Annonce
Horsens Posten

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Ligesom to af de hårdarbejdende folk i testcentret ved Casa Arena her kigger mod en kollega, kigger Horsens Kommune mod "kollegerne" mod nord, der lige nu oplever høje smittetal. Foto: Morten Pape
Nord for Horsens Kommune er smittetallene for covid-19 ret høje, men indtil videre er det ikke noget, der har spredt sig mod syd.
Annonce

Horsens: En ny teststrategi kan være på vej, men derudover er der ikke meget nyt at fortælle fra Horsens Kommune i forbindelse med offentliggørelsen af onsdagens corona-tal. Det er stadig i nabokommunerne nord for Horsens, at smitten i det østjyske er værst.

Borgmester Peter Sørensen (S) fik onsdag formiddag at vide, at det forgangne døgn havde budt på to nye covid-19-smittede i Horsens Kommune.


Der er ingen nye meldinger fra myndighederne, så på den front er det samme procedure som i går, og smittetallet er stadig lige så højt.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Klokken 14 kom de opdaterede tal fra Statens Serum Institut, som viser, at der den seneste uge er konstateret 24 nye smittetilfælde i alt.

Annonce

Stadig over bekymringsgrænsen

Det giver et incidenstal på 27 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, og dermed holder Horsens Kommune niveauet lige over bekymringsgrænsen, som krydses ved 20.

- Der er ingen nye meldinger fra myndighederne, så på den front er det samme procedure som i går, og smittetallet er stadig lige så højt. Lige nu afventer vi, at der måske bliver meldt en ny teststrategi ud, hvor man går væk fra at opfordre til, at alle borgere skal testes så meget som muligt, fortæller borgmesteren, der dog ikke ved mere, end at det er på tale.

Debatten har kørt, efter det den seneste uge er kommet frem, at nogle borgere er blevet test i et alt for stort omfang og dermed optager testkapacitet fra andre. En i Region Midtjylland var blevet testet omkring 100 gange i alt, og en sønderjyde var blevet testet 24 gange på to uger.

Annonce

Høje smittetal mod nord

Kommunerne nord for Horsens oplever højere smittetal og større stigninger i antallet af smittede. Således ligger Aarhus og Odder kommuner med incidenstal på 125 og 74, mens Skanderborg og Silkeborg er på 46 og 42.

Der er stadig bange anelser om, at det på et tidspunkt rammer Horsens Kommune, da mange pendler frem og tilbage i det østjyske. Men samtidig beviser Favrskov Kommune, at man godt kan ligge lige op ad hårdt ramte kommuner som Aarhus og Silkeborg og samtidig gå fri.

Her er incidenstallet lige nu på 10, og generelt har kommunen kun kortvarigt været oppe over bekymringsgrænsen - og kun lige over.

- Det kan da give anledning til, at vi skal kigge på Favrskov, men det er også en kommune med en helt anden befolkningssammensætning end os, siger Peter Sørensen med henvisning til, at kommunen ikke har en stor, central by som Horsens, men derimod består af flere centerbyer i væsentlig mindre størrelse.

Han ser hellere en sammenligning med Randers Kommune, der har samme befolkningssammensætning og afstand til Aarhus. Her er incidenstallet 39.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce