentligt fast. Det betyder alt sammen meget for føddernes sundhed. Det samme gør de rette strømper, som meget gerne må være fremstillet af bambus.

Annonce

Opdager sygdomme

Som statsautoriserede terapeuter er de uddannet i at se tegn på sygdom. Foden kan være hævet, behåret eller have sår. Det kan være et tegn på dårligt blodomløb. De ser folk i alle aldre i klinikken. De behandler også folk, der er ramt af eksempelvis psoriasis eller diabetes.

- Lige nu har vi også travlt med at lakere negle. De lidt ældre er til de røde farver, mens yngre typisk foretrækker pastelfarver, men jeg havde da en tresårig, som i går gik herfra med turkis  tånegle, smiler Dorthe Klausen.

De ser alle aldre i klinikken. Børn med vorter, unge med nedgroede negle, voksne med ligtorne og hård hud - og ældre, som har svært ved selv at ordne fødder. Og så dem, der bare gerne vil have velplejede fødder. Deres skøn er, at 50 procent af patienterne er mænd.

- Når mændene først har fået foden inden for døren, kommer de igen, har Dorthe Klausen erfaret.

Fødderne er hele vores fundament, påpeger Tine Orle. De har alle oplevet den glæde og velvære, som patienter giver udtryk for, når de først har prøvet at få afhjulpet deres problemer, som forplanter sig op gennem kroppen, med de rigtige indlæg.

Når mændene først har fået foden inden for døren, kommer de igen.

Dorthe Klausen

https://modules.wearehearken.eu/horsens-folkeblad/embed/9714.js

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce