Annonce
Horsens Posten

Julen er tilbage på Torvet - i år med endnu større iglo

I år rykker en endnu større iglo til det nyrenoverede torv, der dermed i modsætning til sidste år atter kommer i spil i december. Arkivfoto: Mærk Byen
Sidste år var Torvet under renovering og kunne derfor ikke være en del af midtbyens julearrangementer. I år er den færdig, og sidste års jule-iglo bliver stillet op på området.

Horsens: Sidste jul måtte Torvet undvære den helt store festivitas. Da var gågade-renoveringen i fuld gang, og det efterlod ikke plads til julerier.

Men sådan bliver det ingenlunde i år, hvor Torvet står renoveret og klar til at favne december i nypudset, renoveret stil.

I den anledning flyttes sidste års store julenyhed, igloen, op på Torvet. I år er den udvidet fra 100 til 175 kvadratmeter og dermed næsten dobbelt størrelse af sidste år.

Annonce

Hos Vinøl på Torvet er der glæde over igloens ankomst. Her vil Benjamin Blender og team stå klar til at sælge varme drikke i det kuppelformede telt.

- Vi vil være til stede i igloen, og man vil også i forbindelser med arrangementer kunne gå ind på Vinøl og tage mad og drikke med derover, siger Benjamin Blender.

Han er i gang med at forberede gløgg til lejligheden.

- Portvin, mørk rom, cognac, kirsebærvin, brun farin og rosiner. Den bliver kogt op med rødvin, kanel og nelliker - kan det friste, lyder det.

To fluer med et smæk

Hos Mærk Byen, der sammen med cityforeningen står bag iglo-idéen, gør man opmærksom på, at alle corona-forholdsregler vil blive taget. Det vil blandt andet ske med afspritning inde i jule-igloen op til flere gange om dagen.

Grundet corona-situationen skal der bestilles billetter, omend de er gratis, til de arrangementer, der finder sted i igloen. Det vil gælde på nær arrangementet "Mød Julemanden i igloen" og ved karrusellen.

Hos cityforeningen ser man frem til igen at kunne bruge Torvet i december.

- Man kan jo sige, at det bliver Torvets dåb. Det bliver samtidig at slå to fluer med et smæk. For igloen viste sig sidste år at blive en ret stor succes. Vi vil gerne arbejde videre med den succes, men også vise, hvad det store torve-område blandt andet kan danne rammen om, siger city manager for City Horsens, Michael Kongsmark.

På programmet i igloen er blandt andet gengangere som juleforestillingen "Grinchen stjæler julen" og en del julekoncerter.

Det trykte juleprogram vil fra december kunne findes i byens butikker og i igloen. Arrangementerne kan også findes på www.jul.horsens.dk, hvor også billetterne kan bestilles.


Man kan jo sige, at det bliver Torvets dåb.

Michael Kongsmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Introduktion til Facebook

Annonce