Annonce
Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Kirsten Lind er femte generation bag disken i forretningen Guldsmed Lind på Søndergade. Foto: Line Kyed
I denne uge er Kirsten Lind hovedpersonen i serien "Bag disken". Her fortæller hun om sig selv, sin uddannelse langt væk fra guldsmede-faget, om sine drømme, ønsker til hverdagen og om det, der gør hende stolt.

Horsens: 62-årige Kirsten Lind er egentligt uddannet klinikassistent. Men uddannelsen har hun aldrig brugt på arbejdsmarkedet.

Derimod har hun de seneste 30 år stået i front for butik Guldsmed Lind på Søndergade, som hendes tipoldefar etablerede for 155 år siden.

Hun er dermed femte generations-ejer af butikken.

Annonce

Stedet driver hun i dag sammen med sin mand, guldsmed Hans Erik Jensen, mens også parrets søn Rasmus er stødt til foretagendet, som Kirsten Lind er opvokset med og som barn gerne slog en vej indenom, når hun fik fri fra skole - til sine forældre, der havde butikken. Hun var blandt andet studiemedhjælper i forretningen, og en dag spurgte hende far, Niels Lind, hende, om hun kunne have lyst til at blive mere involveret i guldsmedeforretningen. Det tog Kirsten Lind med glæde imod, og i 1992, i forbindelse med butikkens 125-års jubilæum, foretog far og datter et glidende generationsskifte.

I denne uge er Kirsten Lind fra Guldsmed Lind på Søndergade 36 ugens profil i "Bag disken".

Ikke helt en selvfølge

Hvorfor blev du butiksindehaver?

- Forretningen er et gammelt firma med sine 155 år. Selvom butikken havde været i familiens eje gennem så mange år, var det for mig ikke helt en selvfølge, at jeg skulle overtage firmaet. Jeg gik ligesom mine egne veje og blev uddannet klinikassistent. Men så spurgte far mig, om jeg havde lyst til at blive en del af firmaet. Det takkede jeg ja til, fortæller Kirsten Lind, der er gift med Hans Erik, der er guldsmed i forretningen. Sammen har de sønnen Rasmus, der er udlært guldsmed fra butikken, på 31 år og datteren Charlotte på 35 år.

Forretningen har i alt otte ansatte.

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Det er butiksrelateret; at vi har klaret os igennem corona. Det var en kæmpe udfordring. Under den første nedlukning valgte jeg at holde butikken åbent. Men derefter blev de ansatte hjemsendt, og jeg blev tilbage og knoklede for at holde forretningen kørende via salg over Facebook. Det lykkedes at komme fint gennem "krisen".

Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Det er jo et tænkt eksempel, og jeg er 62 år, så jeg går ikke med tanker om at skifte branche og job. Men skulle jeg skifte, kunne jeg rigtig godt tænke mig at blive indehaver af et lille hotel i Italien. Vi har holdt mange ferier i Italien, og jeg er vild med det land.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- At vi/butikken har været her i byen i så mange år, og at jeg nu kører forretningen videre.

Hvordan slapper du af?

- Det gør jeg med en god film og strikketøj. Jeg spiller også golf, og så er det skønt at være i vores sommerhus i Himmerland. Jeg slapper også af med en løbe- eller gåtur.

Med hvem vil du helst være fanget med på en øde ø med, hvis du ikke må tage din nærmeste familie med?

- Jeg ville nok helst være alene. Det ville jeg ikke have noget imod. Jeg ville tage lydbøger eller en fysisk bog med. Krimigenren tiltaler mig meget.

Hvem inspirerer dig?

- Det gør iværksættere. Det er interessant at høre om de iværksættere, der er inde i tv-programmet Løvens Hule. Lars Larsen har også altid inspireret mig. Han har haft sin helt egen måde at etablere sit firma på.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- På rejser med min mand og vores børn, svigerbørn og tre børnebørn, Rasmus har en et barn på fire år og tvillinger på et år.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Det er en dag, hvor vi har travlt i butikken, og kunderne er tilfredse. Vi har særligt travlt op til jul, til mors dag og i forbindelse med studentertiden. Og så har vi lige haft tre fantastiske dage, hvor vi fejrede forretningens 155 år 30. april.

Men derefter blev de ansatte hjemsendt, og jeg blev tilbage og knoklede for at holde forretningen kørende via salg over Facebook. Det lykkedes at komme fint gennem "krisen".

Kirsten Lind


Annonce
Horsens Posten

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Annonce
Horsens Posten

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pølsevogn holdt stand mod hotdog i 64 år, men med Stinne skete der en lille revolution og måske venter en ny

Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Indehaver af to midtbybutikker åbner nu midlertidig forretning i Hospitalsgade - der er tre grunde til netop det valg

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Studerende gæster poolbar i Rædersgade - besøget indgår i deres eksamensopgave

Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Annonce