Annonce
Horsens Posten

Katrine lægger forsigtigheden bag sig - på vej op ad Kilimanjaro

Katrine Larsen glædede sig som et lille barn til juleaften, da avisen talte med hende forud for afrejsen til Tanzania og Kilimanjaro. Foto: Marianne Husted
25-årige Katrine Larsen skubber til sine egne grænser. Hun samler også penge ind til aktiviteter for indlagte børn.
Annonce

Horsens: Katrines bedste veninde havde aldrig troet, det ville ske. Men den er god nok. Tirsdag den 7. januar begyndte Katrine Larsens tur op ad Kilimanjaro. Sammen med 20 andre bestiger hun Afrikas højeste bjerg på 5895 meter. Holdet bruger fem dage på at nå toppen og tre dage til at komme ned igen.

Katrine Larsen, 25 år, var som lille den stille og lidt forsigtige pige. Hun har altid hængt ved Horsens. Det er her, hun er vokset op, og her hun blev student fra Horsens Amtsgymnasium. Hun har også beholdt sin adresse, mens hun har pendlet til sin uddannelse først i Herning og siden Aarhus.

- Men jeg har fået lyst til at komme ud af min komfortzone og at skubbe til mine egne grænser, siger Katrine Larsen, der brugte dagene op til afrejsen i fitnesscenter og på den sidste omgang trappetræning.

Sådan støtter man Katrine Larsens indsamling

Bliv højdemetersponsor: Man kan støtte de enkelte deltageres indsamling med et beløb pr. højdemeter.

Støt indsamling via Mobilepay: Du bestemmer selv beløbet og giver det via mobilepaynummeret 107920. Man skal skrive deltagerens og eget navn som kommentar.

Støt via et virksomhedssponsorat: climbforcharity.dk/indsamling/virksomhedssponsorer.

Annonce

Hjælper indlagte børn

Hun bliver ikke bjergbestiger udelukkende for sin egen skyld. Hun gør det også til fordel for indlagte børn. Formålet er at samle midler til Børneulykkesfondens initiativ "Legeheltene".

- Det er en fed organisation. Det er et rigtigt godt formål at samle penge ind til børn, som også skal have en aktiv hverdag fyldt med leg, siger hun.

Katrine Larsen tænkte: "Det skal jeg også prøve", da hun hørte en medstuderende på VIA Design i Herning fortælle, at hun netop sammen med et hold havde besteget det ikoniske bjerg i Tanzania. Studiekammeraten stammer i øvrigt også fra Horsens.

I december blev hun færdig med sin professionsbachelor i indkøb inden for tekstil og mode. Hun har allerede fået et deltidsjob hos Hummel og håber, det bliver til fuldtidsjob, når hun er tilbage fra sit afrikanske eventyr.

Annonce

Risiko for højdesyge

Det koster hende 20.000 kroner at deltage. Derudover skal hun skaffe sponsorater.

- Jeg sendte ansøgningen i maj og blev godkendt en måned senere.

Hun har siden været i skarp træning til turen.

- Jeg har som alle spillet lidt håndbold og fodbold, siger hun, der var i en god grundform da hun meldte sig.

Deltagerne har fået en række gode råd. Der er blevet talt om alt fra risiko for højdesyge, stress og at købe gode vandrestøvler i god tid.

Katrine Larsen er nu så veltrænet, så kroppen skulle have de bedste forudsætninger for at klare turen.

Deltagerne er blevet sendt ud på vandreture. Den længste på 42 km tog en hel dag, da hun satte kursen mod Silkeborg. Også ryg og mave er blevet trænet, så hun kan holde til at slæbe på rygsækken. Fire ugentlige træninger er det blevet til.

- Jeg føler, at nu kan jeg ikke komme i bedre form, siger en glad og afslappet Katrine Larsen.

Climb for Charity

Climb for Charity står for velgørenhed, der kombinerer træning, eventyrlyst og et fællesskab om at gøre en forskel.

Flere gange årligt bestiger en række deltagere nogle af klodens højeste tinder.

De indsamler midler til Børneulykkesfonden og Legeheltene (indlagte børn).

60.000 børn har indtil nu haft glæde af midlerne.

Kendte personer som sanger Joey Moe, tv-vært Cecilie Hother, tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke m.fl. har deltaget.

Annonce

Svært at samle penge ind

For hende har den største udfordring været at samle penge ind.

- Det er kommet bag på mig, at det er så svært, siger hun, der især bliver støttet af venner og familie.

Der er stadig mulighed for at støtte, siger hun, der gerne ville have haft en større virksomhed som sponsor.

Katrine Larsen har været i skarp træning forud for bestigningen af Kilimanjaro. Men ingen kan på forhånd vide, om de vil blive ramt af højdesyge. Det håber hun ikke, hun bliver. Derimod håber hun, at endnu flere midler vil rulle ind til fordel for indlagte børn. Foto: Børneulykkesfonden.
Annonce

Turen slutter på Zanzibar

Mandag den 6. januar tog hun og holdet af sted. Den første dag gik med besøg på et børnehjem, som de enkelte deltagere har tøj, computere og legetøj med til.

Tirsdag blev vandrestøvlerne snøret godt fast. En dansk læge følger holdet. Alle deltagere kan blive ramt af højdesyge, men de registrerer det måske ikke selv, og derfor er det godt med en fagperson, der kan gribe ind og sige, at den ramte må vente om igen.

Holdet har haft mulighed for at tilføje fire dages badeferie på Zanzibar. Det har Katrine Larsen valgt at gøre. Hun har fået at vide, at efter de otte dages strabadser, kommer deltagerne tæt på hinanden, så det bliver som at være i de bedste venners selskab, når de til slut kan brede strandhåndklæderne ud i det hvide sand og slappe af.

Hun ved også, at det bliver godt at vende tilbage til Adelgade i Horsens.

- Ude er godt, men hjemme bedst, som Katrine Larsen siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce