Annonce
Horsens Posten

Grus-indehaver takker af og fortsætter med andre projekter: - Det er blevet til tre gode år

Fra 15. august lukker Julie Due Steffensen Grus. Grus har hen over sommeren holdt til ved cafeen foran legeområdet ved industrimuseet, da Boligforeningen Beringsgaard er i gang med et større renoveringsarbejde af boligkomplekset i Kongensgade, hvor Grus normalt har haft til huse. Foto: Line Kyed
For Julie Due Steffensen er det slut med at være selvstændig. Hun lukker sin kulturcafé Grus i Kongensgade og vil i stedet bruge sine kræfter i byens nye ungekulturhus, Platform K.

Horsens: Fra søndag 15. august er det officielt slut med kulturcaféen Grus, som Julie Due Steffensen åbnede i november 2019.

Her slukker hun ikke blot lyset i cafeen og kaffevognen ved Danmarks Industrimuseum, hvor hun grundet renoveringsarbejde har haft sit virke midlertidigt, siden 19. juni. Fra 15. august er det definitivt slut med Grus - også i Kongensgade, meddeler hun.

Julie Due Steffensen slog i november 2019 dørene op til Grus, der var tænkt som et kulturelt samlingssted for iværksættere og et tilbud til alle, herunder både unge og ældre, med lyst til et kreativt, socialt engagement. Stedet har derforuden fungeret som en café med plads til arbejdsstationer i formiddagstimerne og med et løbende større madsortiment og senest cateringtilbud.

Annonce

Men nu er det snart og efter godt tre år slut med den del for byens kulturkriger.

I stedet skal Julie Due Steffensen nu fuldt ud hellige sig byens nye ungekulturhus på Madevej, Platform K. Her skal hun stå for stedets cafédrift, eventbookinger og kommunikation.

Fællestræk

Julie Due Steffensen har det seneste år brugt en del af sin fritid på at involvere sig i det kommende Platform K. I planerne for kulturhuset ser hun mange fællestræk med Grus, forklarer hun. Derfor er det heller ikke et tårevædet farvel, hun er i gang med, lyder det.


det er sundt for mig nu at skulle spille sammen med andre. De tre år, jeg har haft Grus, har lært mig ufatteligt meget. Jeg har slidt og arbejdet i ét væk. Jeg har kæmpet.

Julie Due Steffensen


- Jeg føler ikke, jeg længere behøver at være primus motor på iværksætteriet. Derfor kan jeg lukke Grus med ro i sindet - og en kæmpe stolthed i kroppen over den opbakning, rigtig mange mennesker i og omkring Horsens har vist Grus. Jeg kan simpelthen se, at der er blevet skabt et netværk, der har vokset sig stærkt. Den kulturspire, jeg fik sået med Grus, har virkelig slået rod, siger Julie Due Steffensen.

Det er ikke et tårevædet farvel til Grus, Julie Due Steffensen er ude i, fortæller hun. Derimod ser hun frem til nu at skulle dedikere sig fuldt ud til Platform K, hvor hun kommer til at stå for stedets cafédrift, events og kommunikation. Foto: Line Kyed 

Hun ser, at Platform K kommer til at bygge på mange af de samme værdier, som Grus har stået for.

- Fra ungekulturhuset kan kulturen vokse videre og udvikle sig yderligere. Folk vil følge med til Madevej. Det er jeg sikker på, siger hun.

Annonce

Byen var parat

Julie Due Steffensen forklarer, at hun forud for åbningen af Grus i 2019 mange gange tænkte, om Horsens var klar til en kulturcafé. I dag kender hun svaret.

- Yes, det var Horsens, og det er blevet skabt af trofaste, opbakkende kunder og borgere. Det er dem, jeg kan takke for succesen. De har skabt Grus, og det er vokset til et sted, som jeg sagtens ville kunne føre videre og leve af, fortæller hun.

Platform K - Julie Due Steffensens virke

3. september åbner Horsens ny ungekulturhus Platform K på Madevej, hvor Det Gule Pakhus hidtil har holdt til.

Det nye kulturhus skal fusioneres med spillestedet KulisseLageret. Planen med Platform K er blandt andet at give unge og studerende, musikere og andre kreative i Horsens en ny fælles base.

Julie Due Steffensen bliver ansvarlig for opstarten af stedets cafédrift og for de hverdagsevents, der skal være en del af det ny-tilbyggede caféområde.

Det er dog ingenlunde en mulighed for hende at have to job, forklarer hun.

- Jeg kan ikke både hellige mig Platform K og Grus, hvis jeg også skal kunne have tid til min kæreste, familie og venner. Desuden tror jeg, det er sundt for mig nu at skulle spille sammen med andre. De tre år, jeg har haft Grus, har lært mig ufattelig meget. Jeg har slidt og arbejdet i ét væk. Jeg har kæmpet. Selvom jeg ikke kendte til cafédrift, lykkedes også den del. Wow altså - det fortæller jo bare, at man kan, hvad man vil, siger Julie Due Steffensen.

Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Wall of Sound vender tilbage med nye datoer - og de første store navne på plakaten

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Horsens Posten

Se billederne: Julemanden landede i Horsens med sang og julelys

Horsens Posten

Så åbner Bytorv Horsens en morgen kun for seniorer og sårbare sjæle

Horsens Posten

Kendt sengebutik flytter: Blev opsagt og har fundet nye og større lokaler

Horsens Posten

Avisens læsere diskuterede coronapasset på avisens Facebook-side - her er, hvad de synes om den sag

Horsens Posten

Her er det megafedt at være fleksjobber: Arbejdsdagen hos pakketransportfirma bliver indrettet til den enkelte

Horsens Posten

Julegavetip før black friday: Køb julegaverne tidligt, hvis du vil være sikker på at kunne indfri ønskerne

Horsens Posten

Økologiske boller, brød og kager - nyt mikrobageri ser snart dagens lys - det samme gør et snedker-showroom og en nyindrettet gårdbutik

Horsens Posten

Horsens store juleprogram: Glædeligt gensyn og en overraskelse

Horsens Posten

De vil holde fast i den danske madkultur: Gæt hvad de slår et slag for

Horsens Posten

Vinder af citypris: Nyskabende i 1979 og nyskabende i dag

Horsens Posten

Pas på hinanden - og frem med passet

Horsens Posten

Butikschefen ville have læst historie, men endte med at vælge elevplads hos Skoringen

Annonce