Annonce
Horsens Posten

Januar og fastelavnsboller er nu et godt match - har du det også sådan?

Foto: Line Kyed

Jeg skulle ikke mange timer ind i det nye år, førend jeg modtog første jubelråb; så er det snart fastelavnsbolle-tid!

Råbene kom fra mit indre. For i takt med, at januarmørket sænker sig over by og land, og årets første måned kan føles en kende lang og grå uden skønne løjper og et sneklædt landskab, kan man lige så godt fokusere på ting og sager, man glædes ved - sådan helt lavpraktisk.

Det kan naturligvis virke lidt fjollet. Men her må jeg lige understrege, at danskerne sidste år ikke bare tog for sig, men nærmest kastede sig over de små, søde og velsmagende boller.

Annonce

66 procent af landets bagermestre oplevede rent faktisk i 2021 et stigende salg, lød det allerede 15. januar 2021 fra Bager- og Konditormestre i Danmark - og nogle tilmed en fordobling i forhold til året før.

Og det er lige her, jeg med min søde tand kan tænke, lad os da holde status quo eller sætte rekord igen i år, hvor fastelavn tilmed først falder 27. februar og ikke som sidste år, hvor det var den 14.

Det forsøder jo og tilføjer vinteraftenerne eller eftermiddage en god portion hygge - og det må vi da gerne, når det er januar, ikke sandt...? Hvad nu, hvis vi også sørger for at komme ud at gå og spise lidt ekstra salat til maden - og lave den vitaminrige smoothie til morgenmad. Så kan man forhandle med sit indre og lade sig overtale, har jeg erfaret. Det er lige netop også den kontrakt, jeg har indgået med mig selv i år og med mine børn - vi må gerne - og jeg kan love for, at det får smilene frem.

Januar er også måneden, hvor nytårsforsætterne skal bevise sit værd - kan de holde. Hmm, tja...

Men er det nu også så vigtigt endda? Personligt tror jeg det ikke. Jeg er nærmere tilhænger af, at vi får noget ud af hverdagen, når det kan lade sig gøre. At vi lader os inspirere, når vi møder mennesker, der tænker tingene på anden vis, end vi selv gør. Se, det er givende - for det er i det momentum, at vi ikke kun ser de andre, men faktisk også ser os selv og hvem, vi rent faktisk er og består af. Skal der mon skrues på lidt knapper for en finjustering, eller er vi generelt og nogenlunde tilfredse med den måde, vi tackler vores medmennesker på og reagerer, når vi opdager andre måder at håndtere hverdagen og livet på.

Det kan januar jo også bruges til - at se ud, men også indad, og dermed gøre årets første måned til en form for tilløb til de mange 2022-måneder, vi heldigvis har i vente netop lige nu.

Skal vi så alle rende rundt og efterrationaliserer hele denne måned? Nej tak, det skal vi da ikke. Men, jeg vil mene, at vi alle nok en gang imellem kan have godt af at se os selv lidt efter i sømmene. Det er blot sundt, når det ikke tager overhånd.

Det må fastelavnsbollerne heller ikke tage. Men det kommer de heller ikke til at gøre for mit vedkommende - i hvert fald ikke når vi er forbi den 27. februar. For det er heldigvis med så meget andet sæsonbetonet kun en nydelse lige nu. Det højner kvaliteten, fordi det ebber ud igen inden længe, hvor vi så kan vinke farvel og sige - på gensyn...

Psst:

Inden du slipper denne side, vil jeg anbefale, at du slår et smut forbi artiklen om Michela Kiilerich, der farvelægger tilværelsen for en del hel mennesker med sit firma Ahne Light. Vi har talt med den energiske kvinde, der laver stearinlys i mange farver - en idé hun kom på under nedlukning og hjemmeskoling. Læs om hende lige her. Vi  har også taget os en snak med den nye uddeler i Stensballe, der fortæller, at han ikke altid har taget hensyn til sine medmennesker, men i dag er særligt opmærksom på at se og høre de personer, der er omkring ham. Det er et ærligt interview, Nicolas Grevenkop Castenskiold leverer.

Også byens restauranter og butikker har det seneste år leveret varen trods corona-situationens udfordringer. Få overblikket over åbnede og lukkede spisesteder og forretninger i vores alle sammen 8700.

Fastelavnsbollerne er heldigvis med så meget andet sæsonbetonet kun en nydelse lige nu.

Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Annonce
Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Særudstilling om Pretty Maids forlænges et halvt år

Horsens Posten

Guirlanden har lavet et nyt "maskineri", der bringer smilet frem på Gasvej

Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce