Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Der er mange veje til et godt liv. I dette nummer kan du læse en helt særlig historie om en mand, som på trods af en kaotisk skolegang har været medskaber af et café-eventyr. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Jeg kom til at tænke på min gamle klassekammerat Torben fra folkeskolen, da jeg billedligt talt slugte artiklen om Eoin Magill fra Gran, som min dygtige kollega Line Kyed har skrevet til dette nummer af Horsens Posten.

Torben bøvlede som Eoin Magill med skolen. Han var én af de drenge, som var overforsynet med det krudt, som gør det svært at sidde stille meget mere end fem minutter ad gangen på en stiv skolestol. Én ballademager vil jeg ikke kalde ham, men han var fyldt med kreative påfund, som da han satte sig ind i skabet i klasseværelset, lukkede døren og spillede på fløjte, da læreren kom ind. Hun reagerede ved kortvarigt at låse skabet.

Faget regning var han ikke bedste venner med, og derfor mødte han en dag op med højre arm godt viklet ind i hvidt gazebind og forklarede, at han ikke havde kunnet lave sine lektier. Til min og kammeraternes store rædsel blev han beordret til at tage bindet af foran klassen. Vi havde ikke set, hvad regnelæreren straks opdagede: At gazebindet ikke var professionelt lagt på, og at det i øvrigt var lidt nusset. Så den undskyldning for de manglende regnestykker kom han ikke langt med.

Annonce

Torben har siden klaret sig rigtigt godt, ligesom man må sige Eoin Magill har gjort det med restaurant og cafeer. Han har i dag et godt job inden for en anden branche, hvor hans kreative og kommunikative evner bliver bragt i spil.

Og så tog han fusen på os alle, da vi for nogle år siden var samlet for at fejre vores folkeskoles jubilæum. Torben slog nemlig på glasset og rejste sig op for at fortælle, at han var et særtilfælde i skolens historie. Han trak sin pointe længe - og fortalte som en anden Niels Hausgaard en række sjove anekdoter fra sin skoletid, indtil han afslørede, at han er den eneste, der har måttet gå fjerde klasse om på den lille landsbyskole.

Vi lå flade af grin, og samtidig fik han afleveret et vigtigt budskab: Du kan sagtens klare dig godt i livet, selv om du var en af dem, der gjorde mere indtryk på skolen, end skolen gjorde indtryk på dig.

Vi nærmer os tiden, hvor hele årgange slutter deres skolegang. Ikke alle kan bryste sig af at have været flittige til at række hænderne op og få lavet skolearbejdet. Det vil sikkert afspejle sig i deres karakterer.

Ikke alle kan bryste sig af at have været flittige til at række hænderne op og få lavet skolearbejdet.

Men det betyder heldigvis ikke, at de er vejen vist. Det kan godt være, at de ikke bliver skolelærere, bibliotekarer eller atomfysikere. Men det kan meget vel være nogle af dem, som vi vil se optræde i Løvens Hule og andre steder med blik for gode iværksætter-ideer.

Her på Horsens Posten støder vi gang på gang i vores journalistik på mennesker, som har klaret sig godt på trods af de odds, de har haft med sig. Måske fordi de på den hårde måde har lært at kæmpe lidt mere for det. Eller fordi de på deres vej mødte netop den lærer eller læremester, som troede på dem.

Historierne rører hver eneste gang. Derfor - snyd ikke dig selv for at læse ugens fokus-artikel om Eoin Magill. God fornøjelse med læsningen.

Annonce
Horsens Posten

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Annonce
Horsens Posten

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pølsevogn holdt stand mod hotdog i 64 år, men med Stinne skete der en lille revolution og måske venter en ny

Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Indehaver af to midtbybutikker åbner nu midlertidig forretning i Hospitalsgade - der er tre grunde til netop det valg

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Studerende gæster poolbar i Rædersgade - besøget indgår i deres eksamensopgave

Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Annonce