Annonce
Horsens Posten

Kamila skriver sig ud af depression og stress - nu vil hun være selvstændig

Ord fik Kamila til at se lyset frem for mørket24-årige Kamila Klemmensen er bogaktuel med "Vers på Vers" - en selvbiografisk bog på lyrisk form, hvori hun fortæller om sit liv, der en overgang endte med mørke tanker fremfor en glad og lys tilværelse.Foto: Søren E. Alwan
24-årige Kamila Klemmensen er på vej ud af et længere sygdomsforløb, hvor depression, afmagt og tomhedsfornemmelse har fyldt hverdagen - lige indtil den dag, hvor hun begyndte at skrive om sit liv. I denne måned udgiver hun bogen "Vers på Vers".
Annonce

Horsens: Tomrum, magtesløshed, tristhed, depression og et ønske om ikke at leve meget længere.

I stuelejligheden i Ole Worms Gade 8 sidder Kamila Klemmensen på blot 24 somre og lægger sidste hånd på sin bog "Vers på Vers" - en lyrisk bog, der omkranser den unge kvindes liv de seneste år.

Det så mørkt ud en overgang, men gennem ord og Kamila Klemmensens formuleringsevner har hun efterhånden vundet kampen over depression og indre mørke - med god hjælp og rådgivning fra psykiatrisk afdeling. I dag kan hun atter finde lys og skabe indre ro. Modet på livet er kommet tilbage.

- Det har været en ekstrem periode, og det handler min bog også om. Det er en selvhjælps-bog og en selvbiografi lavet som en dagbog på lyrisk form, der vil kunne læses af andre unge, der også føler tomhed, depression og stress. Der er en vej ud selv ovenpå sådanne følelser, siger hun.

Kamila Klemmensen fortæller, at hun tidligere har haft svært ved at sige fra, men valgte alligevel i 2016 at droppe sit studieliv i Aarhus, hvor hun læste informationsvidenskab.

- Jeg er en pligtopfyldende pige og gik af den grund også direkte fra gymnasiet og ind på universitetet. Jeg havde en fornemmelse af, at der ikke var plads til fejl, og jeg havde jo netop fejlet ved at kvitte studiet. Samtidig lagde uddannelsesloftet et ekstra pres på mig.

- Da jeg pludselig ikke længere kunne kalde mig studerende, begyndte jeg at arbejde. Lidt for meget, og arbejde fra tidlig morgen til sen aften i butikker og på restauranter stressede mig mere og mere. Min stress-tilstand rullede derefter over i en depression, fortæller Kamila Klemmensen, der i dag er ved at arbejde sig helt ud af sine udfordringer - med ord og via et nyoprettet firma Karm Ord Mill, hvor hun blandt andet tilbyder tekstforfatning og foredrag.

Jeg ved godt, jeg er et ungt menneske, Men jeg føler, jeg har oplevet langt mere end de 24 år, jeg indtil videre har kunnet fejre fødselsdag.

Kamila Klemmensen

Annonce

Mord eller ord

Kamila Klemmensens firma, Karm Ord Mill afspejler den periode, hun kommer ud af, og i firmanavnet er der ordspil alt efter, hvordan man lægger trykket.

Karm for karma eller kar mord - mord eller ord. Og så er der Mill, der hentyder til Kamila Klemmensens kælenavn.

- Ordspillet mord eller ord hentyder til, at ord reddede mig fra selvmord. Havde jeg ikke kunnet udtrykke mig med ord, havde jeg nok gjort alvor af mine tanker om at tage mit eget liv, fortæller den unge kvinde.

Hun lod sig inspirere af Instagrams mange opslag, blandt andet fra socialpædagoger og kreative mennesker, der fortalte om deres vej ud af psykiske nedture.

- Jeg kopierede deres koncept. Og så oprettede jeg en Instragram-profil med tanke på at lave mit eget univers som en offentlig dagbog i ord og billeder. Det var noget a la "se verden, jeg er her, og jeg vil gerne dele ud af min erfaring for at række ud til andre i en lignende situation". For der er lys forude. Selv når det mærkes allermest mørkt, siger hun.

Da det så værst ud for den unge kvinde, sidste år, var hun sengeliggende.

- Jeg var så dårlig. Følte mit liv var ligegyldigt. Men heldigvis ved hjælp af vejledning på psykiatrisk afdeling begyndte jeg igen at kunne sove. Langsomt genvandt jeg glæden og indså, at jeg har værdi - mine ord har værdi, fortæller Kamila Klemmensen og kigger frem for sig, inden hun siger:

- Jeg ved godt, jeg er et ungt menneske, Men jeg føler, jeg har oplevet langt mere end de 24 år, jeg indtil videre har kunnet fejre fødselsdag.

Hun kalder sin kommende bog for et modernistisk ekspressionistisk strejf ind i en svær periode.

- Når jeg skriver, har jeg en playliste med tidens musikkunstnere som Medina, Jada, Hjalmer og Amy Winehouse kørende i baggrunden. Mit budskab er, at jeg vil livet, men at det ikke kun er en lyserød oplevelse at leve, det har også været mørkt, siger hun.

Annonce

I januar

I denne måned afslutter Kamila Klemmensen sit vejledningsforløb på psykiatrisk afdeling. Næste stop efter sin raskmelding er et jobprøvningsforløb. Og sideløbende med det, satser hun på med tiden at kunne drive sit firma derhjemme.

- Det er en stor ting for mig at være kommet videre og have mod på og planer for fremtiden, lyder det fra Kamila Klemmensen, mens et smil bryder frem.

Byens nye kulturcafé og iværksætterhus, Grus, har været et af tilholdsstederne for Kamila Klemmensen i sin vej tilbage til en meningsfuld hverdag. Også i kontorfællesskabet for iværksættere Bubblelabs i Rådhusgade og på Fængslet i forbindelse med forskellige netværksmøder har hun sin gang.

Det har alt sammen været med til at skabe fornyet energi til den skriveproces, den unge kvinde lige om lidt afslutter.

- Jeg er kreativ og idérig. Nu gælder det om at kaste nogle bolde op i lufte og gribe dem. Jeg har meget på hjerte, og en ting er i hvert fald sikker. Jeg har ordet ved min side fra nu af som min trofaste makker, hvis livet skulle bide igen, siger Kamila Klemmensen.

Bogen "Vers på Vers" udkommer på forlaget "Books on demand" i løbet af januar.

24-årige Kamila Klemmensen er inden længe bogaktuel med en lyrisk selvbiografi "Vers på Vers", der omhandler den unge kvindes kamp ud af en depression til en hverdag, hvor hun via ord nu har fundet sin vej frem. Foto: Søren E. Alwan
Kamila Klemmensens har mærket på egen krop og sjæl, hvor tunge tanker en depression kan føre med sig. I dag er hun taknemmelige for igen at kan se lyset. Foto: Søren E. Alwan
I løbet af januar udkommer Kamila Klemmensens bog "Vers på Vers". Foto: Søren E. Alwan
Kamila Klemmensen har oprettet firmaet Karm Ord Mill, hvor hun blandt andet tilbyder tekstforfatning og foredrag. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce