Annonce
Horsens Posten

Kirsa er nærmest vokset op hos Kop & Kande -  chefens søn blev hendes mand

Kirsa Blicher Halager, medindehaver af Kop & Kande i Horsens, sagde som ung, at hun aldrig skulle være leder. Nu står hun for butikken i Bytorv Horsens og trives med opgaven. Foto: Marianne Husted
Butiksindehaver Kirsa Blicher Halager slapper af til musik, især til den musik, som hendes far spillede i forskellige Horsens-bands. Og så nyder hun at have med mennesker at gøre og se dem vokse med opgaven.

Horsens: Horsens-pigen Kirsa Blicher Halager, 38 år, har været hos Kop & Kande, siden hun kom i lære her som 21-årig. I dag er hun medindehaver og daglig leder af forretningen i Bytorv Horsens, selv om hun i sin tid sagde, at hun aldrig ville være leder og have ansvar for personale. Men da hendes svigerfar, Steen Blicher, som hun var i butikken sammen med, gik bort i 2014, blev det sådan.

Det viste sig da også, at hun trives med medarbejderne, salg, administration og mennesker i det hele taget Og så fandt hun i sin tid kærligheden hos Kop & Kande. Ugen efter, hun begyndte, tiltrådte en anden ung mand. Det var Kim Blicher, chefens søn, og de to fik hurtigt et godt øje til hinanden. I dag er de gift, har to piger på 10 og 13 år og bor i Torsted.

Indehaveren af den nyindrettede butik er ugens profil i avisens serie: Bag Disken.

Annonce

Hvorfor blev du isenkræmmer?

- Da jeg var ung, var jeg lidt skoletræt. Jeg havde fritidsjob i Stereostudiet i centret og fandt ud af, at jeg godt kunne li' at have med mennesker og salg at gøre. Der er ellers ikke nogen i min familie, der har med handel at gøre. Det endte med, at jeg først havde et elevår hos Idé Møbler på Vejlevej og derefter et år hos Kop & Kande lige midt i julehandlen. og jeg syntes bare, det var så fedt, at jeg kunne sælge en barbermaskine til 2500 kroner. Jeg var fuld af selvtillid.

Hvad er den bedste ros, du har fået eller kan få?

- Det er, når kunderne siger tusind tak, når de går herfra - uanset om de har købt en dåseåbner eller et stel til 12. Det gør mig glad, og jeg har den holdning, at når man giver, får man noget igen.

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

- Så kunne jeg godt tænke mig at være psykolog, jordemoder eller coach af en slags. Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker. Det optager mig at få en elev uden meget selvtillid til vokse med opgaven.

Kan du fortælle om én anderledes oplevelse med din butik eller dine kunder?

- Der er mange. For eksempel den kunde, der kom kørende i sin elscooter hen til disken med en havesaks og insisterede på, at det var en neglefil.

Hvordan slapper du af?

- Jeg lytter til musik. Lige nu er det 70'er pop. Min far (red: Erik Rudolph Halager) var musiker, så jeg lytter også til hans musik. Han var bassist i Den Gamle Mand og Havet, Sure Not Sure og senest Horsens-bandet Just Mayer Jam. Jeg er fan af alle de bands, min far spillede i.

- Jeg nyder også at se min store pige på 13 år spille håndbold eller se min 10-årige dyrke spring. Jeg er meget kreativ og kan godt li' at tage billeder, når jeg går ude i naturen. Jeg kan også godt li' at være i haven.

Hvilken person kunne du/I tænke dig at spise middag med?

- Min faster. Hun er en rigtig Horsens-pige, der har levet det vilde liv og været med i ungdomsoprøret. Hun er bare så livsklog og ikke bange for noget som helst. Alle er lige i hendes verden.

Hvem henter du inspiration?

- Det gør jeg fra de sociale medier. Jeg følger blandt andet en dansk designer, der bor i USA, men også en lokal influencer. Jeg kan godt li' at have fingeren på pulsen og er altid klar til at tage nyt ind.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

- Så skulle vi købe en lejlighed i Vietnam, i Ho Chi Minh, tidligere Saigon. Vi har rejst meget i Asien, og vi er faldet for menneskene, naturen og maden i Vietnam. Det er ikke så materielt. Lejligheden skulle familie og venner også have lov til at benytte.

Hvordan ser en rigtig god dag ud for dig?

- Jeg kommer herind med morgenkaffe i hånden. Går op og passer bogholderiet og bagefter ned i butikken. Jeg kører hjem, så jeg kan hente den yngste fra skole - hvis der er meget at lave, tager jeg måske på arbejde igen. Pigerne tager til sport, Kim og jeg går en tur og snakker om, hvad dagen har budt på. Og aftensmad? Jeg kan li' alt, hvad jeg ikke selv har lavet. Og så er Kim i øvrigt rigtig god til at lave mad.

En ting, som de fleste nok ikke vidste om dig?

- Jeg satte mig for nogle år siden for, at jeg ville være den, der introducerede den bio-nedbrydelige plasticpose. Jeg lavede et kæmpe-regnskab - også miljøregnskab, men det strandede på, at det var svært at printe på en bionedbrydelig pose. Siden har andre udviklet den. Men jeg har da en ti centimeter tyk mappe derhjemme med alle mine beregninger.

Jeg satte mig for nogle år siden for, at jeg ville være den, der introducerede den bio-nedbrydelige plasticpose.

Kirsa Blicher Halager
Kirsa og Kim Blicher har fået opfyldt et mangeårigt ønske - en større Kop & Kande-butik i Bytorv Horsens. Foto: Marianne Husted


https://modules.wearehearken.eu/horsens-folkeblad/embed/9714.js

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce