Annonce
Horsens Posten

Har de egen seddelpresse på Gasvej? Millionerne strømmer igen ind på industrimuseet

Etape efter etape, gear for gear, skruer Kristoffer Jensen op for udviklingen af Danmarks Industrimuseum. Museet har nu - igen - fået en stor pose penge. Arkivfoto: Morten Pape
- Forventningerne til den gode museumsoplevelse er i konstant udvikling. Vi skal følge med i det her kapløb og i de forventninger, vores gæster kommer med, siger museumsdirektør Kristoffer Jensen.

Horsens: Så vidt vides, rummer maskin-samlingen på Danmarks Industrimuseum i Horsens ikke en fungerende seddelpresse fra Nationalbanken. Penge-forbruget på museet på Gasvej kunne ellers antyde det.

Efter to år, hvor museet har pumpet 19 millioner kroner i bedre bygninger og udeområder, er museumsdirektør Kristoffer Jensen klar til endnu en massiv investering: Denne gang på ni millioner kroner, som over de næste tre år puttes i forbedring af udstillingerne, forklarer han.

- Vi kalder det samlede projekt for "Den røde tråd", og det er ud fra den tanke, at den røde tråd faktisk er noget, der har manglet på museet. Vores udstillinger fungerer godt enkeltstående, men de skal bindes bedre sammen på tværs, så de fortæller en samlet historie om Danmark som industrination, siger han.

Annonce

Millionerne, som Louis-Hansen Fonden, Augustinus Fonden og Villum Fonden har doneret, bruges blandt andet på en helt ny introudstilling. Her skal publikum klædes på til at forstå den betydning fabrikker, arbejdere og erhvervsfolk har og har haft for Danmark.

Det er en helt ny generation, og der er brug for nogle andre formidlingsgreb.

Kristoffer Jensen

Der bliver også mulighed for at følge fiktive menneskeskæbner igennem personlige fortællinger rundt på museet, og derudover opdateres udstillingerne med moderne, interaktive elementer.

Første skridt er den ny introudstilling i museets maskinhal. Byggeriet begynder i efteråret, og museumsdirektøren håber, at den står klar om et års tid. Derefter sker de andre forbedringer løbende.

Et konstant kapløb

Investeringerne er nødvendige, forklarer Kristoffer Jensen.

- Forventningerne til den gode museumsoplevelse er i konstant udvikling, og vi skal følge med i det her kapløb og i de forventninger, vores gæster kommer med, siger han og peger på, at det yngre publikum anno 2021 ikke nødvendigvis har samme medfødte forudsætning for at forstå industriens historie, som stedets gæster havde tidligere.

- Det er en helt ny generation, og der er brug for nogle andre formidlingsgreb, siger museumsdirektøren.

Han er i øvrigt langt fra færdig med at bruge penge.

Annonce

Vil bruge 40-50 millioner på tilbygning

Da han tiltrådte i juli 2019 lancerede han hurtigt en plan om skabe en markant tilbygning. Byggeriet, der skal stå på den store plads foran museet, skal både agere ny hovedindgang, café og udstillingshal, og den er stadig det store slutmål, forklarer Kristoffer Jensen.

Han forventer, at tilbygningen vil koste 40-50 millioner kroner. Når den står færdig, vil den være med til at statuere Horsens som et centrum for industrihistorie-fortællling herhjemme, vurderer museumsdirektøren, som nu for alvor skal i gang med at rejse penge til projektet hos landets fonde.

- Jeg kunne godt tænke mig, at den ny bygning står færdig om tre år. Det ville være optimalt, for når vi er færdige med de forbedringer, vi nu går i gang med, kan vi fortsætte der. Det ville være perfekt, siger Kristoffer Jensen.

Han tror på, at fonde vil hjælpe museet videre.

- Jeg er ret positiv. Nu har vi vist, at vi kan håndtere de projekter, vi har haft i de senere år. Det er gået godt: Vi har fået positiv respons på bygningsrenoveringen, positiv respons på vores overtagelse af udstillinger fra Brede Værk (Nationalmuseets nu lukkede industrimuseum på Sjælland, red.), positiv respons på forskønnelsen og på byggeriet af vores ny legeplads i foråret. Og nu positiv respons på den her tredje etape. Jeg har en tro på, at det også nok skal lykkes med næste etape, siger han.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce