Annonce
Horsens

Januar er højsæson, men stadig flere hænger i med fitness hele året

Kirsten Derry har oplevet medlemsfremgang efter, at hun hr flyttet fitness-centeret Butterfly Women fra Sundtorvet til Horsens Sundhedshus, hvor hun nu holder til på 1. sal. Foto: Søren E. Alwan
Træningslokalerne er fyldt i januar. For stadig flere bliver det en vane at træne året rundt, lyder det fra lokale fitnesscentre.
Annonce

Horsens: Julemaden får kamp til stregen i denne måned i byens fitness-centre. Der bliver svedt til spinning, prøvet kræfter med body pump og fokuseret på cirkeltræning. De ekstra kilo skal ikke have lov til at blive en permanent udvidelse af kropsvægten.

Tidligere har den ivrige indsats hos en hel del medlemmer været aftagende efter februar. Men sådan er det ikke længere ifølge Anders Steffensen, indehaver af fitnessdelen af Fit & Sund med fire centre i Horsens.

- Vi har fokus på at gøre fitness til en vane. Og vi kan se, at stadig flere dyrker sundhed året rundt, siger han.

Det glæder Anders Steffensen, at medlemmerne generelt er blevet bedre til at udnytte deres medlemskab.

Han kan se tilbage på et godt år med et stigende medlemstal, der nu er på godt 6000. Det var ikke mindst købet af det fjerde træningscenter på Strandkærvej, som gav en pæn medlemsfremgang. De tre andre ligger i Guldberghus, sundhedshuset og på Torstedsallé.

- Vi bliver spurgt i bl.a. Egebjerg og Stensballe, om vi ikke kunne tænke os at åbne der. Men det er ikke på tegnebrættet lige nu, siger Anders Steffensen.

Vi har fokus på at gøre fitness til en vane. Og vi kan se, at stadig flere dyrker sundhed året rundt.

Anders Steffensen, Fit & Sund

Annonce

Fra 400 til 1000 medlemmer

Hos det nye IGym i Høgh Guldbergs Gade har man også noteret sig, at medlemmerne holder ved. Centerleder Mehmed Glevef tilskriver det den særlige træningsform, hvor maskinerne automatisk indretter sig til motionisten, når man holder sit armbånd op til den enkelte maskine. Ved første træning tilpasser en specialuddannet træner maskinerne til den enkelte og lægger oplysningerne på et chiparmbånd.

Også han kan se tilbage på et tilfredsstillende år for centret, der åbnede for godt et år siden. Ved årsskiftet 2018/2019 var der 400 medlemmer. 1. januar 2020 var medlemstallet nået op på 1000.

Henvendelser om medlemskab er da også begyndt at løbe ind her på årets første dage, hvor centret er klart med forskellige nye tilbud.

Annonce

Bemandet center

Kirsten Derry, indehaver af Butterfly Fitness, kan melde om et stigende medlemstal i centret, som flyttede fra Sundtorvet til sundhedshuset for et års tid siden. 365 kvinder i alle aldre og størrelser, nogle med skavanker, har et medlemskab.

Som i andre centre er der høj aktivitet i lokalerne i januar og februar. For nogle klinger det derefter lidt af. Men et af de tilbud, som får medlemmerne til at fortsætte, er cirkeltræning med maskiner, der indstiller sig af sig selv til den enkelte, samtidig med at der altid er en fysisk træner til stede.

- Vi har bemanding og trænere i hele vores åbningstid, understreger hun.

Fit & Sund i Horsens har stor succes med nye Reformer Pilates. De fire motionscentre i Horsens har i 2019 haft fokus på, at fitness skal blive til en vane, og ifølge indehaver Anders Steffensen har det været en succes. Arkivfoto: Søren Alwan
Annonce

Januar og august

Hos Fitness World udtaler man sig ikke om medlemstal, men kommunikationsansvarlig Charlotte Nordland, Fitness World, kan generelt sige, at januar sammen med august er de måneder, hvor antallet af nye medlemmer er størst.

- Faktisk får vi ca. dobbelt så mange nye medlemmer i januar sammenlignet med andre måneder, oplyser hun.

Martin Bech Svendgaard, Smart Fitness, har ikke de aktuelle medlemstal, men han kan på sin første vagt efter nytår konstatere, at de første forespørgsler om medlemskab begyndte at løbe ind.

Annonce

Udvidet sundhedsbegreb

I flere fitnesscentre arbejder man med sundhed i bred forstand. Som eksempel nævner Anders Steffensen, Fit & Sund, tilbuddet til seniorer, hvor den sociale sundhed spiller stor rolle.

- Mange bor alene, og vi ved, at ensomhed er en af de helt store udfordringer.

Blandt andet derfor har centret valgt at nyindrette cafeerne, så man får lyst til at slå sig ned og være en del af fællesskabet. Kaffen lokker også. Den hidtidige kaffe er udskiftet med en god kaffe, som svarer til den, man kan købe på en café.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce