Annonce
Horsens Posten

Jul for udsatte børnefamilier måtte aflyses: I dag kom julemanden alligevel på besøg

Ole Skovbo havde taget rigeligt med varer med til familien - og rigeligt med hvidt hår og skæg på hovedet. Foto: Nicolai Skovgård
Det store julearrangement blev corona-aflyst, så foreningen Din, Min & Vores Jul har kørt mad og gaver ud til familierne i stedet. I Hatting tog familien Skov Nielsen glædeligt imod støtten fra deres "ekstra familie".
Annonce

Hatting: Ole Skovbo stod med en flad fornemmelse, da han fandt ud af, at det ikke kunne lade sig gøre at holde juleaften for en række udsatte børnefamilier.

Covid-19 satte en stopper for, at de kunne inviteres på hygge, and og gaver på Scandic Bygholm arrangeret af foreningen Din, Min & Vores Jul. En masse arbejde så ud til at være spildt.

Juleaftensdag er følelsen dog omvendt, da Folkebladet møder ham i fuldt julemandskostume foran Lucinda og René Skov Nielsens hus i Hatting. Familien med fire børn er en af de ni, der har sagt ja til foreningens alternativ: at alle varer bliver leveret til hjemmet, og så må man selv i gang i køkkenet.


Nu er det en fed fornemmelse. Vi er blevet taget imod med kyshånd, og vi kan virkelig mærke familiernes taknemmelighed. Det giver varme og glæde at mærke sådan en anerkendelse, og jeg er bare glad for, at vi kan skabe lidt lys for de her mennesker.

Ole Skovbo, Din, Min & Vores Jul


- Nu er det en fed fornemmelse. Vi er blevet taget imod med kyshånd, og vi kan virkelig mærke familiernes taknemmelighed. Det giver varme og glæde at mærke sådan en anerkendelse, og jeg er bare glad for, at vi kan skabe lidt lys for de her mennesker, siger Ole Skovbo.

Annonce

And og clementiner

Sammen med Helle Bobjerg afleverer han fire poser og en sæk til familien. En pose med snacks og julegodter, som Reitan Distribution har doneret.

Rema 1000 Danmark har også givet penge gennem dagligvarebutikken i Stensballe, så der har foreningen købt alverdens julemad - fra and til clementiner - som fylder to poser. I den fjerde er der flæskesteg fra Danish Crown, og i sækken er der gaver til hele familien.

Din, Min & Vores Jul giver til alle de familier, der havde tilmeldt sig julearrangementet - bortset fra en familie, som har takket nej - og foreningen går ikke ind og vurderer, om en familie er berettiget til hjælpen eller ej.

Penge er kommet fra både fonde, firmaer og private, og det glæder Ole Skovbo, at de kan blive brugt til at hjælpe familierne til trods for, at det ikke blev med det planlagte julearrangement.

Annonce

En ekstra familie

Hos modtagerne er der lige så stor glæde. Familien Skov Nielsen var med sidste år, hvor det var et stort juleselskab, som man bare mødte op til, og der kunne Lucinda og René mærke, hvor meget det hjalp på deres juleaften, at de kunne få hjælp fra de frivillige ildsjæle.

- De betyder alt for os - det er vores ekstra familie, siger Lucinda Skov Nielsen.

- Vi har ikke selv det store netværk, og af familie ser vi kun Renés onkel og min mor, så det betyder meget, at vi kan give børnene en oplevelse af at være sammen om julen og vise dem, at det godt kan være hyggeligt, siger hun.

I år er de hoppet med på vognen igen, fordi René Skov Nielsen er i en overgangsperiode fra arbejde til kommunal støtte, og der var derfor ingen indtægt for ham i december. Det pressede familien, som nu kan få ro i maven.

- Vi har fundet plastikjuletræet frem, og vi prøver at gøre det så godt, vi kan. Nu har Ole taget maden med, og så er det bare at komme i gang, siger Lucinda Skov Nielsen.

Annonce

Ser frem til familiehygge

Den yngste af de fire børn, Melia, er med på mors skulder, da poserne modtages, mens de tre andre børn, Celina, Marcus og Willas, er i udendørs spa for at hygge - og måske for at fordrive tiden på sådan en forventningsfuld juleaftensdag.

Celina, Marcus og Willas fordrev ventetiden i 37 grader varmt vand. Foto: Nicolai Skovgård

De ser hver især frem til noget forskelligt.

- Jeg glæder mig til at hygge med familien, siger Celina, mens Willas er mere på det med gaverne.

- For mig er det julemaden, siger Marcus, som også lige giver tilsagn til det med at hygge med familien.

- Det er dejligt, at der er nogen, som tænker på andre, får han også lige nævnt med henvisning til dem, der har leveret julemaden til ham.

Annonce

Glæden ved at gøre en forskel

Lucinda og René Skov Nielsen gør også sit for at tænke på andre. René agerer julemand og brugte blandt andet sidste juleaften på at være ude for at dele gaver ud hos familier.

- Vi spiste jo tidligt, så det var fantastisk at kunne være ude ved andre på top-tidspunktet, siger han.

Det blev blandt andet til et besøg på et børnehjem.

- Der kan man mærke, at man gør en forskel. Det er børn, der har det svært, og bare det, at julemanden kommer, er stort for dem. Det er dejligt at kunne se glæden i børnenes øjne, og så ved man, at man har gjort noget rigtigt, siger han.

Samme følelse står Ole Skovbo og Helle Bobjerg tilbage med, da de forlader familien igen.

I år står julen for dem ikke på det store arrangement for udsatte børnefamilier, og nu har de og resten af bestyrelsen været ude med alle juleposerne.

- Vi har simpelthen masser af tid i år, så jeg tror, vi vil hjem og hygge med en kop kaffe og  brunkager, siger Ole Skovbo.

Ole Skovbo smed hurtigt hår og skæg, da han først havde afleveret poserne. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce