Annonce
Horsens Posten

IPA-smagning på Industrimuseet

Thor Bukhave Abildgaard står for at fortælle om de øl, der skal smages på, når Industrimuseet inviterer på ølsmagninger. Foto: Industrimuseet
Det skal summe af fælleskab, gode samtaler og være alt andet end kedeligt, når man besøger Industrimuseet.
Annonce

Sådan lyder ambitionen hos den nye ledelse, der har taget initiativ til tilbagevendende ølsmagninger i den autentiske bryggeriudstilling.

- Vi er et museum for fortid, nutid og fremtid, er eventchef Sarah Lehmanns klare budskab.

- Her i Horsens havde vi jo et stort bryggeri frem til 1997, og nu er der flere spændende bryggerier i vores lokalområde.


- Her i Horsens havde vi jo et stort bryggeri frem til 1997, og nu er der flere spændende bryggerier i vores lokalområde.

Sara Lehmann, eventchef Industrimuseet


Industrimuseet ønsker at trække tråde tilbage til tiden, hvor Horsens var en betydelig industriby blandt andet med Europas største malteri og det første danske bryghus med automatisk tapning - Horsens Bajerske og Hvidtøl Bryggeri. Det blev senere en del af aarhusianske Ceres, og bygningerne er nu hjemsted for et plejecenter.

- Vi er stolte af ophavet, fortæller Sarah Lehmann og henviser til, at der også arrangeres byvandringer.

Annonce

Match Made in Heaven

Til at afvikle smagningerne har museet fundet en kyndig og tilpas nørdet entusiast.

- Vi er et “Match Made in Heaven", fortæller Sarah Lehmann. - Thor er væsentlig. Han binder smagningen sammen og er både sjov og seriøs.

Thor Bukhave Abildgaard er formand for de lokale ølentusiaster og har en stor viden om øl. Han gør sig umage for at finde de helt rette øl og håber også på sigt at kunne inddrage mad med et historisk perspektiv.

Som formand for lokalafdelingen har Thor Bukhave Abildgaard gennem årene kæmpet for at skabe opmærksomhed om det gode øl.

- Der er sket meget på ølscenen i Horsens. Flere små cafeer har rettet henvendelse for at få gode råd om godt og anderledes øl, udtaler han og refererer til sit lille enmandsfirma, Abildgaard Øl.

Han var meget begejstret, da han blev kontakt af museet med ønske om at stå for tilbagevendende ølsmagninger. Ja, faktisk er ambitionen, at der skal være en hver måned.

Annonce

Særlig IPA-smagning

Den første smagning foregik i juli og var tydeligt udfordret af COVID-19-pandemien. Ekstra glade var man derfor, da smagningen blev udsolgt. Det samme var tilfældet ved smagningen i august, og succesen var dermed grundlagt.

Næste smagning bliver en helt særlig IPA-smagning med en stribe øl fra "øverste hylde". Fra den danske ølscene kan nævnes Alefarm, der har markeret sig som mester i "humlejuice". Den søde og aromatiske fætter til de bitre IPA’er. Derudover skal der smages på øl fra både Ungarn og Holland.

IPA-smagningen afvikles på fredag 18. september klokken 16.30, og der skulle være et par ledige pladser tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce