Annonce
Horsens Posten

Hun blev blind på det ene øje og havde besvær med at gå, men blev alligevel glad for sin diagnose - nu arrangerer hun gåtur i Horsens til forskning i sygdommen

Lone Marie Christensen sørger for at gå mange skridt hver dag. Nu har hun arrangeret en gåtur, hvor alle kan være med, den 1. maj kl. 10 fra rådhuset i Horsens. Deltagergebyret går ubeskåret til forskning i sclerose. Foto: Marianne Husted
Lone Marie Christensen blev glad, da hun fik sin diagnose. Kroppen ville ikke makke ret, og hun kunne ikke forstå hvorfor. I dag er det hendes indstilling, at hun vil klare sig selv mest muligt. Og så vil hun gerne gøre noget for andre sclerose-ramte. I år står hun for You Go Horsens - gåtur 1. maj - til fordel for forskning i sygdommen.

Horsens: Lone Marie Christensen, 36 år, fik sin sclerose-diagnose, da hun var 25 år gammel.

- Jeg blev faktisk glad. Vished er bedre end uvished. Jeg forstod, hvorfor jeg havde det, som jeg havde.

Men der skal falde mange flere brikker på plads, før sclerose-gåden er løst. Derfor har hun som medlem af Scleroseforeningens bestyrelse i Horsens, Hedensted, Odder og Samsø, meldt sig til at stå for You Go Horsens, hvor alle indsamlede midler går til forskning i sygdommen.

Annonce

- Det foregår 1. maj kl. 10 med afgang fra rådhuset i Horsens, og borgmesteren har i sin travle 1. maj-kalender fundet tid til at sende deltagerne afsted, fortæller hun, der fik sin diagnose efter, at hun havde fået en betændelse i synsnerven i venstre øje.

Betændelsen gjorde hende midlertidigt blind på øjet. På et tidspunkt fik hun også en lammelse, som betød, at hun ikke kunne mærke noget fra det nederste af bh-kanten og resten af kroppen.

- Jeg gik som om, jeg havde en pind i øret, og jeg er da også blevet stoppet flere gange af folk, som har spurgt, om jeg er fuld. Det var ikke rart, siger hun.

Gå en tur 1. maj og støt forskning i sclerose

  • Gå en tur 1. maj til fordel for dem, der har sclerose tæt inde på livet.
  • I Horsens sender borgmester Peter Sørensen deltagerne af sted fra Horsens Rådhus kl. 10, men du kan også vælge et andet tidspunkt og en rute, som passer dig bedst.
  • Turen går forbi Meny, der byder på en forfriskning, og retur til rådhuset.
  • Du tilmelder dig You Go Horsens på www.scleroseforeningen.dk/you-go. Der er to startpakker. En til 100 kroner, hvor du selv skal printe diplom. Og en til 200 kroner, hvor du får rygsæk, drikkedunk og balloner. Seneste tilmelding er 30. april.
  • Pengene går ubeskåret til forskning i sclerose.
  • 17.747 er diagnosticeret med sclerose i Danmark.

Mange diagnoser

Der havde været mange bud på årsager til, at hendes krop ikke ville makke ret. Blandt andet virus på balancenerven og borrelia-infektion.

Og selv om hun fik sin diagnose lidt pludseligt, var det godt at få den. Lægen sagde nemlig til hende "du ved godt, at du har sclerose, og nu skal vi have fundet noget medicin". Men nej, det vidste hun ikke, men hun fik sin medicin og besluttede sig for, at hun ville klare sig selv så vidt muligt.

Hun gennemførte 9. og 10. klasse med topkarakterer efter at have opgivet det som ung. For meget fravær betød siden, at hun ikke fik lov til at gennemføre hf.

I dag arbejder hun som bartender i et 20 timers fleksjob hos Hotel Opus. Hun har også arbejdet hos på Long John og andre værtshuse.

Annonce

Klarer job og familieliv

Hun sørger for at gå mindst 10.000 skridt om dagen. Alene 7000 skridt kommer der på tælleren, når hun følger sin femårige datter til og fra børnehave i Horsens.

- Vi ved, at motion er godt.

Hun har også kastet sig over det frivillige bestyrelsesarbejde i Scleroseforeningens lokalafdeling.

I Horsens, som hun er flyttet til fra Esbjerg, har hun fundet kærligheden.

- Jeg mødte min kæreste hen over disken hos Spar på Smedetorvet, smiler hun.

Der er sat dato for bryllup i 2023. De deler både glæden ved familielivet med hans to døtre og hendes ene. Men også fornøjelsen ved at have fugle. Han har en nymfeparakit, hun to papegøjer. Hun har ellers været hestepige, siden hun var tre år gammel, men ridning er for en stund lagt på hylden.

Annonce

Vigtigt at få knækket sygdommen

Selv om hun har multipel attakvis sclerose, kan hun det meste. Hun bliver selvfølgelig træt. Livet igennem har hun haft besvær med at koncentrere sig, men hun har til gengæld den evne, at når hun først har lært noget, så glemmer hun det ikke igen.

- Det kommer mig til gavn i mit job, siger hun, der er taknemmelig for, at hendes arbejdsgiver er forstående og har givet hende den nødvendige oplæring.

Nu håber hun, at rigtig mange vil melde sig til You Go-arrangementet. Hun har planlagt ruten, så alle kan være med.

- Det er vigtigt, at vi knækket denne sygdom, som hun siger.

https://modules.wearehearken.eu/horsens-folkeblad/embed/9714.js

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce