Annonce
Horsens Posten

Ideerne blomster: Vandreture, brætspil og gode tv-serier

Lone Wessel og hendes familie nyder vandreture. De har blandt andet genopdaget Horsens og omegn i denne coronatid - og fundet stier, de ikke tidligere har betrådt. Foto: Mads Dalegaard

Jeg husker min barndoms søndage som noget helt specielt. Det var hviledag. Søndagsmatiné i radioen.

Dagen kunne være lang, og hvis vi børn kom til at udtrykke en form for kedsomhed, blev vi af min mor belært med at ”det er sundt at kede sig” og ”tålmodighed er en dyd at lære”. Den tålmodighed der nu – langt senere i livet – er sat på en noget større prøve end søndagene i mit barndomshjem.

Kedsomhed kan være sundt – men kedsomhed kan også skabe initiativ.

Annonce

Barndommens kedsomhed blev slået ned med svingtov, hoppe i elastik, tælle stregerne på fortovet, når vi gik tur, lege Antonius, læse bøger eller ordne samlingen af servietter og glansbilleder. Der kunne også gå tid med at sortere i mors højtelskede syæske, der var fyldt med de smukkeste knapper.

I en tid hvor mange af os har fået en noget anden hverdag, og hvor nogle perioder nærmeste kan føles som om det er søndag hver dag, så sniger kedsomheden sig ind, og vi får brug for at finde på initiativer, der kan skabe håb og glæde – imens vi venter og udviser den nødvendige tålmodighed.

Og så er det en stor glæde at se, hvor meget kreativiteten og gode initiativer blomstrer. Hjemme hos os har vi opfundet et begreb, der handler om at fylde i glimmerkassen. Skønne vandreture, dejlige aftener med nye brætspil, gensyn med gode TV-serier og genhør med gamle indspilninger der har ligget stille alt for længe.


Hjemme hos os har vi opfundet et begreb, der handler om at fylde i glimmerkassen.

Lone Wessel


Også podcastserier (her er viden og læring uendelig) og lydbøger har vundet indpas som gode alternativer – noget vi nok ikke havde givet os tid til, hvis ikke tålmodigheden var udfordret. Alt sammen skønne, gode oplevelser, grin, glæde og overraskelser der fylder i vores glimmerkasse.

Især vandreturene har jo for alvor vundet indpas i de flestes hverdag, og har på en måde udviklet sig til en nationalsport det sidste års tid. Også vores familie udforsker Horsens og omegn med stor iver, og begejstres når vi finder steder vi endnu ikke har opdaget.

For nylig fandt vi en, for os, uopdaget vandretur (Kyststien) med udgangspunkt i Snaptun. Vi gik langs vandet mod Juelsminde. Naturen er, også her, betagende. Fjord, strand, højder, skov og små søer. Turen går forbi Svenskeskansen i Tønballe Skov, hvor der både er et fint udkigstårn, et par kanon og en shelter. Lyden af spætten, udsigten til både Endelave, Hjarnø og den friske, kolde luft var alt sammen medvirkende til, at vores glimmerkasse blev fyldt til randen med nye, dejlige oplevelser der gik lige i hjertet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce