Annonce
Horsens

Horsens kan blive årets ungdomskommune

Horsens Kommune er nomineret til Årets Ungdomskommune 2020 af dansk Ungdoms Fællesråd, blandt andet på grund af kommunens børnebyråd. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I over 10 år har Dansk Ungdoms Fællesråd uddelt prisen til den kommune, som gør mest for unge.
Annonce

Horsens: Horsens Kommune er nomineret til prisen som Årets Ungdomskommune 2020 af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

I begrundelsen for nomineringen af Horsens lægger DUF blandt andet vægt på, at kommunen både har et børnebyråd og en børneborgmester, som fremlægger sager for byrådet og de stående udvalg, og at der i år blev afholdt en folkeskoledag, hvor 600 børn, forældre, lærere, politikere og andre interessenter mødtes for at diskutere fremtidens folkeskoler.

- Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune.

hris Preuss, formand for DUF

Annonce

Pris for ekstraordinær indsats

I mere end 10 år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med prisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune, siger Chris Preuss, formand for DUF, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv.

I alt er otte kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Horsens, Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Struer, Odense og Vordingborg og vinderen findes i starten af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce