Annonce
Sejlsport

Horsens-sejler kåret til verdens bedste: - Det har jeg ikke turdet drømme om

Anne-Marie Rindom har som den første dansker vundet prisen som verdens bedste kvindelige sejler. Blandt andet efter hun i juli vandt verdensmesterskabet i laser radial. Billedet her er fra august 2018, da hun i Aarhus vandt bronze ved VM i samme bådtype. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Horsens-sejleren kåret til verdens bedste kvindelige sejler i 2019.
Annonce

Hamilton: Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub har vundet den prestigefyldte, internationale pris World Sailor of the Year. Dermed kan hun kalde sig verdens bedste kvindelige sejler i 2019. Hun er også den første dansker, der modtager prisen, der har været uddelt siden 1994.

Valget af Anne-Marie Rindom er sket på baggrund af en online-afstemning, der vægter 50 procent af det endelige resultat, mens de øvrige 50 procent kommer fra World Sailings medlemsforbund, som hver har én stemme.

- Jeg er helt overvældet. At blive kåret som verdens bedste sejler er noget, jeg ikke har turdet drømme om. Jeg havde selvfølgelig håbet på det, men også sagt til mig selv, at bare dét at komme her til Bermuda som en af tre nominerede var fuldstændig vanvittigt, sagde Anne-Marie Rindom kort efter overrækkelsen.

- Jeg vil gerne takke hele holdet bag mig derhjemme, ikke mindst min træner Piotr Wojewski. Også tak til alle, der har stemt på mig gennem den seneste uge - dét har været afgørende, sagde Rindom med henvisning til den globale online-afstemning, hvor alle har kunnet stemme på deres favoritkandidat.

Jeg er helt overvældet. At blive kåret som verdens bedste sejler er noget, jeg ikke har turdet drømme om.

Anne-Marie Rindom

Annonce

OL i Tokyo er næste store mål

Prisen, der bliver uddelt til sejlere på tværs af sejladser, blev uddelt natten til onsdag dansk tid af det internationale sejlsportsforbund, World Sailing, i Bermuda.

Den 28-årige dansker vandt prisen blandt andet på baggrund af sin sejr ved VM i Laser Radial i Japan i juli.

Derudover vandt hun EM i Portugal i maj.

Anne-Marie Rindom er den første dansker nogensinde, der vinder prisen.

Horsensianeren har OL i Tokyo næste år som det næste store mål, og hun er blandt de helt store favoritter til guldet. Ved OL i Rio i 2016 fik Rindom en bronzemedalje.

Anne-Marie Rindom var ved prisuddelingen oppe i mod franske Delphine Cousin Questel, der er verdensmester i slalom-kategorien i windsurfing, og den spanske para-sejler Violeta del Reino, der vandt VM i para-sejlads.

Anne-Marie Rindom har som den første dansker vundet prisen som verdens bedste kvindelige sejler. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce