Annonce
Horsens Posten

Helt som før corona: Sæson-gæsterne er vendt tilbage til campingpladsen

Sidste år lagde coronaen en dæmper på sæsonstarten hos Horsens City Camping ved Husodde, men i år har der været rykind helt som i tiden før corona, melder værtsparret.  Foto: Ludvig Dittmann
På Horsens City Camping er sæsonstartenlangt bedre end sidste år. Nu er alt ved det gamle - næsten da - fortæller værten.

Horsens: Horsens City Camping ved Husodde har haft en god sæsonstart. De første faste gæster, som holder til på pladsen lige fra forår til efterår, dukkede allerede op lørdag før påske.

Coronaen gav sidste år en unormal sæsonstart.

- Vi havde stort set ingen gæster, der kom i påsken. Foråret sidste år var ganske forfærdeligt, fortæller René Kofoed, der  driver pladsen sammen med hustruen Dorthe, nu på 14. år.

I Kristi himmelfartsferien og pinsen blev det til gengæld helt eminent, tilføjer han. Alt var udsolgt, og sådan blev det også i sommeren, da rejserestriktionerne henviste danskerne til at holde ferie herhjemme.

Annonce

Pool på vej

Hvordan rejserestriktionerne vil se ud i år, er der endnu ingen, der ved, men uanset hvad, tror René Kofoed på en fyldt campingplads ved Husodde.

- Det ser allerede godt ud med bookinger, og jeg er langt mere fortrøstningsfuld, end jeg var sidste år ved denne tid, siger han.

Sommertravlheden på en campingplads kan godt være vejrafhængig, men også på det punkt er René Kofoed fortrøstningsfuld, ikke mindst fordi campingparret har valgt at investere i en overdækket opvarmet pool, som forventes klar inden sommerferien.

- Fundamentet er støbt nu, og poolen skal nok blive færdig til sommer, siger han.

Betondækket er støbt, så fundamentet til poolen er på plads, og hele projektet skal nok være klar til sommer, fortæller René Kofoed. Foto: Ludvig Dittmann

Den bliver 160 kvadratmeter i m-facon med forskellige dybder og et lille bassin til de yngste. Det hele omkranses af terrasseområder med liggestole og overdækkes med glastag og -sider, som kan skydes op enten i gavl eller i siden mod øst eller vest alt efter vind og vejr, forklarer René Kofoed.

Poolen har i mange år været en drøm for værtsparret, som overtog forpagtningen af pladsen i 2008.

- Vi gør det for at komme videre og komme op i en anden klasse. Hvis man skal være super-plads i eliten, er det dét, der skal til, siger René Kofoed, som er overbevist om, at poolen vil trække endnu flere gæster til.

- Selv i dårligt vejr vil gæsterne kunne bade i 27 grader, fastslår han.

Annonce

Har lært at leve med pandemien

Selvom årets gæsterykind ligner tiden før corona, er ikke alt, som det plejer.

- Vi har ikke kunnet byde sæsongæsterne velkommen med stort fælles morgenbord, som vi gjorde før i tiden. I år har vi i stedet pakket cirka 60 morgenposer med brød, smør og pålæg, som de får sammen med kaffe eller te samt morgenbitter - eller juice til børnene.

- Forsamlingsforbuddet giver jo nogle begrænsninger, og nu, hvor det kun er på fem, betyder det, at vi også har lukket vores tv-stue og vores legehus. Vi ønsker ikke at være politibetjente over for gæsterne, så det vil være svært at styre samlingen på de steder, og derfor har vi valgt at de skal være lukket lige nu.

Der må kun være få gæster ad gangen i kiosk-området, der skal bæres mundbind, og der vaskes og sprittes af til den store guldmedalje. Og så er der selvfølgelig forsamlingsforbuddet, men ellers er alt ved det gamle på campingpladsen i Husodde, fortæller værtsparret, Dorthe og René Kofoed. Foto: Ludvig Dittmann

- Men bortset fra det oplever vi ikke begrænsninger i forhold til corona. Der er selvfølgelig en masse hensyn at tage. Vi har sprit overalt, vi gør rent lidt mere, vi har et begrænset antal i kiosken ad gangen, og vi går med mundbind, hvor vi skal.

- Er vi trætte af det? Ja. Er gæsterne trætte af det? Ja. Men alle har lært at leve med det. Corona er corona, alle er vant til det, og alle ved, hvad der skal til for at undgå smitte. Men folk er ikke nervøse som sidste år. Hysteriet er væk, og i år føles alting meget lettere, siger René Kofoed.

Da fotografen lørdag var forbi campingpladsen, havde René Kofoed og ansatte travlt, både med nyankomne gæster og med praktiske gøremål. Foto: Ludvig Dittmann
På Horsens City Camping er der ikke noget, der hedder fastliggere, for alle gæster er der på lige fod, uanset om det er for en uge eller en hel sæson, mener René Kofoed (t.v.). De gæster, der tjekker ind fra forår til efterår, kalder han sæson-gæster, og her hjælper han en af dem med forteltet. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Annonce