Annonce
Horsens Posten

Hoteldirektør fik lært at hælde vand på fyret - nu glæder han sig til hotellivet

Velkommen, lyder det fra hoteldirektør Thomas Oest, der sammen med sine medarbejdere på Scandic Bygholm Park er parat til at tage imod gæster efter de seneste lempelser af corona-restriktioner. Fra maj og langt hen på efteråret er hotellet allerede optaget af fester hver eneste lørdag. Foto: Marianne Husted
Telefonerne hos Scandic Bygholm Park begyndte at ringe, da politikerne i sidste uge valgte at lempe restriktionerne. Nu er booket til fester hver eneste lørdag frem til et godt stykke ind i efteråret.

Horsens: Der er efterhånden ikke en krog, som Thomas Oest ikke har været i gennem det seneste år på Scandic Bygholm Park. Han har sågar fået lært at hælde vand på hotellets fyr.

Som den eneste har han været på arbejde på Scandic Bygholm Park siden nedlukningen i december og frem til 6. april, da hotellet genåbnede. Det meste af tiden er  tilbragt foran computeren med administrative opgaver. Men noget af tiden også som pedel, som han siger med et lille skævt smil.

Nu fyrer han og personalet op under en mere normal hotel-hverdag. Det glæder han sig til:

Annonce

- Et hotel skal bare være fyldt med liv. Sådan er det, siger hoteldirektøren.

Gang i telefonerne

Telefonerne har da også ringet, og mailboksen været fyldt, sider der kom melding om  omfattende lempelser af restriktionerne, der trådte i kraft 6. maj.

Fra sidst i maj og til et godt stykke hen i efteråret er hver eneste lørdag på det gamle hotel optaget af bryllupper og andre fester. Konfirmationsfesterne og de runde dage fylder igen de stemningsfyldte lokaler på den tidligere herregård.


Et hotel skal bare være fyldt med liv. Sådan er det.

Hoteldirektør Thomas Oest


- De fleste fester har vi rykket to gange, men nu kan det lade sig gøre, og de private arrangementer skal ikke længere slutte klokken 23, siger Thomas Oest.

Også erhvervslivet lader høre fra sig nu, hvor de igen kan holde fysiske møder og konferencer på blandt andet Scandic Bygholm Park.

- Der bliver faktisk holdt mange møder her inden for spændet 10-25, som nu er den øvre grænse for indendørs forsamlinger, fortsætter han.

Annonce

Spændt på overnatningerne

Mest spændt er Thomas Oest på, hvordan det vil udvikle sig med hotelovernatningerne. Her er der endnu ikke i samme omfang gang i bestillingerne.

Thomas Oest har en forventning om, at danske familier også denne sommer vil udforske deres eget land, og hotellet er parat til at tage imod børn og forældre. Foto: Marianne Husted

Men når han kigger tilbage på sommeren 2020, bliver han forholdsvis fortrøstningsfuld. Corona-sommeren 2020 blev nemlig lige så god som sommeren 2019, der var et rekordår. De udenlandske gæster udeblev godt nok, men til gengæld valgte danskerne at holde ferie i eget land. Blandt andet brugte mange børnefamilier hotellet som base for ture til Legoland og andre populære udflugtsmål.

- Men vi savner de udenlandske erhvervskunder, som er hyppige brugere af vores hotel, siger han, der venter spændt på genåbning af grænserne.

For at tilpasse sig den nye digitale mødekultur, som coronaen har ført med sig, har hotellet forsynet tre lokaler med nyt videoudstyr.

Annonce

Nye arbejdsgange

1. juni forventer Thomas Oest, at de i alt 33 ansatte er tilbage. Lige nu er 40 procent hjemsendt på lønkompensation.

- Alle glæder sig virkelig til at komme tilbage, men de skal forberedes på en ændret dagligdag, siger han, der tager denne opgave meget alvorligt, da det er alfa og omega med topmotiveret personale.

En række arbejdsgange har ændret sig. For at tage et par enkle eksempler bliver maden serveret på tallerkner i stedet for selvbetjening ved buffeten, salt- og peberbøsserne er fjernet fra bordene af hygiejnehensyn, og gæster i restauranten skal vise coronapas. Det sidste er  forløbet uden problemer.

- Det kommer til at stå sin prøve, når vi om kort tid lægger lokaler til en konference med over 300 deltagere, fastslår han.

Annonce

Rutsjetur - men ser positivt på fremtiden

Thomas Oest lægger ikke skjul på, at det seneste år har været én stor rutsjetur, men han har valgt at se fremad. Foreløbig er han ganske godt tilfreds med, at mødedelen og bookingen af fester ser ud til at komme stærkt igen. Han er spændt på, at de store firmajulefrokoster vender tilbage, da de også udgør en pæn del af hotellets omsætning.

Annonce

Lokal opbakning

Men hvordan kan byen støtte hotellet og en i øvrigt trængt oplevelsesindustri?

- Det kan de ved at komme til vores foredrag og kulturarrangementer. I starten af juni kan vi byde på et foredrag med tv-kokken og madudvikler Anne Hjernøe. Og efter sommerferien er vi klar med en række koncerter.

Sådan lyder det fra hoteldirektøren Thomas Oest, der også håber, at horsensianerne kommer i gang med at gå ud at spise og i den forbindelse også vil besøge hotellets restaurant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce