Annonce
Horsens Posten

Hvis Heart & Soul-Lene vandt en million: Så fik Horsens noget hurtigere sine offentlige køleskabe

Lene Christensen er kvinden bag butik Heart & Soul på Torvet, der yder støtte til udsatte familier. Skulle hun vælge noget andet at lave, ville hun søge et arbejde, hvor hun stadig kunne hjælpe børn og unge, lød et af hendes svar, da avisen forleden interviewede hende til serien "Bag Disken". Arkivfoto: Line Kyed
Serien "Bag Disken" har i denne uge talt med Lene Kristensen fra butik Heart & Soul på Torvet.

Horsens: Lene Kristensen fra Butik Heart & Soul har til denne uge sagt ja til at medvirke i Horsens Posten serie "Bag Disken". Butik Heart & Soul, som Lene Kristensen driver, har eksisteret i 10 år og er en støtteforening, hvor frivilligt personale hjælper med at løse butikkens opgaver. Overskuddet fra butikken, der ligger på Torvet, går til trængte børn i Horsens Kommune.

1. Hvorfor blev du butiksindehaver med Heart & Soul?

- Det er simpelthen fordi, jeg godt kan lide at gøre en forskel. Jeg tror på, det kan lade sig gøre, når vi løfter i flok.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Det var en dag, hvor en lille dreng kom ind i butikken til mig og sagde, at han som stor gerne vil arbejde her. Han havde på et tidspunkt selv modtaget gaver fra os, en sovepose med videre, da han skulle på sommerlejr. Han var så glad for hjælpen, og det gjorde mig utrolig glad at høre.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Så ville jeg stadigvæk gerne have noget med børn og unge at gøre. Måske ville jeg søge op til Headspace i Skolegade (rådgivningscenter, der henvender sig til unge, der har brug for nogen at tale med, red).

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- Jeg er meget stolt af det, vi har skabt med butikken gennem de 10 år, den nu har eksisteret.

5. Hvordan slapper du af?

- Engang imellem beslutter jeg mig for at lave ingenting en hel weekend. Det vil sige, jeg ser tv og slapper mest muligt af. Det er så skønt.

6. Hvem vil du helst være fanget med på en øde ø, hvis du ikke måtte tage familien med?

- Jeg er meget social. Så et glas rødvin og en god bog duer ikke til mig. Så at skulle vælge en, er svært for mig. Jeg skal helst have flere omkring mig for at trives. Kunne det være en børnehave, for at skabe noget liv, ville jeg nok vælge det. Men jeg er alt for social til at sidde på en øde ø, så det håber jeg godt nok ikke sker.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Der er mange mennesker. Alle de, der yder noget ud over det sædvanlige, har en stjerne hos mig, blandt andet Mellemfolkeligt Samvirke, krisecentre med videre.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Jeg tror, jeg lynhurtigt ville få brugt dem på nogle børn eller et projekt. Jeg er sikker på, jeg nok skulle få dem brugt, og jeg rette dem mod nogle mennesker, hvor pengene var meget tiltrængt og falde i god jord.

- Skulle jeg nævne et projekt, drømmer jeg om, er det, at Horsens får offentlige køleskabe til hjemløse og udsatte familier, som man ser det i Aarhus. De kunne stå ved Sydhavnen og være forsynet med overskudsmad sponseret af det lokale handels- og restaurantliv. Det er et rigtigt godt projekt, som jeg rent faktisk så småt er begyndt at arbejde på at realisere. Jeg håber, det lykkes på et tidspunkt.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- I dag er en rigtig god dag. Jeg skal ud at købe babytøj og et badekar til en mor, der skal nedkomme inden længe, og som ikke rigtigt har noget udstyr til baby. Det er megahyggeligt. Jeg bliver glad over at finde noget flot - noget, jeg kan være stolt af at give væk til en, der mangler det.

10. Er der en ting, som du vil dele med os, som vi ikke vidste om dig?

- Jeg er en værre "tudesidse". Jeg græder let over sørgelige film og meget, hvis der er børn involveret. Jeg bliver meget rørt. Så jeg har køkkenrulle med, når der er film på programmet.


Skulle jeg nævne et projekt, drømmer jeg om, er det, at Horsens får offentlige køleskabe til hjemløse og udsatte familier, som man ser det i Aarhus.

Lene Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce