Annonce
Horsens Posten

Horsens er superliga

Konsulent hos City Horsens, Claus Johansen, er vokset op med "de gule". Det gør ondt langt ind i hjertet, at de lige nu befinder sig i bunden af Superligaen, men støt holdet - uanset hvad, lyder det i Ugens Anbefaling. Her en situation fra en træningskamp mellem  AC Horsens og Esbjerg på Casa Arena i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Claus Johansen er vokset op med fodbold i Horsens. Hele familien har været engageret i fodbold. Derfor gør det lidt ondt i det gule hjerte.

Horsens er på alle parametre en superliga by, men i skrivende stund er det uvist, om vi er det på fodboldbanen, når den nye fodboldsæson sparkes i gang efter sommerferien.

Hvis det ikke hedder superliga, gør det ondt helt ind i mit gule hjerte, en klub jeg har haft min gang i, siden jeg som fem-årig startede med at trille bold på Langmarksvej, og som har givet mig så mange minder og oplevelser.

Drengeårerne blev levet i HFS' klubhus, og aftensmaden spist hos Vagn og Myrna i klubhuset, hvorefter en flok drenge samledes og spillede bold, en del af dem blev venner for livet.

Annonce

Husker også da jeg i 1967 sad på min fars skulder og så de gule vinde bronze, mens vores nuværende holdleder Bjerne kørte rundt og solgte is og sodavand på trækvognen med Anker. Ungdomsårerne bringer minder om sjove og store oplevelser på fodboldture til venskabsklubben Brønshøj, turneringer i Hamar i Norge og Gladbach i Tyskland.

I ungdomsårene var jeg også træner for de små purke på 6-8 år sammen med den gamle første holds kæmper Knud Larsen. Da jeg selv fik børn, blev de helt naturligt taget med til fodbold i den gamle idrætspark med den hyggelige tribune, hvorfra det var sjovt for børnene at smide de blå siddehynder ud på banen.


Drengene var med, da det gule klubhus blev revet ned, og i mange år gemte de en mursten fra klubhuset, ligesom de havde et stykke græs fra banen i vores have.

Claus Johansen


Herefter fulgte vi ombygningen af den gamle Idrætspark til det nye flotte Casa Arena, her var drengene med, da det gule klubhus blev revet ned, og i mange år gemte de en mursten fra klubhuset, ligesom de havde et stykke græs fra banen i vores have. Det fortæller lidt om, hvad det har betydet for dem. Interessen fangede drengene så meget, at begge blev en del af elite-fodbolden i det da opståede AC Horsens, og familiens weekender og ferier blev brugt på fodbolden.

Pludselig var det drengene selv, der løb rundt sammen med de stjerner, de havde fulgt. Store oplevelser og minder ved stævner og turneringer i ind- og udland, både som forældre og holdleder. Senere har jeg selv spillet old boys bold i den gule trøje.

Hvis det skulle ende med en tur i 1. division, så er det vigtigt med en opbakning fra hele byen, så vi kan komme hurtig tilbage, hvor Horsens hører hjemme nemlig i superligaen.

Et superligahold giver så meget PR og omtale i medierne til vores dejlige by, som er til gavn for os alle.

Det er vigtigt med opbakning fra erhvervslivet og masser af fans på Casa Arena, når vi igen må samles, så næste generation, måske et af mine børnebørn, kan få de samme oplevelser, som jeg og mine drenge har fået på Langmarksvej.

Gule-Gule-Gule. Kom så AC, I kan godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce