Annonce
Horsens Posten

Jakob vil være nummer ét: Juleklar købmand i Stensballe

Superbrugsen i Stensballe fik i august ny uddeler, 27-årige Jakob Lunding. Og han er kommet til byen med én ambition: At Superbrugsen bliver stensballernes foretrukne sted at handle dagligvarer. Foto: Jørgen Hasseriis
Der hygges med julemenuer, julevin og julepynt i Superbrugsen i Stensballe. Og bag det står den ny købmand, Jakob Lunding, der vil gøre sin butik til stensballernes foretrukne.
Annonce

Stensballe: Der er det seneste par år skudt nogle dagligvarehandler op ved Stensballe. En Lidl på Sundvej og en Rema 1000 lige over for Superbrugsen på Sundgårdsvej.

Men uddeler Jakob Lunding ryster ikke på hånden: Superbrugsen i Stensballe skal være nummer ét og de lokales foretrukne sted at handle dagligvarer.

For fire måneder siden trådte han til som ny brugsuddeler og med sig i bagagen havde den 27-årige købmand en god portion erfaring som afdelingsleder i Bilka Herning og Bilka Holstebro, butikschef i Fakta Ikast og souschef i såvel Kvickly Brande som Kvickly Herning.

Jakob Lunding siger:

- Vores vision er at være Stensballes foretrukne sted at handle dagligvarer. Vi vil gerne satse på den højeste kvalitet, og vi har mange ting i støbeskeen for at nå det mål.

Det er ikke bare et job at være brugsuddeler. Det er en livsstil, og man skal ikke tælle timer.

Jakob Lunding, uddeler Superbrugsen Stensballe

Annonce

Friske blomster

Foreløbig er det dog julen, det handler om, og her er der ikke så mange ting at lave om.

Og dog - man kan også prioritere sine traditioner, og det gør de i Superbrugsen. Her er der som hvert år fuldt blus på delikatessen hos slagteren.

- Her kan man bestille såvel julemenuer som nytårsmenuer, og det er meget vigtigt for os at have en slagter, pointerer Jakob Lunding.

Vinafdelingen er hver fredag og hveranden lørdag i julen bemandet med en vinekspert, der kan vejlede kunderne i julens vine, og der er en blomsterbinder klar til at binde buketter eller levere forudbestilte duske til julebordet.

Kagehusets tilstedeværelse med friskbagt bagerbrød er også af høj vigtighed for forretningen, og så er der nyheden:

- Vi har lavet en aftale med en blomsterleverandør, Plantas, der leverer friske blomster to gange ugentligt. Arealet foran butikken er blevet til et blomstermarked hver eneste dag, og vi har valgt at fjerne alle hegnene. Det skal være hyggeligt, ikke indelukket. Vi startede med det i oktober, og kunderne har taget rigtigt godt imod det. Her i julen er det kranse, dekorationer, julestjerner, hyacinter, træer, pyntegran og meget mere, fortæller Jakob Lunding.

Annonce

Vant til noget at rive i

Den nye Stensballe-købmand brænder for sit fag, og for ham er det en hobby, en livsstil at tage på arbejde. Ikke et otte-til-fire-job.

Han har altid villet være købmand, men da den midtvestjyske købmand 1. august trådte ind ad døren i brugsen på Sundgårdsvej, var det alligevel ikke det, han havde set for sig, da han 12 år før gik ud af Folkeskolen.

Han er landmandssøn fra Sunds ved Herning, og dengang var det ikke de klare horisonter, der tegnede sig for landmandssønnen.

Og dog: Han var vant til at få noget fra hånden, så han var klar til at tage fat - men i hvad, vidste den unge Jakob Lunding ikke.

Han var derfor omkring mekaniker og handelsgymnasium, men intet af det bed rigtigt på ham, indtil hans chef i A-Z i Herning, hvor han arbejdede i sin fritid, sagde til ham: Du skal være noget med butik.

Butikken har lavet en aftale med blomsterleverandøren Plantas, der to gange ugentligt leverer friske varer til Superbrugsen Stensballe. Og lige nu er det blandt andet ting, der pynter til højtiden. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce

Skaber det hele sammen

Som sagt så gjort, og der gik ikke lang tid, før Jakob Lunding satsede hele paletten.

- Ja, man kan godt sige, at jeg har gjort det på den gammeldags måde. Jeg blev lært op i butikken - det var en slags mesterlære, fortæller Jakob Lunding.

Da han siden landede i Stensballe, fik han ansvaret for en stor gruppe medarbejdere, der alle arbejder efter det samme mål: At gøre Superbrugsen til stensballernes foretrukne sted at handle.

Hans tilgang til det at være købmand handler om ønsket om frihed. Han vil have indflydelse på tingene - men i samarbejde med sit personale.

- Uden dit personale kan du ikke gøre noget. Og det er vigtigt at give dem ansvar til at gøre tingene, at høre dem om, hvad de synes er rigtigt. Så det ikke er mig, der kommer med de gode ideer. Det kommer der ikke noget godt ud af, mener den nye brugsuddeler.

Og det er det, der gør, at han fem-seks gange om ugen tager turen fra Jerlev ved Vejle for at bruge 10 timer i butikken.

Og så er det lokale tilhørsforhold, der skal plejes:

- Man skaber ikke resultaterne selv. Man skaber dem sammen. Også med lokalbefolkningen. Derfor vil vi gerne samarbejde med de lokale foreninger. Her på søndag (8. december, red.), kommer spejderne fra Stensballe for eksempel med gløgg og æbleskiver. Det bliver hyggeligt, smiler Jakob Lunding.

Delikatessen/slagter-afdelingen er en vigtig brik i Superbrugsens vision om at levere varer af høj kvalitet. Foto: Jørgen Hasseriis
Julemændene er for længst ankommet til Superbrugsen. Og så er det bare uddelerens opgave at holde nogenlunde styr på dem. Foto: Jørgen Hasseriis
Støtten går begge veje i Stensballe. Superbrugsen støtter foreningslivet, og befolkningen købmanden. Det er filosofien, fortæller uddeler Jakob Lunding. Foto: Jørgen Hasseriis
Nede ved juicen er der også afhentning af de spontane tilbud, butikken kører med på sin Facebook-side. De såkaldte "ja tak-tilbud". Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce