Annonce
Horsens Posten

Hvad lytter du til?

Om man er verdensstjerne på den helt store scene eller almindelige borgere i et lille nordisk land, kan der være meget på spil, når livet slår knuder, og samfundskriser truer. Foto: Horsens Kommune

Vi kan alle sammen føle, vi har noget på spil. Vi lever, og livet i sig selv er så at sige "Risky Business".

Om vi er verdensstjerner på den helt store scene eller almindelige borgere i et lille nordisk land, kan der være noget på spil. Vores livskvalitet, vores levebrød, glæde og meget andet.

Men hvad lytter vi så til, når livet slår knuder, og samfundskriser truer. Og hvad griber vi til i os selv og hos hinanden?

Den amerikanske popprinsesse - sanger og sangskriver, Taylor Swift, har givet os alle sit bud på, hvordan hun tackler corona og den usikkerhed, der følger med, når verden lukker ned.

Hun er en af klodens største popstjerner, der overraskede en hel del sidste år. Midt i isolation lavede hun en u-vending i sit musikalske udtryk og udgav ikke mindre end to plader, Folklore og Evermore.

På sine to seneste plader har hun begået en hel række genialiteter, hvis jeg skal være smagsdommer for en stund. Blandt andet med sangen "Mirrorball", der ganske godt indfanger, hvordan man kan have det, når man pludselig og ufrivilligt står midt i en samfundskrise. Situationen ramte naturligvis verdensstjernen hård og har "lammet" musikbranchen på forskellig vis.

Taylor Swift har musikalsk set valgt at dele sit dilemma med os alle, og det ser ud til, at krisen har betydet, at hun har bevæget sig “back to basics” med fokus på sangskrivningen - for at komme videre. Det er der noget inderligt, stærkt og smukt over.

Netop det fik mig til at lytte til hende.

For hun stiller sig i desperation på sine tæer, anstrenger sig, viser os alle, at vi har mange flere sider af os selv at trække på, end vi ofte aner er muligt. Det viser mig, hvor meget styrke, oprigtighed og kreativitet, vi kan hive ud af modstand.

Den manøvre er dog ikke udelukkende forbeholdt verdensstjerner, men er naturligvis også muligt at praktisere på helt lokalt plan.

Tag nu bare restauratørerne i og omkring Horsens. De kæmper bravt midt i nedlukningen - de kæmper for den kunnen og kunst, de arbejder med. Denne uge sætter vi fokus på nogle af de lokale restaurant- og caféindehavere - nogle, der har drevet erhverv i lang tid, og nogle, der lige er åbnet. Hvordan har de det egentligt - hvordan klarer de sig?

Jeg kan afsløre, at kreativitet og gå-på-mod er hovedlinjerne i deres fortællinger til avisen. Det er imponerende, fascinerende og temmelig inspirerende.

God uge og pas godt på hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce