Annonce
Horsens Posten

Hvem vil hjælpe julemanden? Vil bruge sit vægttab til at glæde udsatte børn og unge

Julemanden har en plan - vil forsøde livet for udsatte børn og unge Horsens' julemand Thomas Engelund har sat sig for at tabe mellem 20-30 kilo. For hvert tabt kilo skal der kunne doneres penge til udsatte børn og unge, lyder planen. Foto: Morten Pape
Hele Horsens' julemand, Thomas Engelund, har besluttet sig for at tabe sig 20-30 kilo. Men vægttabet skal ikke kun komme ham selv til gode - for hvert tabt kilo skal der doneres penge til udsatte børn og unge - idéen er ikke helt på plads endnu, og først skal der findes sponsorer.
Annonce

Horsens: Han vejer 160 kilo - hele Horsens' julemand, Thomas Engelund.

Og det er lige en tand for meget, mener han selv.

Derfor har Thomas Engelund nu besluttet sig for at gå på slankekur.

Håbet er at tabe sig 20-30 kilo.

Men til forskel fra de fleste, så vil Thomas Engelund ikke bære kampen om vægttabet alene, men dele den med Horsens og omegn - ikke for sin egen skyld, understreger han, men i håbet om, at han vil kunne bruge anledningen til at samle penge ind til udsatte børn og unge i Horsens Kommune.

- Jeg har endnu ikke hele strukturen på plads, men forestiller mig, at jeg skal have fundet nogle sponsorer - private og erhverv - der har lyst til at donere penge per kilo jeg taber, fortæller Thomas Engelund.

Fra barnsben så jeg, at der er hjælp at hente, nogle der er i stand til at række en hånd, når det er svært. Min familie mødte opbakning, og det gav et vist selvværd, som jeg har bygget videre på frem i livet.

Thomas Engelund

Annonce

Første optælling 1. december

I første omgang forestiller Thomas Engelund sig at kontakte Børnenes Kontor i Horsens, der samler penge ind til mindrebemidlede familier i kommunen.

Næste skridt er derefter at få lavet en hjemmeside til indsamlingen, og så helt konkret at finde sponsorer.

- Jeg regner med at gå i gang 1. oktober og lave den første optælling 1. december. Den sum penge, der her er indsamlet, skal så gå til at forsøde juletiden for de familier med børn og unge i kommunen, der hvert år har brug for en håndsrækning - særligt op til jul, siger Thomas Engelund.

Annonce

Fra egen erfaring

Og han taler af egen erfaring som søn i en familie med en mor, der var på bistandshjælp og samtidig familiens eneste forsørger.

- Jeg er opvokset i et socialt udfordret miljø her i Horsens, hvor vi netop fik hjælp fra Børnenes Kontor. Hvis man ved, hvad sådan en håndsrækning betyder... det varmede meget, siger Thomas Engelund.

Til daglig er han buschauffør og forsanger i Dansktop-bandet "Bomles Venner".

- Fra barnsben så jeg, at der er hjælp at hente, nogle der er i stand til at række en hånd, når det er svært. Min familie mødte opbakning, og det gav et vist selvværd, som jeg har bygget videre på frem i livet, siger Thomas Engelund, der i dag bor i Hatting med sin hustru og parrets to mindre børn.

Thomas Engelund planlægger at tabe sig ved at dyrke mere motion i hverdagen, primært ved hjælp af længere gåture i hverdagen og ved omlægning af sin kost.

For at teste om den strategi virker, har han på forsøgsbasis haft påbegyndt et vægttab. Indtil videre er det lykkes ham at tabe 12 kilo, og det gør, at han nu melder klar til kampen om de næste 20-30 kilo.

Hvis nogle allerede nu har lyst til at tilkendegive, at de ønsker at støtte formålet, hører Thomas Engelund gerne fra personer og firmaer på thomas@hoat.dk.

Hele Horsens' julemand og forsanger i Dansktop-bandet "Bomles Venner", Thomas Engelund, har besluttet sig for at tabe sig 20-30 kilo. Vægttabet skal bruges til at samle penge ind til et særligt formål - for hvert tabt kilo skal der doneres penge til udsatte børn og unge. Foto: Morten Pape
Børn og unge skal have det godt - det har de fortjent, lyder det fra Thomas Engelund, der forestiller sig at kontakte eksempelvis Børnenes Kontor, der samler penge ind til mindrebemidlede familier i kommunen. Og så håber han, folk har lyst til at byde ind med donationer for hvert kilo, han taber. Foto: Morten Pape
Thomas Engelund vejer i dag 160 kilo. Han satser på de kommende måneder at blive 20-30 kilo lettere. Foto: Morten Pape
Julemænd er ikke de mindste i verden - men 160 kilo er alligevel for meget, mener Thomas Engelund, der her ses i fuld gang med sit julemandserhverv på inderhavnen i Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Vægttabet skal foregår via kostomlægning og motion. Thomas Engelund har på forsøgsbasis allerede været i gang for at teste, om den strategi virker - og det gør den, for de første kilo er raslet af, lyder meldingen. Foto: Morten Pape
Thomas Engelund, der også er forsanger i Dansktop-bandet "Bomles Venner", er opvokset i et socialt udfordret miljø i Horsens, hvor familien netop fik økonomisk hjælp, især op til juletid - en håndsrækning, han aldrig vil glemme, fortæller han. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce