Annonce
Horsens Posten

Se billeder fra Søndergades nye café, som har været længe undervejs: Arbejder på at åbne 5. maj

Indehaver af Vivaldi-gruppen, som også tæller en møbelfabrik og et cateringfirma, Chibo Deliktas, og teknisk chef gennem 22 år, Niels Sørensen, der har været med til at etablere 19 cafeer. Foto: Marianne Husted
Der har været mange benspænd undervejs. Men nu er den nye store café på Søndergade snart klar til at skænke øl og servere mad både inden- og udendørs. 100 håndværkere har været i sving, og processen har været noget anderledes end normalt - blandt andet på grund af problemer med leverancer.

Horsens: Nu tør Niels Sørensen, teknisk chef hos Vivaldi-gruppen, så småt sætte en dato på åbningen af Café Vivaldi.

- Vi arbejder på, at det bliver 5. maj. Og ellers bliver det 6. eller 7. maj, siger han, der i de seneste måneder har siddet med ryggen mod den den gigant-store sorte bar i lokalet, mens han fra sit arbejdsbord har koordineret de i alt 100 forskellige håndværkere, der har været involveret i ombygningen af lokalerne, som tidligere husede Sportsmaster.

Vivaldi-gruppen lejede i 2019 de 770 kvadratmeter på Søndergade. Dengang hed det en åbning i 2020. Siden blev det ændret til 2021. Og nu 5. maj 2022, hvis det sidste bliver klart til brandtilsyn.

Annonce

Det har været et par år med flere bespænd, end nogen kunne forestille sig i 2019. Men det overskyggede ikke glæden, da Chibo Deliktas, indehaver af Vivaldi-kæden, i denne uge besøgte Horsens for at tage den næsten færdige Café Vivaldi i besigtigelse. Det bliver cafe nr. 20 i Vivaldi-gruppen.

Niels Sørensen styrer "hele Danmark" - i hvert fald vedligehold af cafeer over hele landet - fra sit kontor foran baren hos Café Vivaldi Horsens. Han bruger både Vivaldigruppens egne håndværkere og lokale håndværkere. Foto: Marianne Husted

- Vi har aldrig været i tvivl om denne placering. Vi ligger på solsiden af Danmarks bredeste gågade. Der er masser af mennesker, og vi bliver en del af et større café- og restaurantmiljø, sagde tyrkiskfødte Chibo Deliktas, som i 1999 købte en blomsterbutik med navnet Vivaldi i Slagelse. Den blev omdannet til hans første café, som derfor fik navnet Vivaldi.

Kunst på væggene

Han glæder sig blandt andet over den farverige og blomstrende mosaikkunst, som udsmykker hele væggen til venstre, når man træder ind cafeen. Det er en italiensk kunstner, som Chibo Delikta har hyret til opgaven. Han stødte på hans kunstværker, da han besøgte Las Vegas. Siden fandt han ud af, at kunstneren også har haft opgaver for Vatikanet.

Syv forskellige vandhaner, som leverer vand til forskellige formål - lige fra danskvand til kakao.  Foto: Marianne Husted

- Det er håndlavet, og det har taget cirka fire måneder at lave. Det meste er foregået i atelieret i Milano, men det er blevet færdiggjort i cafeen, forklarer han.

Annonce

Forsinkelser

Niels Sørensen er ingen vårhare, hvad Vivaldi-cafeer angår. Den tidligere selvstændige el-installatør har haft ansvaret for at etablere 19 af slagsen i de 22 år, han har været ansat hos Vivaldi-gruppen.

Cafeen i Horsens vil han huske for de mange udfordringer. Ikke alene corona har spændt ben for tidsplanen. Der var som bekendt også et skib, der lagde sig på tværs af Suez-kanalen og bremsede for mange leverancer af materialer. Og så måtte alle håndværkere på et tidspunkt rykkes til København for at overtaget arbejdet med at etablere en café ved Magasin.

- Det har været et anderledes forløb. Normalt begynder vi med de tekniske installationer, før vi sætter inventaret ind. Her har vi måttet gøre det omvendt, fordi der har været problemer med leverancer.

Cafeen er indrettet med forskellige niveauer og møbler i forskellige varme farver. Foto: Marianne Husted

Tirsdag lykkedes det omsider at få et stort ventilationsanlæg frem til cafeen i Horsens, hvor en stor kran stod klar. Der måtte laves et tre gange tre meter stort hul i taget for at hejse det ned. Igen var mangel på komponenter årsag til forsinkelser. Også mangel på arbejdskraft har den omfattende ombygning været ramt af.

Annonce

Låner lamper fra Fredericia

Men nu er næsten alt klart. Den nye bestyrer bliver Natacha Næsby Pedersen, der kommer fra et tilsvarende job i Vejle. PH-kogle-lamperne må cafeen låne fra Vivaldi i Fredericia, da manglen på kobber betyder, at de bestilte lamper ikke når frem. Til gengæld fik Niels Sørensen tirsdag aften melding om, at opvaskemaskinerne er på vej. De har også været i restordre.

Pavillon i mahogni, som falder ind i gademiljøet og matcher pavillonen hos Jørgensens Hotel. Foto: Marianne Husted

- Vi har mærket en enorm interesse. Folk stopper op og kigger ind, og jeg viser dem gerne rundt, siger han, der fra sin plads også har styret de håndværkere, der er i gang i gruppens øvrige cafeer rundt om i landet.

Vi har mærket en enorm interesse. Folk stopper op og kigger ind, og jeg viser dem gerne rundt.

Teknisk chef Niels Sørensen

Han har netop regnet ud, at der er blevet brugt 20.000 håndværkertimer på cafeen, der udenfor er blevet forsynet med pavillon i mahogni og en meget stor markise, som passer ind i gadens restaurantmiljø.

Over 20 kilometer elkabler er blevet trukket hos Café Vivaldi, og håndværkerne er stadig i gang. Foto: Marianne Husted

Det er Niels Sørensens håb, at han er så langt i processen, at han kan tage til filmfestival i Aarhus i næste uge blandt andet for at se "Top Gun". Derefter ser den tidligere biografdirektør i Holbæk frem til filmfestivalen i Cannes og musikfestivalen i Jelling.

- Og så er vi klar igen. Noget af det første bliver at se på vores sommercafé i Karrebæksminde, fortæller han, der er rigtig godt tilfreds med resultatet.

Han har ikke kun beskæftiget sig med stueetagen, der er indrettet med restaurant, storkøkken, lager og teknikrum. Han har også fået etableret en række lejligheder på førstesal, hvor han selv og håndværkere bor lige nu. Siden er det meningen at tilbyde lejlighederne til medarbejdere, der kommer udenbys fra.

Øl-hanerne står klar, og øllet er ankommet. Foto: Marianne Husted


Det store køkken er ved at blive fyldt med maskiner. Nogle står klar i gården. Andre er på vej. Foto: Marianne Husted


Fustager venter på at bliver åbnet. Foto: Marianne Husted
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce