Annonce
Horsens Posten

Gratis tandpleje til hjemløse og socialt udsatte

Der er gratis hjælp til en tur i tandlægestolen, hvis man er blandt de 333 særligt socialt udsatte borgere i Horsens Kommune og har ondt i tænderne. Foto: Horsens Kommune
Tilbuddet til særligt socialt udsatte borgere med ondt i tænderne er blevet opgraderet.
Annonce

Horsens: Gratis, akut og smertelindrende tandpleje til hjemløse og socialt udsatte er en del af en ny lov om socialtandpleje, som trådte i kraft i sommer.

Det kommer selvfølgelig også hjemløse og socialt udsatte i Horsens Kommune til gode, hvis de har ondt i tænderne.

Med loven fulgte en pose penge til kommunerne, som skal stå for tilbuddet.

Derfor er der penge til at aflønne en tandlæge halvanden dag om ugen og en klinikassistent to dage om ugen, som skal løse opgaven på de to kommunale tandplejeklinikker, hvor omsorgs- og specialtandplejen har hjemme og derfor har gode forudsætninger for at løse opgaven.

Pengene rækker også til materiale, udstyr og en mulig indretning af en ny klinik, afhængig af, hvor mange der tager imod hjælpen. Desuden skal der kigges på, om den tandplejeindsats, som i dag er koblet til Center for Socialt udsatte, skal udvides med en dag.

En optælling viser, at der er 333 borgere i målgruppen i Horsens Kommune.

Kommunen får knap en million kroner om året til at levere tilbuddet.

Annonce

Dulmer smerter med rusmidler

Ifølge en pressemeddelelse fra Horsens Kommune omfatter tilbuddet behandling af smerter, betændelse og muligvis en lille protese. Tilbuddet gælder borgere, som normalt ikke vil søge tandlæge ved tandpine, men som i stedet vil dulme smerterne med rusmidler.

For at få udbredt tilbuddet til gruppen er der lavet et samarbejde med Sølyst, Kirkens Korshær og andre instanser med kontakt til de borgere, der kan få gavn af tilbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce