Annonce
Horsens Posten

Historiedystvindere besøgte Frederiksborg Slot - og skal senere en tur til Tallin

7. C fra Østerhåbskolen besøgte forleden Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød som første del af den hovedpræmie, de har vundet i museets historiedyst. Senere skal de en tur til Tallin. PR-foto
7. C fra Østerhåbskolen i Horsens besøgte forleden Det Nationalhistoriske Museum. Eleverne har vundet dyst om viden om Dannebrog, så de skal også en tur til Tallin.
Annonce

Horsens: 7. C fra Østerhåbskolen i Horsens besøgte forleden Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød som første del af den hovedpræmie, de har vundet i museets historiedyst – en landsdækkende konkurrence, hvor skoleelever dyster i at formidle og fortolke begivenheder i danmarkshistorien I anledning af 800-året for dagen, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i Estland, skulle eleverne i årets konkurrence fortælle netop Dannebrogshistorien, og det gjorde de 28 elever fra Horsens så godt, at de løb med sejren i konkurrencen.

Klassens historielærer, Lennart Hammer, der var med på turen til Hillerød, er rigtig stolt af sine dygtige elever:

- Historiedysten har været et fællesprojekt, som alle elever har engageret sig i. Eleverne har arbejdet i projektgrupper med de delelementer til hjemmesiden, som de har været mest interesserede i, og så har de fremlagt arbejdet for hinanden, fået feedback, arbejdet videre og fremlagt igen, indtil vi havde det endelige resultat, oplyser Lennart Hammer i en pressemeddelelse.

De glade vindere i den landsdækkende historie-konkurrence: 7.C fra Østerhåbskolen. PR-foto
Annonce

Her faldt flaget ned

Historiedysten afholdes hvert andet år. Hovedpræmien i dette års dyst er foruden turen til det nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot en tur for hele klassen til Tallin, hvor klassen over flere dage skal helt tæt på stedet hvor flaget faldt ned, se Det Nationalhistoriske Museums udstilling i Kiek in de Kök, opleve den estiske hovedstad og få en oplevelse for livet i selskab med klassekammeraterne.

Det er gratis at deltage i historiedysten og næste udgaves emne og tilmelding afsløres i løbet af foråret 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce