Annonce
Horsens Posten

Guide til nedlukningen: Her er aktiviteter for hele familien

Der findes ikke dårligt vejr, men dårlig påklædning. Brug gerne corona-tiden på at få motion og frisk luft. Her er det Helle Asmussen, hjerteforeningen, som går tur på hjertestien ved Horsens Fjord.  Arkivfoto: Mette Graugaard
2021 begynder lige så restriktivt og nedlukket som 2020 sluttede, men stol trygt på, at din ugeavis hjælper dig med at komme lidt lettere gennem årets første tid. Vi har samlet aktiviteter for børn, voksne og familien.
Annonce

Horsens: Der er så meget, vi ikke må i denne corona-tid. Og hvad skal vi så. Vi har samlet en række tip til dig og din nærmeste familie. Dem kan I trygt benytte og samtidig holde afstandskravet på to meter og forsamlingsforbuddet på fem, som dog ikke gælder nærmeste familie.

Har du selv gode tip til at bruge tiden hjemme, så del dem med Horsens Postens læsere ved at sende en mail til mahu@jfmedier eller del dem på Horsens Postens Facebook-side.

1 Områdets legepladser

Der findes mange legepladser i og omkring Horsens,  og der er helt nye oplevelser på hver eneste. Nogle af de populære er Caroline Amalie Lundens Legeplads og legepladsen ved Bygholm, men også uden for Horsens by er der masser af legeplads-oplevelser.

Lidt længere væk ligger den store Naturlegepark ved foden af Odelsbjerget foran Hotel Juelsminde Strand i Juelsminde.

Horsens  Kommune har samlet en liste over dem alle på https://horsens.dk/Fritid/Natur%20og%20Friluftsliv/Legepladser

2 Se film helt gratis

Helt gratis kan man vælge film fra Filmstriben hos Horsens Bibliotek. Der er alt fra animationsfilm for børn og voksne, spillefilm, dokumentar og kortfilm, og fælles for alle er, at der er tale om kvalitetsfilm. Man skal være oprettet som låner på et af kommunens biblioteker for at låne. Man må vælge seks film om måneden.

Embed:Filmstriben | Horsens kommunes biblioteker
https://horsensbibliotek.dk/e-materialer/filmstriben

Alternativt kan Filmcentralen nævnes, her finder du en række danske dokumentar- og kortfilm. Også en række film og serier kan streames fra DR, ligesom der selvfølgelig er de kommercielle streamingtjenester.

3 Læs eller lyt til en god bog

E-reolen er bibliotekernes gratis tilbud til dig om at låne bøger elektronisk til din tablet eller mobiltelefon. Her er massevis af klassikere for børn og voksne - lige til at lytte eller læse.

Er du mere til blade, så er eblad.org spækket med danske blade.

Du kan også søge mange timers underholdning og god viden ved at lytte til podcasts. Blandt andet i Nyhedskiosken hos Jysk Fynske Medier - men også hos DR og mange andre.

4 Turist i egen baghave

Selv om det er koldt, og vinden rusker, er der som bekendt ikke noget vejr, som ikke er udevejr. Snør vinterstøvlerne, pak madpakken og fyld skoldhed kaffe i termokanden og medbring varm kakao til børnene.

Horsens og hele området omkring kommunen byder på en række skønne naturoplevelser. Øen Endelave med de vilde kaniner. Du kan også gå langs Horsens Fjord eller snuppe cykelturen på 52 kilometer om Horsens Fjord. Du kan besøge Stensballe Skov og Bjerge, Dysbjerg Sandbanke eller Udsigtshøjene syd for Trustrup. Der er masser af inspiration at hente hos Visithorsens.dk og kystlandet.dk.

5 Lær et nyt sprog

De fleste af os er afskåret fra at rejse til de steder, vi drømmer om, men hvorfor ikke forberede sig på at rejse ud igen ved at lære drømmedestinationens sprog. Der findes et hav af apps, der med eller uden betaling hjælper dig i gang. Minimo er et godt bud, hvis de yngste (5-9 år) vil lære engelsk, mens Duolingo hjælper de voksne i gang med alverdens sprog.

6 Gå på museum

Selv om museerne i skrivende stund er lukket ned, så giver nogle af dem mulighed for digitale besøg. 

Du kan blandt andet lægge vejen forbi Statens Museum for Kunst, Nationalmuseets digitale samlinger, eller du kan smutte en tur over Atlanten til Guggenheim hvor man ved hjælp af Google Streetview kan spankulere rundt i det kendte museum.

7 Ryd op

Okay, det lyder måske ikke sindsoprivende, men hvornår har du sidst haft så god tid? En pause i hjemmeundervisningen kunne bruges på at få styr på det hjem, der bliver så flittigt brugt i disse tider.

At få ryddet op og ud i skufferne er en god måde at begynde et nyt år på. Det rydder også op i hovedet. Vi lover, at det får humøret op, når oprydningen er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce