Annonce
Horsens Posten

Hårdest ramt i hele regionen: Test for covid-19 fortsætter på fuld blus

Testbilen i Horsens tager stadig imod borgere uden symptomer, der både kan blive testet der med og uden tidsbestilling. Den holder som udgangspunkt ved Casa Arena hver dag mellem klokken ni og 16, med Region Midtjylland anbefaler, at man løbende tjekker corona.rm.dk for seneste nyt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Statens Serum Institut har på grund af tekniske problemer ikke kunnet opdatere tallene for covid-19-smittede. I Horsens Kommune fortsætter nuværende test-indsats, selv om Region Midtjylland har skruet en smule ned.

Horsens: Et kig på onsdagens tal for covid-19 viser ingen forskel i Horsens i forhold til tirsdag. Det skyldes, at Statens Serum Institut ikke har kunnet opdatere tallene - ifølge Ritzau på grund af tekniske problemer.

Dermed ser det stadig ud til, at Horsens Kommune ligger på 41 smittede inden for den sidste uge - og dermed et incidens-tal på 45 smittede inden for en uge per 100.000 indbyggere.

Med den såkaldte bekymringsgrænse liggende på 20 per 100.000 er Horsens Kommune fortsat et fokusområde i Region Midtjylland, selv om regionen onsdag meldte ud, at der bliver færre testtider til rådighed.

Annonce

- Lige nu er smittetrykket højt i særligt København og Odense, og derfor bliver indsatsen intensiveret i de områder. Det betyder, at vi i den kommende tid desværre nok må indstille os på, at der bliver ventetid, hvis man er symptomfri og vil testes for covid-19, fortalte regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Ingen ændringer i Horsens

Forklaringen er, at Statens Serum Institut maksimalt kan nå at analysere cirka 30.000 tests om dagen, så er der brug for flere i den ene ende af landet, må man skrue ned i den anden ende.

Men fordi Horsens er den hårdest ramte kommune i Region Midtjylland, bliver der foreløbig ikke ændret noget her. Det fortæller borgmester Peter Sørensen (S) til avisen, og det bekræfter regionens kommunikationsafdeling desuden - dog med det forbehold, at tingene ændrer sig så hurtigt for tiden, at den melding kan være forældet allerede torsdag.

Det fortsatte fokus kan blandt andet ses ved, at Horsens Kommune er den eneste i regionen, hvor man som symptomfri kan møde op til test uden tidsbestilling. Alle andre steder i regionen skal der bestilles tid først.

Desuden fortsætter regionen den påbegyndte indsats med at teste plejepersonalet i Horsens Kommune. En opgave, kommunen overtager, når den har uddannet testpersonale til det.

Annonce

Usikkerhed om tallene

Mens den brede befolkning normalt kan se de seneste smittetal hver dag klokken 14 på Statens Serum Instituts oversigtskort, får kommunerne dem tilsendt om formiddagen. Og onsdag nåede Horsens Kommune at få tallene, inden seruminstituttet meldte om tekniske problemer.

Borgmester Peter Sørensen oplyste derfor i en pressemeddelelse om teaterfestivalens aflysning, at der ikke var kommet nye smittetilfælde i Horsens inden for det seneste døgn, men siden blev han bekendt med de tekniske problemer.

- Tallet er altså behæftet med en væsentlig usikkerhed, for jeg ved ikke, om det stemmer, efter Statens Serum Institut har fået it-problemer. Men jeg ved, at vores samlede smittetal først vil kunne falde fra på fredag, siger borgmesteren med reference til, at det var fredag i sidste uge, Horsens Kommune for alvor mærkede en stigning - og der skal altså gå en uge, inden de tal forsvinder fra regnestykket.

Skal man testes for covid-19 i Horsens Kommune foregår det for symptomfrie borgere ved Casa Arena. Man kan bestille tid via coronaprover.dk eller møde op uden tidsbestilling. Har man symptomer, skal man kontakte sin læge og få en henvisning til en test, som vil foregå på Regionshospitalet.

Region Midtjylland anbefaler, at man tjekker corona.rm.dk for at blive klogere på, hvad man skal gøre, og om testbilen stadig holder ved Casa Arena, da smitteudviklingen kan gøre, at den flyttes med kort varsel.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

I weekenden kan du gøre et 'bygge-kup', når der er loppemarked med byggematerialer på genbrugspladsen

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Mistanke om skadedyr: En lille mus holder Netto lukket på ubestemt tid

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

HH Elite samler penge ind - men det er ikke til dem selv: Når vi går ind i noget som dette, gør vi det 100 procent

Horsens Posten

Smil til fotografen: I denne uge kører en ret genkendelig bil rundt i Horsens

Horsens Posten

Horsens har Jyllands højeste smittetal og laveste andel vaccinerede: Få overblikket over corona-udviklingen i dit sogn her

Horsens Posten

Mere gang i Hestedamsgade: Det skal ikke være en ærindegade, men en væregade - gerne som i Sydeuropa

Horsens Posten

Beder borgerne om hjælp til bedre biodiversitet - men kommunens vilde ambitioner bliver klippet i stykker på Bollerstien

Horsens Posten

Drop-in dåb i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Horsens Posten

Iskageforretning om svigtende sommergæster: - Folk går ikke op i Graven, men heldigvis har vi købt en ko

Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Annonce