Annonce
Horsens

Kirker vil undgå smitte ved bisættelser og tilbyder ny mulighed

I mange tilfælde er der fyldt godt op i kirkerne, når der skal tages afsked med et kært familiemedlem. Men det er ikke muligt nu på grund af risikoen for at sprede coronavirus. Derfor tilbyder kirkerne, at man kan udskyde den endelige afsked med sine nærmeste. Arkivfoto
De lokale kirker tilbyder, at afdøde kan blive brændt nu og først bisat, når coronakrisen er ovre. På den måde kan flere pårørende være med, når der skal tages endelig afsked.
Annonce

Horsens: Der er ingen tvivl om, at det er en svær beslutning at skulle vælge gæster og pårørende fra i forbindelse med en bisættelse af et kært familiemedlem. Den situation risikerer flere efterladte at stå i, efter der er blevet sat restriktioner på, hvor mange mennesker man må være samlet for at undgå at sprede coronavirus.

Reglerne om, at maksimalt 10 må samles, gælder ikke i forbindelse med begravelser, men kirkerne er blevet bedt om at måle op og komme med et bud på, hvor mange der kan være i kirkerne, hvis de ikke skal sidde for tæt.

I Horsens Provsti vil anbefalingen i langt de fleste tilfælde føre til, at man ikke kan anbefale ret mange flere end 10 i kirkerne, oplyser provst Annette Bennedsgaard.

Derfor åbner kirkerne for en ny mulighed, der skal gøre det muligt for efterladte at udskyde det endelige farvel til, når coronakrisen er ovre.

- Normalt er det sådan til bisættelser og begravelser, at vi har kisten stående i kirken, når vi tager afsked. Herefter bliver den afdøde brændt i kisten, og så kan de pårørende mødes til urnenedsættelse. I den situation, vi er i nu, vælger vi at tilbyde, at kisten med den afdøde brændes først, og at vi så holder den egentlige bisættelse, når coronakrisen er ovre. Det betyder, at vi til den tid kan samles omkring urnen i kirken og afholde en helt almindelig bisættelse - dog uden kiste, siger provst Annette Bennedsgaard.

Allerede nu har flere efterladte valgt at tage imod tilbuddet, de rigtig mange ifølge Annette Bennedsgaard er bekymrede for, at en begravelse kan medvirke til at sprede smitte.

For langt de fleste af os gælder det, at vi vil gå gennem ild og vand for at være til stede, når der skal tages afsked med én, vi holder af. Derfor er det en umulig opgave for mange efterladte at skulle til at udvælge, hvem der må komme.

Annette Bennedsgaard, provst Horsens Provsti

I mange tilfælde er der fyldt godt op i kirkerne, når der skal tages afsked med et kært familiemedlem. Men det er ikke muligt nu på grund af risikoen for at sprede coronavirus. Derfor tilbyder kirkerne, at man kan udskyde den endelige afsked med sine nærmeste. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce