Annonce
Horsens Posten

"Jul i Horsens" er i gang: Folk skal vide, at onsdag er lig med Komediehuset og risengrød

Julemanden er at finde skiftevis i igloen på Torvet og i Bytorv Horsens flere dage i løbet af december. Lørdag indledte han juleprogrammet i igloen. Foto: Søren Gylling
Julemanden har været på arbejde i igloen, og dermed er "Jul i Horsens" skudt i gang. Forhåbningen er, at programmet skaber nye traditioner i Horsens.
Annonce

Horsens: Nu begynder det for alvor at lugte af jul i Horsens.

Først blev julebelysningen tændt fredag eftermiddag, og lørdag var det så tid til at skyde programmet for årets "Jul i Horsens" i gang. Julemanden - i skikkelse af Thomas ”Bomle” Engelund - var på plads i igloen for at hilse på børnene og læse historier op.

Igloen er centrum for en stor del af arrangementerne, og efter et debutår ved Kuben på Søndergade er den i år placeret på Torvet, hvor den også er vokset i størrelse.

- Den skal være et mødested, hvor man kan hvile shoppingbenene og få sig lidt julegodter. Jeg kan høre folk, der går forbi og siger: "nåh, der står igloen", så jeg er glad for, at den har sat sig fast i bevidstheden, siger Anne-Mai Vig Mott, projektkoordinator i Mærk Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats.

Mærk Byen og City Horsens står bag "Jul i Horsens".

Annonce

Vil skabe traditioner

Ligesom igloen skal plantes i bevidstheden på horsensianerne, skal nogle nye traditioner også. Dem forsøger Mærk Byen at skabe i den hvide kuppel.


Så man ved, at onsdag i december er lig med Komediehuset og risengrød. Sidste år startede vi med at være 50 første gang, men vi nåede op over 100, og det virkede til, at folk tog det til sig.

Anne-Mai Vig Mott, projektkoordinator i Mærk Byen


- Så man ved, at onsdag i december er lig med Komediehuset og risengrød. Sidste år startede vi med at være 50 første gang, men vi nåede op over 100, og det virkede til, at folk tog det til sig, siger Anne-Mai Vig Mott, der også nævner de voksenorienterede arrangementer torsdag aften som noget, der gerne skal blive en kendt tradition i Horsens

- Vi prøver at bygge det op, og jeg var positivt overrasket over, hvor godt det blev modtaget sidste år, siger hun.

I år bliver det alligevel en smule anderledes. Selv om igloen er blevet dobbelt så stor, kan den kun have plads til det halve antal mennesker for, at corona-reglerne kan overholdes.

Derfor er torsdagskoncerterne for eksempel delt op i to, og man skal bestille plads til alle gratis arrangementer, så der ikke kommer flere, end der må.

Selv et besøg hos julemanden kan kræve afspritning. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce