Annonce
Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Sonja Tinggård-Jensen underviser i makeup- og hairstyling. Hun rådgiver også om hårprodukter. Det sker både online, i salonen Somé Hair og hjemme hos kunderne. Foto: Marianne Husted
Det har tæret på kroppen, at Sonja Tinggård-Jensen i 24 år har stået med frisørsaksen. Hun ville dog nødigt forlade Somé Hair. Derfor har hun ændret sit arbejdsliv, så hun nu beskæftiger sig med makeup-styling og festfrisurer.

Horsens: Hvad gør man, når helbredet spænder ben for det, man elsker at lave?

Sonja Tinggård-Jensen har valgt at lægge sit arbejdsliv om, så hun kan fortsætte med at beskæftige sig med det, hun brænder for. Nemlig salonen Somé Hair, som midlertidigt er flyttet fra Kongensgade til Marius Holsts Gade 2 st.tv.

Nu arbejder hun som hår- og makeup-stylist. Betegnelsen frisør har hun måttet droppe.

Annonce

- Frisørkroppen kunne ikke længere holde til de 40-45 timer om ugen med saksen i hånden, siger den 41-årige uddannede frisør og makeup-artist.

Hun er ikke alene om at mærke skavanker i nakke og skuldre. Statistikken viser, at den gennemsnitlige "levetid" for en frisør er syv år. Nogle stopper efter at have fået børn og familie. Andre, fordi de får eksem eller andre problemer med helbredet.

Sonja Tinggård-Jensen har arbejdet som frisør i 24 år. Da kroppen begyndte at sige fra, gik hun i første omgang ned på en arbejdsuge på 30 timer, men der skulle mere til.

- Nu tager jeg ikke nye klippekunder ind, siger hun.

Satser på styling

Til gengæld har hun fuld gang i den del af butikken, som handler om styling. Det gælder for eksempel opsætning af frisurer til fest og at få lagt en makeup, der passer til. Lige for tiden har mange konfirmander været forbi for at få håret sat til den store dag. Brude besøger også gerne salonen.

Sonja Tinggard-Jensen tilbyder også undervisning i makeup og vejledning i hårprodukter. Det kan både ske online eller ved en fysisk konsultation.

Hun er blandt andet kendt for sine kurser for både fædre og mødre, der gerne vil hjælpe deres børn med at lave fletninger. Hun holder i det hele taget af at undervise i sit fag.

- Min målgruppe er fra 45 år og opefter. Men jeg tager naturligvis også gerne imod yngre, siger hun, der oplever, at når man når op i 45-50 års alderen, vil man måske gerne have vejledning i, hvilken makeup der passer.

Hun tilbyder blandt andet kvindeaftener, hvor en flok veninder melder sig til at lære mere om makeup. Kurset kan foregå både i salonen eller privat hjemme hos kunderne. Som noget nyt er Sonja Tinggard-Jensen med i FOF's kursuskatalog. Hun tilbyder undervisning i makeup og styling.

Annonce

Fodpleje - nyt tilbud i salonen

Sonja Tinggard-Jensen er ikke længere alene i salonen. Hun har fået en god kollega i fodterapeut Sila Rosendal, som er rykket ind i et af lokalerne.  Hun er lægeeksamineret fodplejer og arbejder derudover som social- og sundhedshjælper i døgnplejen i Odder Kommune. Både som mor til en handicappet søn og i sit arbejde med ældre medborgere har hun fået en bevidsthed om, hvor vigtigt det er at pleje sine fødder.

Fodplejer Sila Rosendal er rykket ind hos Somé Hair, som Sonja Tinggård-Jensen er indehaver af. Det giver god mening med flere tilbud samme sted, er de enige om. Foto: Marianne Husted

- Det er dejligt at få en god kollega, som man svinger godt med, siger Sonja Tinggård-Jensen.

Mens Beringsgården i Kongensgade bliver renoveret, er de midlertidigt rykket i en stuelejlighed i Marius Holsts Gade. Den er blevet indrettet med udsugning og linoleum på gulvene.

Flytningen hjalp familien med, og Sonja Tinggård-Jensen nævner gentagne gange opbakningen fra ægtemanden. Den har gjort det muligt for at hende at fortsætte som selvstændig i sit fag..

Nu glæder hun sig til at rykke tilbage til Kongensgade. Det bliver formentlig først til marts.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce