Annonce
Horsens Posten

Horsens har nærmest fået et nyt street food-marked: Posthuset er åbnet med nyheder ude, inde og ovenpå

Posthuset har fået stort udeareal - blandt andet med en scene, som dette foto er taget fra. Foto: Nicolai Skovgård
Ny indretning af førstesalen, en markant opgradering af udeområdet og et skift i bodernes menuer gør, at Posthuset stort set er genåbnet som et helt nyt street food-marked.

Horsens: "Postbudet ringer altid to gange" lyder titlen på James Cains roman fra 1934. Det er i den forlængelse fristende at sige, at Posthuset i Horsens altid åbner to gange.

Street food-markedet i det gamle posthus på Lichtenbergsgade slog fredag dørene op første gang efter den seneste coronanedlukning hen over vinteren, og det med så mange forandringer, at der nærmest er tale om en ny åbning.

Det er stort set kun ruten mellem boderne og det store gavlmaleri, der er til at genkende.

Annonce

Flere madboder, nye madboder, nyindrettet første sal, markant opgradering af udeområdet, et legeområde til børn og en ombygning af en tidligere bankboks til en lille lokal delikatessebutik.

- Det er mega ambitiøst. Vi har ikke haft lukket for at bruge tiden til at sidde stille. Vi har haft tid til at arbejde igennem, siger Jeppe Truelsen, efter han lige er blevet færdig med en is fra markedets nye isbod.

Blandt de 10 madboder er en ny med et bredt udvalg af is. Foto: Nicolai Skovgård

Han havde i den tidligere version af Posthuset ansvaret for økonomi og it, men nu er han direktør og daglig leder i stedet for Karina Møller, der bliver en del af bestyrelsen sammen med sin mand.

Fordi Jeppe Truelsen har været med fra start, vil udviklingen af Posthuset ikke gå i nye retninger med hans ankomst på direktørposten, fortæller han.

Mange små kroge

Åbningen forløb stille og roligt, da avisen var forbi fredag eftermiddag. De fleste mennesker var stadig at finde på gågaden, og forventningen var, at jo tættere, vi kom på aftensmaden, jo flere ville komme til.

Det gav Jeppe Truelsen mulighed for at vise rundt og fortælle om nyhederne i selskab med gastronomisk chef Bryan Francisco.


Det er mega ambitiøst. Vi har ikke haft lukket for at bruge tiden til at sidde stille. Vi har haft tid til at arbejde igennem.

Jeppe Truelsen, direktør og daglig leder af Posthuset


Udeområdet fylder nu det meste af den tidligere parkeringsplads ud mod Levysgade og er indrettet med blandt andet en scene og et orangeri.

- Orangeriet kan bruges hele året men er ligeså meget skabt, fordi vi gerne vil have en masse små kroge, man kan hygge sig i. Der er varmelamper, man kan tænde, og der er strøm til pc'en, hvis man vil sidde herude med den, siger Bryan Francisco.

Annonce

Til store events og intime stunder

Indenfor har særligt førstesalen fået en overhaling. Der er kommet professionel scene til de større events, som Posthuset har i støbeskeen, men som der endnu ikke kan løftes noget slør for.

Posthuset Streetfood

Posthuset Streetfood på Lichtenbergsgade genåbnede 4. juni kl. 11.30, og de 10 stadepladser er besat således:

  • Dinis - indonesisk og sushi
  • Haddock & Friends – fish 'n' chips, moule frites, østers, risotto mm.
  • Saigon Kitchen – Vietnam
  • Kardemums - Syrien og Mellemøsten
  • Spis Is - is og desserter
  • InDish - Indien
  • Tarteletten - smørrebrød og danske klassikere
  • Njoy Thai Kitchen - Thailand
  • A Chefs Pita - pita, salater og frisk grønt
  • Burgerboden - burger og fritter

Delien Lokal åbner i det rum, der åbenbaredes, efter at en aflåst bankboks blev skåret ud.

Fire er gengangere fra efteråret.

Samtidig er det blevet muligt at dele rummet op, så det samtidig kan holdes intimt, når der ikke er store events. I den ene ende er indrettet en lille hyggekrog, hvor der kan spilles spil, læses bøger eller laves lektier.

Hygge og intime kroge er i fokus i det nye Posthuset. Her et område på førstesalen, der er oplagt til et lille spil eller til at lave lektier i anderledes omgivelser end værelset derhjemme. Foto: Nicolai Skovgård

Jeppe Truelsen ligger ikke skjul på, at de venter spændt på Via's rykind på campusgrunden få gader derfra.

Annonce

Fokus på hele dagen

En ting er indretningen, noget andet er maden. Otte boder er blevet til 10, og der er sket en udskiftning siden den første åbning. Baseret på egne madinteresser, andre street food-markeder og responsen fra gæsterne.

- Menuerne har fået en overhaling, hvor vi er gået væk fra et aftenfokus. Nu kigger vi på hele dagen, så der er street food til brunch, frokost, eftermiddag og aften, siger Jeppe Truelsen, mens den gastronomiske chef uddyber:

- Det, vi har oplevet på andre street food-markeder, er, at boderne har 8-10 retter på menukortet. Hele dagen. Så dem skal de kunne klargøre hele dagen, men de ved godt, hvilke fire, der sælger til frokost, og hvilke fire, der er populære om aftenen. Så vil vi hellere lave fire retter til frokost, som er snorlige, og så fire retter igen om aftenen, siger han.

Jeppe Truelsen (t.v.) er ny direktør og daglig leder af Posthuset, mens Bryan Francisco (t.h.) fortsætter som gastronomisk chef. Her ses de på førstesalen, der har fået en overhaling. Foto: Nicolai Skovgård
I en tidligere bankboks, som Posthuset hyrede folk til at skære hul ind til, er der indrettet butik med lokale delikatesser, der er hentet ind maksimalt 50 kilometer fra Horsens. Foto: Nicolai Skovgård

Streetfood og corona-restriktioner

Posthuset i Lichtenbergsgade kører efter følgende coronaregler, oplyser indehaver Karina Møller:

”Hvis gæsten vil sidde ned indenfor, kræver det et coronapas. Det er er ok at hente mad og drikke indenfor og spise udenfor uden coronapas. Det er også ok at gå på toilet indenfor uden coronapas. For at opfylde påbuddet om kontrol vil der ved indgangen være en person med gul vest, der spørger gæsten, om han/hun sidder inde eller ude.”

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Kager, ost, pølser, oliven og fudge - det internationale marked er tilbage

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Nu skal EM-festen i gang i Horsens: Streetfoodmarked viser Danmark-Wales på storskærm

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anna fra Butik Petit var der for sin morfar til det sidste - og lidt mere til

Horsens Posten

Kunstmuseet holder sommerudstilling

Horsens Posten

Visens skib er atter på rette kurs - gæster blandt andet Endelave og Snaptun

Horsens Posten

Teenagere til kamp mod menstruations-tabu: Nu holder vi det ikke hemmeligt mere

Horsens Posten

5000 kvadratmeter blomstereng med summende insekter er på vej i sydbyen

Horsens Posten

Christian er idémageren bag nyt software: - Jeg vil gøre livet lettere for detailhandlen

Horsens Posten

Pia var ved at falde for dagpengegrænsen, så lavede Per et værtshus til hende

Horsens Posten

Ægtepar har set næsten hele Danmark: Øerne giver en særlig ro

Horsens Posten

Campingplads-ejer på tredje sæson - går en travl sommer i møde

Horsens Posten

Neye bruger fortsat mundbind og visir: Nogle kunder handler, selvom de er testet positiv

Horsens Posten

Derfor sænkes forsyningstryk i den sydlige del af kommunen

Horsens Posten

Sandfri sommerferie for børn på biblioteket

Horsens Posten

Ægtemandens knæskade endte med et hus på Endelave

Horsens Posten

Årets Aktiv Ø-program netop færdigt - flere aktiviteter og store forventninger til fremmøde

Horsens Posten

Torsdagens coronatal: En fjerdedel af horsensianerne er færdige med vaccinationen

Horsens Posten

Årets Ø har givet endnu flere gåture

Hedensted/Juelsminde Avis

2020 var øernes år: M/F Hjarnø sejlede med flere end nogensinde før

Horsens Posten

Måske er det modellerne der trækker kunder til? Nu åbner Liselotte Bøgelund en fysisk butik

Horsens Posten

HNT åbner for klassisk koncert for de mindste med vind og fuglefløjt som udgangspunkt

Horsens Posten

Underholdning i børnehøjde: Ramasjang figurer gæster teatret

Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce