Annonce
Horsens Posten

Guide til øl til din påskefrokost: Den findes lokalt

Der er masser af godt øl til påskefrokosten. Her kan du læse en guide til, hvad der passer til fisk, frikadeller, ost og meget mere. Foto: Ulrik Bruun Fanø
Har du været en tur forbi ølafdelingen i dit lokale supermarked, har du nok bemærket, at påsken for længst er rykket ind. Måske har du også bemærket, at det ikke er sket med samme styrke som tidligere år.

Horsens. Bryggerierne brændte nallerne på juleøllet grundet nedlukningen og har forståeligt nok været tilbageholdende med at fyre op under påskebrygget i år.

Der er ellers god tradition for at brygge højtidsbryg i Danmark, så lidt trist er det da, at vi ikke kan få lov at smage på resultatet af bryggernes påskeinspirerede legesyge.

Tilbage til hylderne i supermarkedet er det alligevel ikke sikkert, at du har bemærket noget anderledes. Det er ikke her man finder de særlige og spændende øl, men gode gengangere fra klassiske danske bryggerier.

Annonce

Vandhuls to-go-salg

Det spændende øl må du gøre en indsats for at finde. Allerhelst ved at frekventere et lokalt vandhuls to go-salg. Dem er der nemlig et par af.

Den Gyldne Hest lokker med øl i ”spandevis”. Der bliver simpelthen pakket spande med øl klar til afhentning. Udvalget er forholdsvis standard, men alligevel et niveau over supermarkedets. Det kunne f.eks. være en Blå Thor eller Hestens særbryg fra Refsvindinge. Begge solide, traditionsrige øl der nemt kan ledsage en påskefrokost. Udleveringen sker på Vinöl Gastrobar, hvor man samtidig lige kunne bestille mad til påskens festdage.

ØL2GO kører med glæde byen tynd for at levere månedspakker og særbestillinger. Her er udvalget yderst interessant og priserne moderate. Udvalget spænder over alle stilarter, men særligt de godt humlede og syrlige finder man i høj klasse her. Det kunne være dragende, syrlig øl fra enten Norbæk eller Ugly Duck.

Hos Brætspilcafeen blev der i anledningen af Corona etableret en ”Bottleshop”, hvorfra der langes spændende øl ud efter aftale. Find dem på Facebook eller Instagram, og se hvilke fristelser, de byder på. Det er også her, man skal skrive til dem for en aftale. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!

Annonce

Guide til det gode påskeøl

Rækker nysgerrigheden kun lige til hvad supermarkedet byder på, vil jeg her give en lille guide til, hvad du skal kigge efter.

Til påskefrokosten er en maltrig øl altid et godt valg. Jeg synes, du skal kigge efter en bock. Øllen der netop byder på fyldig malt men også en rar varme. En opgraderet pilsner kunne man kalde den.


Til påskefrokosten er en maltrig øl altid et godt valg. Jeg synes, du skal kigge efter en bock.

Ulrik Bruun Fanø


Drik den til lun leverpostej med champignon, frikadelle med cornichoner eller en god skinke med italiensk salat. Vær opmærksom på at en dobbeltbock er stærkere og ofte sødere. Så er det nærmere flæskesteg, der skal til.

På hylden skal du i den lette og friske ende kigge efter Braunsteins BB Påskebryg eller Bock Bock fra Ørbæk Bryggeri, mens det i den tungere ende skal være den let krydrede Påske Bocken fra Viborg Bryghus eller Easter Bock fra Thisted Bryghus. Sidstnævnte en dobbeltbock med en let sødme til forskel.

Byder påskefrokosten også på fisk eller ost kan der sagtens parres god øl til. Osten kræver ofte noget mere tyngde og den kunne komme fra en belgisk dubbel, og dem brygger ingen bedre end belgierne selv. Er du ved den rigtige hylde, bør du tage en Rochefort 8 eller en Westmalle i kurven. Hylden finder du i Løvbjerg.

Fisken derimod kan håndtere de lettere øl, som kunne være pilsner, saison eller pale ale afhængigt af om det er sild, laks eller rejer. Jacobsens Påske Pale Ale er letdrikkelig og ganske smagfuld. En saison er umådelig svær at finde i supermarkedet. Svaneke laver dog en godkendt bastard i 75 cl-flaske.

Vil man derimod prøve den sande saisonoplevelse skal man kigge forbi ØL2GO og spørge efter hoppe.beer – eller bekende sig til belgiske Orvals fortræffeligheder. Pilsneren skal man hente i Tyskland eller brygge selv - hvis man tør. Jeg turde og glæder mig.

Skål!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce