Annonce
Horsens Posten

Horsens Stallions-ildsjæle: Vi starter forfra - helt fra nul

OBS ForsideTil kamp for Horsens-hingsteneHorsens Stallions, den lokale klub for amerikansk fodbold, har haft medlemsnedgang de senere år. Nu står en ny bestyrelse og en gruppe ildsjæle klar til at få den 25 år gamle hæderkronede klub op at køre for fulde omdrejninger igen. Foto: Søren E. Alwan

En gruppe på 15 mænd - og en enkelt kvinde - er efter et generationsskifte ved at banke nyt liv ind i den 25 år gamle klub for amerikansk fodbold, Horsens Stallions.

Horsens: Tiden og omstændighederne har ikke været med den lokale klub for amerikansk fodbold, Horsens Stallions. Klubben, som har 25 år på bagen, og som i sine velmagtsdage spillede i Nationalligaen, har de senere år oplevet støt faldende medlemstal og en 2018-bestyrelse, som valgte har stoppe.

Nu er en gruppe på 10-15 mænd og en enkelt kvinde - gået sammen for at forsøge at redde den hæderkronede 25 år gamle klub.

- Vi har nu fået en helt ny bestyrelse, som er opsat på at få klubben op at stå igen. Men der bliver startet fra nul, forklarer Kevin Krogsgaard, der bl.a. er kasserer og sponsoransvarlig. Sammen med 10-15 andre velmenende ildsjæle knokles der nu på at få klubben op at køre for fulde omdrejninger igen.

Der kæmpes her indædt på træningsbanerne ved Dagnæshallen - Kent Hauge og Kevin Krogsgaard stiller op til ære for fotografen denne gråvåde eftermiddag. Til januar går den nye sæson i gang. Foto: Søren E. Alwan

Mor til juniorspiller er formand

- Det ville have været super ærgerligt, hvis ikke klubben kan fortsætte. Min mand har spillet her i 15-16 år, og min søn Lucas på 13 år er vild med at spille i klubben. Han skal i gang med sin tredje sæson. Derfor lod jeg mig vælge ind i bestyrelsen sidste år. Og nu er jeg så blevet valgt til formand i den nye bestyrelse, forklarer formand i Horsens Stallions, Louise Sthaalros.

Hun forklarer, at nedgangen i medlemstallet i klubben kan ses som et kendt fænomen i landets sportsklubber og foreninger generelt:

- Der er mange ting, der konkurrerer med sports- og foreningsliv i dag, og ingen har tid til mere at yde et stykke seriøst arbejde i foreningerne. Derfor ser vi faldende medlemstal generelt, siger Louise Sthaalros.

- Det er blevet ekstra svært i Horsens Stallions, fordi vi samtidig stod overfor et generationsskifte. Mange af vores medlemmer har været på samme alder, for de er i sin tid gruppevist kommet med i klubben. De er derfor også stoppet omtrent samtidig. Desuden betyder den nye skolestruktur, at der bliver færre og færre ungdomsspillere. De 11-15 årige har ikke så meget tid til sport mere - så vi har ikke det samme grundlag fra juniorafdelingen at bygge på, supplerer head coach, Kasper Glader.

Horsens Stallions har træningsbaner og klubhus ved Dagnæshallen.. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Starter forfra

- Vi starter forfra, men vi har dog den fordel, at vi har banerne her ved Dagnæshallen, klubben, udstyret og en ok økonomi at starte op med. Så helt sløjt ser det ikke ud. Nu søger vi sponsorer, og vi skal have sat fart i rekrutteringen, forklarer Kevin Krogsgaard.

Der er lige nu omkring 15 seniorspillere+16 samt otte juniorspillere - det antal skal op, for at klubben igen kan komme til at markere sig i ligaen og på landsholdet. Lige nu spiller seniorerne i 1. division.

Nogle af tiltagene bliver øget opmærksomhed ude på skolerne. Horsens Stallions og Horsens Kommune samarbejder således om talentudvikling, lige som det er tilfældet med flere andre eliteklubber i byen. Det betyder bl.a., at elever i 7. klasse kan vælge en ungdomsuddannelse kombineret med amerikansk fodbold.

Klubben har også modtaget penge fra Insero-fonden, der støtter udenlandske studerende, der ønsker at spille amerikansk fodbold i Horsens.

- Vi holder også af og til åben træning, hvor man kan komme og kigge på eller deltage, og vi besøger skolerne og fortæller om amerikansk football, forklarer Kasper Glader.

- Men frem for alt skal vi ud med vores budskab: At det er super fedt at spille amerikansk fodbold både for drenge og for de voksne, understreger Kevin Krogsgaard.

- Er du ved at være klar? Kevin Krogsgaard (th) er klar til at udfordre klubfællen Kent Hauge (tv) til duel på banerne ved Dagnæshallen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Høj sikkerhed

- Når jeg sætter en kampagne i gang for at få rekrutteret juniorspillere, gør jeg mig stor umage med at slå på, at sporten ikke er farlig, understreger Louise Sthaalros.

- Mange forældre tror fejlagtigt, at sporten er hård. Men der er store sikkerhedskrav, både med hensyn til udstyr - hjelm, kæbebeskyttere, knæbeskyttere m.m. - og til reglerne. Der er således udviklet helt nye tackleregler. Sikkerhed har høj fokus. Desuden spiller juniorspillerne ikke efter de helt samme spilleregler, som seniorerne. De er mindre krævende, mere beskyttende - og det giver mulighed for at regler, teknik og metoder leges ind. Det skal være sjovt, forklarer formanden.

- Når man sammenligner f.eks. håndbold og amerikansk fodbold, så sker der generelt flere skader i håndbold, som også er en udpræget fysisk sportsgren, siger Kevin Krogsgaard.

Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Intet slår amerikansk football

- Jeg har selv dyrket 5-6 forskellige sportsgrene. Der er intet, der slår amerikansk football. Det er sjovt, man får god træning, kommer i bedre form, får bedre kropsbevidsthed. Der er et super godt kammeratskab - alle er afhængige af alle - og derfor er alle lige vigtige. Det smitter af på sammenholdet, siger Kasper Glader.

- Man får øget selvsikkerhed, man kommer i godt humør - man kan slet ikke være i dårligt humør, når man spiller. Man udvikler sin personlighed. Når man går på banen, så er man en vigtig brik for de ti andre spillere og for deres spil, siger Kevin Krogsgaard.

- Man siger, at spillet er aggressivt. Men alle spillere er forskellige og har forskelligt temperament. Det er der brug for på holdet. Spillerne skal kunne noget forskelligt. Spillet er meget fysisk, men det er der andre sportsgrene, der også er. Regler og taktik er veldefineret og styrer en match, fortsætter han.

Tirsdag 15. januar begynder træningen igen i Horsens Stallions. Der lægges ud på kunstgræs ved Vesthallen. Kl. 17 gælder det træning for de 8-16-årige. Seniorspillere over 16 år går i gang kl. 18.30. Klubben anbefaler, at man dukker op en halv time inden start. Man skal medbringe tøj, der kan tåle at blive snavset samt fodboldstøvler. Udstyr kan lånes.

- Amerikansk football er en sport for alle - tyk, tynd, høj eller lav, dårlig eller super kondition. Horsens Stallions er for alle - også dem, der tror, at de er for gamle, understreger Kevin Krogsgaard.

Man kan følge med på klubbens facebook-side og hjemmeside, stallions.dk. Man kan også tilmelde sig til Kasper Glader på hc@stallions.dk

Horsens Stallions har hjemmebane og klublokale ved Dagnæshallen.

Der stilles store krav til sikkerhedsudstyr - bl.a. hjelm, kæbebeskytter, knæbeskyttere...Foto: Søren E. Alwan
Horsens Stallions har udstyret opbevaret i en stor container, hvor der også er omklædningsfaciliteter. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Horsens Stallions har klubhus, omklædningsfaciliteter og træningsbaner ved Dagnæshallen. Den nye sæson går i gang 15. januar. Foto: Søren E. Alwan
To af ildsjælene i Horsens Stallions, som kæmper for klubbens overlevelse: Head couch Kasper Glader og formand Louise Sthaalros. Foto: Søren E. Alwan
Den nye sæson går i gang 15. januar på kunstgræs ved Vesthallen. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Amerikansk fodbold er for alle, understreger spillerne. Der er et super kammeratskab, og man får en masse god træning. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Horsens Posten

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Horsens Posten

Kendt blomsterforretning flytter - får dobbelt så meget plads

Horsens Posten

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Horsens Posten

Nana kunne gå op ad trappen på sygehuset, 12 uger efter kom hun ud i en kørestol: Livet er stadig godt

Horsens Posten

Kvium og andre kendte kunstnere har doneret værker til auktion på Jørgensens Hotel: Indtægten går til unge hjemløse i Horsens

Horsens Posten

Ikke et ord om corona - men hold da op, hvor trafikken har fået forstoppelse

Horsens Posten

Kendt Horsens-band er tilbage efter 18 års pause: Serverer buffet a la Bono på Posthuset

Horsens Posten

To dages musejagt er forbi: Netto er åbnet igen

Horsens Posten

HH Elite samler penge ind - men det er ikke til dem selv: Når vi går ind i noget som dette, gør vi det 100 procent

Horsens Posten

Nana nød en uge sammen med andre fysisk handicappede: En uge som menneske igen

Horsens Posten

I weekenden kan du gøre et 'bygge-kup', når der er loppemarked med byggematerialer på genbrugspladsen

Horsens Posten

Mistanke om skadedyr: En lille mus holder Netto lukket på ubestemt tid

Horsens Posten

Smil til fotografen: I denne uge kører en ret genkendelig bil rundt i Horsens

Horsens Posten

Horsens har Jyllands højeste smittetal og laveste andel vaccinerede: Få overblikket over corona-udviklingen i dit sogn her

Horsens Posten

Mere gang i Hestedamsgade: Det skal ikke være en ærindegade, men en væregade - gerne som i Sydeuropa

Horsens Posten

Iskageforretning om svigtende sommergæster: - Folk går ikke op i Graven, men heldigvis har vi købt en ko

Horsens Posten

Beder borgerne om hjælp til bedre biodiversitet - men kommunens vilde ambitioner bliver klippet i stykker på Bollerstien

Horsens Posten

Drop-in dåb i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Horsens Posten

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Annonce