Annonce
Horsens Posten

Horsens Stallions-ildsjæle: Vi starter forfra - helt fra nul

OBS ForsideTil kamp for Horsens-hingsteneHorsens Stallions, den lokale klub for amerikansk fodbold, har haft medlemsnedgang de senere år. Nu står en ny bestyrelse og en gruppe ildsjæle klar til at få den 25 år gamle hæderkronede klub op at køre for fulde omdrejninger igen. Foto: Søren E. Alwan

En gruppe på 15 mænd - og en enkelt kvinde - er efter et generationsskifte ved at banke nyt liv ind i den 25 år gamle klub for amerikansk fodbold, Horsens Stallions.

Horsens: Tiden og omstændighederne har ikke været med den lokale klub for amerikansk fodbold, Horsens Stallions. Klubben, som har 25 år på bagen, og som i sine velmagtsdage spillede i Nationalligaen, har de senere år oplevet støt faldende medlemstal og en 2018-bestyrelse, som valgte har stoppe.

Nu er en gruppe på 10-15 mænd og en enkelt kvinde - gået sammen for at forsøge at redde den hæderkronede 25 år gamle klub.

- Vi har nu fået en helt ny bestyrelse, som er opsat på at få klubben op at stå igen. Men der bliver startet fra nul, forklarer Kevin Krogsgaard, der bl.a. er kasserer og sponsoransvarlig. Sammen med 10-15 andre velmenende ildsjæle knokles der nu på at få klubben op at køre for fulde omdrejninger igen.

Der kæmpes her indædt på træningsbanerne ved Dagnæshallen - Kent Hauge og Kevin Krogsgaard stiller op til ære for fotografen denne gråvåde eftermiddag. Til januar går den nye sæson i gang. Foto: Søren E. Alwan

Mor til juniorspiller er formand

- Det ville have været super ærgerligt, hvis ikke klubben kan fortsætte. Min mand har spillet her i 15-16 år, og min søn Lucas på 13 år er vild med at spille i klubben. Han skal i gang med sin tredje sæson. Derfor lod jeg mig vælge ind i bestyrelsen sidste år. Og nu er jeg så blevet valgt til formand i den nye bestyrelse, forklarer formand i Horsens Stallions, Louise Sthaalros.

Hun forklarer, at nedgangen i medlemstallet i klubben kan ses som et kendt fænomen i landets sportsklubber og foreninger generelt:

- Der er mange ting, der konkurrerer med sports- og foreningsliv i dag, og ingen har tid til mere at yde et stykke seriøst arbejde i foreningerne. Derfor ser vi faldende medlemstal generelt, siger Louise Sthaalros.

- Det er blevet ekstra svært i Horsens Stallions, fordi vi samtidig stod overfor et generationsskifte. Mange af vores medlemmer har været på samme alder, for de er i sin tid gruppevist kommet med i klubben. De er derfor også stoppet omtrent samtidig. Desuden betyder den nye skolestruktur, at der bliver færre og færre ungdomsspillere. De 11-15 årige har ikke så meget tid til sport mere - så vi har ikke det samme grundlag fra juniorafdelingen at bygge på, supplerer head coach, Kasper Glader.

Horsens Stallions har træningsbaner og klubhus ved Dagnæshallen.. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Starter forfra

- Vi starter forfra, men vi har dog den fordel, at vi har banerne her ved Dagnæshallen, klubben, udstyret og en ok økonomi at starte op med. Så helt sløjt ser det ikke ud. Nu søger vi sponsorer, og vi skal have sat fart i rekrutteringen, forklarer Kevin Krogsgaard.

Der er lige nu omkring 15 seniorspillere+16 samt otte juniorspillere - det antal skal op, for at klubben igen kan komme til at markere sig i ligaen og på landsholdet. Lige nu spiller seniorerne i 1. division.

Nogle af tiltagene bliver øget opmærksomhed ude på skolerne. Horsens Stallions og Horsens Kommune samarbejder således om talentudvikling, lige som det er tilfældet med flere andre eliteklubber i byen. Det betyder bl.a., at elever i 7. klasse kan vælge en ungdomsuddannelse kombineret med amerikansk fodbold.

Klubben har også modtaget penge fra Insero-fonden, der støtter udenlandske studerende, der ønsker at spille amerikansk fodbold i Horsens.

- Vi holder også af og til åben træning, hvor man kan komme og kigge på eller deltage, og vi besøger skolerne og fortæller om amerikansk football, forklarer Kasper Glader.

- Men frem for alt skal vi ud med vores budskab: At det er super fedt at spille amerikansk fodbold både for drenge og for de voksne, understreger Kevin Krogsgaard.

- Er du ved at være klar? Kevin Krogsgaard (th) er klar til at udfordre klubfællen Kent Hauge (tv) til duel på banerne ved Dagnæshallen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Høj sikkerhed

- Når jeg sætter en kampagne i gang for at få rekrutteret juniorspillere, gør jeg mig stor umage med at slå på, at sporten ikke er farlig, understreger Louise Sthaalros.

- Mange forældre tror fejlagtigt, at sporten er hård. Men der er store sikkerhedskrav, både med hensyn til udstyr - hjelm, kæbebeskyttere, knæbeskyttere m.m. - og til reglerne. Der er således udviklet helt nye tackleregler. Sikkerhed har høj fokus. Desuden spiller juniorspillerne ikke efter de helt samme spilleregler, som seniorerne. De er mindre krævende, mere beskyttende - og det giver mulighed for at regler, teknik og metoder leges ind. Det skal være sjovt, forklarer formanden.

- Når man sammenligner f.eks. håndbold og amerikansk fodbold, så sker der generelt flere skader i håndbold, som også er en udpræget fysisk sportsgren, siger Kevin Krogsgaard.

Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Intet slår amerikansk football

- Jeg har selv dyrket 5-6 forskellige sportsgrene. Der er intet, der slår amerikansk football. Det er sjovt, man får god træning, kommer i bedre form, får bedre kropsbevidsthed. Der er et super godt kammeratskab - alle er afhængige af alle - og derfor er alle lige vigtige. Det smitter af på sammenholdet, siger Kasper Glader.

- Man får øget selvsikkerhed, man kommer i godt humør - man kan slet ikke være i dårligt humør, når man spiller. Man udvikler sin personlighed. Når man går på banen, så er man en vigtig brik for de ti andre spillere og for deres spil, siger Kevin Krogsgaard.

- Man siger, at spillet er aggressivt. Men alle spillere er forskellige og har forskelligt temperament. Det er der brug for på holdet. Spillerne skal kunne noget forskelligt. Spillet er meget fysisk, men det er der andre sportsgrene, der også er. Regler og taktik er veldefineret og styrer en match, fortsætter han.

Tirsdag 15. januar begynder træningen igen i Horsens Stallions. Der lægges ud på kunstgræs ved Vesthallen. Kl. 17 gælder det træning for de 8-16-årige. Seniorspillere over 16 år går i gang kl. 18.30. Klubben anbefaler, at man dukker op en halv time inden start. Man skal medbringe tøj, der kan tåle at blive snavset samt fodboldstøvler. Udstyr kan lånes.

- Amerikansk football er en sport for alle - tyk, tynd, høj eller lav, dårlig eller super kondition. Horsens Stallions er for alle - også dem, der tror, at de er for gamle, understreger Kevin Krogsgaard.

Man kan følge med på klubbens facebook-side og hjemmeside, stallions.dk. Man kan også tilmelde sig til Kasper Glader på hc@stallions.dk

Horsens Stallions har hjemmebane og klublokale ved Dagnæshallen.

Der stilles store krav til sikkerhedsudstyr - bl.a. hjelm, kæbebeskytter, knæbeskyttere...Foto: Søren E. Alwan
Horsens Stallions har udstyret opbevaret i en stor container, hvor der også er omklædningsfaciliteter. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Horsens Stallions har klubhus, omklædningsfaciliteter og træningsbaner ved Dagnæshallen. Den nye sæson går i gang 15. januar. Foto: Søren E. Alwan
To af ildsjælene i Horsens Stallions, som kæmper for klubbens overlevelse: Head couch Kasper Glader og formand Louise Sthaalros. Foto: Søren E. Alwan
Den nye sæson går i gang 15. januar på kunstgræs ved Vesthallen. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Amerikansk fodbold er for alle, understreger spillerne. Der er et super kammeratskab, og man får en masse god træning. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Fængslet slår dørene op til habengut-marked med 130 stande

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Det er ikke fornemt og fimset: Du kan sætte dig på kirkebænken, nyde en øl og se på lokal kunst

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En af de gode Aarhus-historier, som Horsens kan lære af

Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Horsens Posten

Ved du ikke, hvad du skal lave med børnene i efterårsferien? Her er en kæmpe guide til, hvad der sker i Horsens

Horsens Posten

Britt Andersen krøb langs panelerne, men nu er det slut: - Det hele er blevet meget mere lyst

Horsens Posten

Masser af liv på banen og tilskuerpladserne: Her er vinderne af skolefodboldturneringen 2021

Horsens Posten

Karsten Mühlbach er glad for at kunne føre sine forældres livsværk videre

Horsens Posten

Vejarbejdet er slut på en af de mest trafikerede veje i Horsens: Fri bane på fire spor

Horsens Posten

Små trekanter skal sprede glæde i gaden - men det trækker ud

Horsens Posten

Horsensianerne deler mange skulderklap ud: Indtil nu 3263 indstillinger til Byens Bedste

Horsens Posten

Der går næsten 10 år, før næste store bid af Horsens Havn sælges fra - men det er nu, vi skal have debatten om den attraktive bydel, mener museum

Horsens Posten

Hav indflydelse på Horsens' skulpturelle fremtid

Horsens Posten

Så er det nu, Horsens - hvem vil du indstille til Byens Bedste?

Horsens Posten

Facebook-trold chikanerer Bytorv Horsens - stjæler profilbillede og indhold

Horsens Posten

Horsens mister to skobutikker: Den ene er lukket - den anden er på vej til det

Horsens Posten

Klumme: Bare rolig - der er stadig varer på hylden, men måske kan du ikke lige få den kjole, du havde udset dig

Horsens Posten

Så åbner vi for indstillinger til Byens Bedste - brug dette skema

Horsens Posten

Horsens' eneste vaccinationscenter er lukket: Nu kan du blive vaccineret blandt Blædel-krimier og kulturkanoner

Horsens Posten

Så går vi i luften: Indstil dine favoritter til Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Se foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Et besøg på og langs Horsens Fjord

Horsens Posten

- Når jeg står her, hvor jeg er nu, fatter jeg ikke, hvor tiden er blevet af

Annonce