Annonce
Horsens Posten

Hårdest ramt i hele regionen: Test for covid-19 fortsætter på fuld blus

Testbilen i Horsens tager stadig imod borgere uden symptomer, der både kan blive testet der med og uden tidsbestilling. Den holder som udgangspunkt ved Casa Arena hver dag mellem klokken ni og 16, med Region Midtjylland anbefaler, at man løbende tjekker corona.rm.dk for seneste nyt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Statens Serum Institut har på grund af tekniske problemer ikke kunnet opdatere tallene for covid-19-smittede. I Horsens Kommune fortsætter nuværende test-indsats, selv om Region Midtjylland har skruet en smule ned.
Annonce

Horsens: Et kig på onsdagens tal for covid-19 viser ingen forskel i Horsens i forhold til tirsdag. Det skyldes, at Statens Serum Institut ikke har kunnet opdatere tallene - ifølge Ritzau på grund af tekniske problemer.

Dermed ser det stadig ud til, at Horsens Kommune ligger på 41 smittede inden for den sidste uge - og dermed et incidens-tal på 45 smittede inden for en uge per 100.000 indbyggere.

Med den såkaldte bekymringsgrænse liggende på 20 per 100.000 er Horsens Kommune fortsat et fokusområde i Region Midtjylland, selv om regionen onsdag meldte ud, at der bliver færre testtider til rådighed.

- Lige nu er smittetrykket højt i særligt København og Odense, og derfor bliver indsatsen intensiveret i de områder. Det betyder, at vi i den kommende tid desværre nok må indstille os på, at der bliver ventetid, hvis man er symptomfri og vil testes for covid-19, fortalte regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Ingen ændringer i Horsens

Forklaringen er, at Statens Serum Institut maksimalt kan nå at analysere cirka 30.000 tests om dagen, så er der brug for flere i den ene ende af landet, må man skrue ned i den anden ende.

Men fordi Horsens er den hårdest ramte kommune i Region Midtjylland, bliver der foreløbig ikke ændret noget her. Det fortæller borgmester Peter Sørensen (S) til avisen, og det bekræfter regionens kommunikationsafdeling desuden - dog med det forbehold, at tingene ændrer sig så hurtigt for tiden, at den melding kan være forældet allerede torsdag.

Det fortsatte fokus kan blandt andet ses ved, at Horsens Kommune er den eneste i regionen, hvor man som symptomfri kan møde op til test uden tidsbestilling. Alle andre steder i regionen skal der bestilles tid først.

Desuden fortsætter regionen den påbegyndte indsats med at teste plejepersonalet i Horsens Kommune. En opgave, kommunen overtager, når den har uddannet testpersonale til det.

Annonce

Usikkerhed om tallene

Mens den brede befolkning normalt kan se de seneste smittetal hver dag klokken 14 på Statens Serum Instituts oversigtskort, får kommunerne dem tilsendt om formiddagen. Og onsdag nåede Horsens Kommune at få tallene, inden seruminstituttet meldte om tekniske problemer.

Borgmester Peter Sørensen oplyste derfor i en pressemeddelelse om teaterfestivalens aflysning, at der ikke var kommet nye smittetilfælde i Horsens inden for det seneste døgn, men siden blev han bekendt med de tekniske problemer.

- Tallet er altså behæftet med en væsentlig usikkerhed, for jeg ved ikke, om det stemmer, efter Statens Serum Institut har fået it-problemer. Men jeg ved, at vores samlede smittetal først vil kunne falde fra på fredag, siger borgmesteren med reference til, at det var fredag i sidste uge, Horsens Kommune for alvor mærkede en stigning - og der skal altså gå en uge, inden de tal forsvinder fra regnestykket.

Skal man testes for covid-19 i Horsens Kommune foregår det for symptomfrie borgere ved Casa Arena. Man kan bestille tid via coronaprover.dk eller møde op uden tidsbestilling. Har man symptomer, skal man kontakte sin læge og få en henvisning til en test, som vil foregå på Regionshospitalet.

Region Midtjylland anbefaler, at man tjekker corona.rm.dk for at blive klogere på, hvad man skal gøre, og om testbilen stadig holder ved Casa Arena, da smitteudviklingen kan gøre, at den flyttes med kort varsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ole vil give udsatte børn en uforglemmelig juleaften: I år kan coronavirus gøre det svært - men ikke umuligt

Annonce