Annonce
Horsens Posten

Husker du 12. februar 2005: Johannes kom ikke til grand prix i Horsens

Johannes Larsen besøgte Forum Horsens få dage før afviklingen af det danske melodi grand prix. Men et snekaos af sjældne dimensioner satte en kæp i bilhjulet, så han ikke nåede frem til selve den store aften. Arkivfoto: Martin Ravn
Et snekaos lagde sig over Horsens og meget af det øvrige land, da Horsens for første gang var vært ved Dansk Melodi Grand Prix. En af de allerstørste grand prix-entusiaster nåede derfor ikke frem.
Annonce

Horsens: Johannes Larsen havde glædet sig til at tage turen fra Kerteminde til Horsens, da Dansk Melodi Grand Prix for første gang blev afviklet i Forum Horsens. Faktisk havde han haft svært ved at få billet til den totalt udsolgte begivenhed. Det fortæller han i en mail til redaktionen, fordi det 12. februar var 15 år siden. Op til den store begivenhed havde grand prix-entusiasten delt sin begejstring med læserne af Horsens Folkeblad. På Fyn havde han sit eget ugentlige radioprogram om grand prix.

Han og de to med-passagerer kørte da også forventningsfulde af sted mod Horsens. På Fyn var føret fint, men da Johannes Larsen nåede Fredericia og Vejle, ramlede han og de mange andre biler ind i et regulært snekaos, som kun blev værre. Bilerne sneglede sig af sted med 20-30 km i timen. Efter at have passeret Vejlefjordbroen i det forfærdelige vintervejr besluttede han sig for at vende om.

Rosen var stor, selv om Johannes Larsen måtte nøjes med at følge den store begivenhed med Jakob Svejstrup som vinder på tv-skærmen. Udklip: Horsens Folkeblad
Annonce

Stor skuffelse

Han var ikke den eneste, som ikke nåede frem til det store show i tide. Til gengæld kom han tids nok tilbage til, at han kunne nyde showet på tv. Fra ham blev der uddelt de største roser til aftenen - både til Danmarks Radio og Forum Horsens.

- Det var en noget bitter pille at sluge. Der gik lang tid, før jeg kom mig over skuffelsen, fortæller han.

Det var i øvrigt året, hvor Jakob Svejstrup fra Odense blev den danske vinder med sangen "Tænder på dig".

To år senere fik frontfiguren i Eurofans Denmark dog mulighed for at opleve et Dansk Melodi Grand Prix i Horsens. Den 10. februar 2007 var der nemlig ingen problemer med vejr og føre. Vinderen blev DQ med sangen "Drama Queen".

Dansk Melodi Grand Prix 2020 finder sted 7. marts i Royal Arena i København. Og indtil videre synes det kun at være blæst og regn, der kan sætte forhindringer i vejen for denne oplevelse.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Farvespil i Galleri Progres

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Årets bogfest udsat

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce