Annonce
Horsens Posten

Heidi har udgivet klimavenlig og kreativ bog

Heidi Rosenfeldt har forløst sin kreativitet i en bog, hvor hun deler ud af sin kunnen inden for forskellige former for sting og løbbinding. Foto: Line Kyed
Siden hun var lille, har hun set verden omkring sig i farver, mønstre og kompositioner. Nu har Heidi Rosenfeldt fra Horsens udgivet bogen "Kreativ kurvebinding", hvor hun på klimavenlig maner forklarer, hvad man kan skabe ud af emballage og stofrester.
Annonce

Horsens: Kurveflet ud af løg- og appelsinnet, plastikposer eller stofrester.

For den kreative sjæl Heidi Rosenfeldt vægtes klimavenligt kreativitet højt. Hun kan binde kurve af stort set alt materiale. Det er der kommet en kreativ bog ud af, "Kreativ kurvebinding", der har underteksten "En sjov hobbybog. En oldtidsteknik i en moderne kontekst".

Heidi Rosenfeldt henvender sig til det yngre segment for netop at vise den gruppe, hvor mange flotte motiver og kurve, man kan lave ud af genbrug.

- Jeg binder blandt andet ud af stof og stofrester. Netop tekstiler er en af de helt store natur-forurenere. Derfor giver det god mening at genbruge det materiale, fortæller Heidi Rosenfeldt.

Annonce

Vil redde gammel teknik

Samtidig med sit klimavenlige sigte, giver hun en gammel teknik videre, som hun har været med til at demonstrere på Glud Museum - her med halm, bast og øvrige tørrede plantematerialer som materialer.

- Hvis man ikke gør noget, uddør de gamle teknikker. Det ville være synd. Det er blandt andet også derfor, jeg har skrevet en bog.

Til daglig arbejder hun som underviser ved FOF - med kurser indenfor abstrakt maleri og kurvebinding.

- Det er virkelig sjovt og hyggeligt at arbejde med sting og løbbinding. Kurvebinding kan blive utroligt flot, fortæller Heidi Rosenfeldt, der er glad for at kunne give sin passion for det kreative videre. Det er afstressende kreativitet, lyder forklaringen desuden.

Heidi Rosenfeldt tager sit håndarbejde med både til koncerter, og når hun kører med offentligt transport.

Også ofte lader hun sin passion for det abstrakte maleri smitte af på sit bindingsarbejde.

- Jeg elsker at male, og jeg ser simpelthen verden i farver, mønstre og kompositioner. Det gør jeg også, når jeg laver kurvebinding, forklarer hun.

Heidi Rosenfeldt lader sig inspirere af sin hverdag og naturen, når hun laver kurvebinding. Foto: Line Kyed

Hun viser eksempler frem fra sin bog, hvor en kurv er inspireret af corona-situationen. En anden i blålige nuancer af filmen "Frozen" og en tredje af en smuk efterårsdag.

Også ofte lader Heidi Rosenfeldt sin passion for maleriet smitte af på sine bindinger, hvortil hun med tiden har fundet sin egen stil - en lille knudebinding på hanke og fade.

Annonce

Til den moderne boligindretning

- Jeg synes, man kan lave meget kreativt til den moderne boligindretning med den her teknik. Ud over kurve også fade og vægophæng, siger hun, og bladrer i bogen, der også gemmer på brugsvejledninger og inspiration fra andre kreative sjæle, som hun følger på Instragram og selv lader sig inspirere af.

Heidi Rosenfeldt har senest udstillet sine teknikker ved Galleri Thorupkunst i Hedensted.

Udover den netop udkomne bog står den kreative horensianer også bag to øvrige bøger, "Lad kreativiteten blomstre" og "Skriv en bog: Når hjertet taler", der udkom 2005 og 2006.

Bogen "Kreativ kurvebinding", der netop er udkommet, kan købes på Saxo og bestilles i Bog & idé.


Jeg synes, man kan lave meget kreativt til den moderne boligindretning med den her teknik.

Heidi Rosenfeldt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce