Annonce
Horsens Posten

Jazz og kunst samlet ét sted - caféindehaver har åbnet galleri til ære for sin sensitive mor

Indehaver af café La Vie Martin Egholm står bag nyt galleri, Galleri L, der har første fernisering torsdag 13. august med den lokale kunstner Mark Ebert Løvendahl. Galleriet åbner i Martin Egholms mors lejlighed ved siden af café La Vie i Thonbogade 16. Foto: Line Kyed
Nyt galleri åbner i Thonbogade. Bag står indehaver af gadens café La Vie, Martin Egholm.
Annonce

Horsens: Godt nok er der ikke ret mange kvadratmeter at boltre sig på, men det er tilstrækkeligt for at kunne skabe den helt rette stemning for jazzcaféen La Vie i Thonbogade.

Sådan lyder det fra stedets indehaver Martin Egholm, der netop har søsat et nyt projekt ved siden af sin lille, franske café - et galleri ved navn Galleri L.

Og som den franskinspirerede café har også galleriet rødder i et særligt inspirationstykke for indehaveren. Det er fyldt med forkærlighed - denne gang dog ikke med afsæt i det franske, men derimod i indehaverens mor Linda Frederiksen, der lægger kvadratmeter til galleriet. Helt præcist åbner galleriet i stueetagen i hendes bolig ved siden af café La Vie i gadens nummer 16.

Martin Egholm fortæller:

- Galleriets navn er "Galerie L" og er en hyldest til min mor Linda, der er et sensitivt, kærligt og kunstnerisk væsen, der ikke har kunnet finde sin plads i samfundet. Det har ført til en svær periode i hendes liv, hvor hun var så langt ude, at hendes virkelighed ikke stemte overens med den virkelige verden.

Martin Egholms mor har det seneste par år været i praktik på café La Vie, og det har gjort godt, fortæller han.

- På cafeen har der været mulighed for, at hun bare kunne være, og hun har ydet en stor indsats. Særligt hendes omhyggelige og kærlige væsen har gjort, at mange husker mødet med min mor, siger Martin Egholm.

Annonce

Nyt liv ved siden af café

For et par måneder siden fik Linda Frederiksen tilkendt førtidspension, og en ny hverdag åbnede sig, ifølge sønnen Martin Egholm.

Martin Egholm er i gang med at indrette Galleri L i Thonbogade 16 til stedets første fernisering 13. august, hvor den lokale kunstner Mark Ebert Løvendahl udstiller en række af sine værker. Foto: Line Kyed

- Mor har været meget igennem, og takket være Sølyst (det midlertidige opholdssted på Sundvej, hjemløseindsatsen under Horsens Kommune, red.) og hendes sagsbehandler er hun kommet godt videre. De seneste år har hun boet i lejlighed i Allegade, og nu bor hun altså i det her charmerende byhus lige ved siden af La Vie, trygt og godt.

Planen er, at Martin Egholm står for galleriet, og derudover vil også selve café La Vie have kunst hængende i sit lokale.

Annonce

Med afsæt i de lokale

Første fernisering i byens nye galleri L er torsdag 13. august, og det bliver med værker af en ung, lokal kunstner ved navn Mark Ebert Løvendahl, der desuden er bestyrelsesmedlem i La Vies  Jazzforening.

- Mark Ebert Løvendahl har været med til at sikre La Vie likviditet under Coronaen ved at lave 100 små kunstværker til 200 kroner per styk. Alle blev solgt, og det gjorde altså, at vi kunne betale de forfaldne kreditorer og afvente statens hjælpepakke, forklarer Martin Egholm.

Omend galleriet er lille, har han store planer for stedet.

- Jeg ønsker at danne et levende, udøvende galleri med kunstneriske og kreative begivenheder af god kvalitet på programmet. Det skal desuden være et sted, hvor kunstnere kan møde hinanden, og de besøgende kan se forskellige lokale kunstners værker udstillet. Og netop afsættet i det lokale tror jeg vil kunne bidrage til en form for fællesskab for de lokale og samtidig vise turister et stykke af det, vi kan levere her i Horsens, siger Martin Egholm.


Mor er kommet tilbage til livet på La Vie, et sted, hvor der er plads til at være, og derfor opkalder jeg nu stedet efter hende.

Martin Egholm
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Vandretur i Bygholm Enge

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fællessang på Endelave

Horsens Posten

Vil du med på stadion?

Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Annonce