Annonce
Horsens Posten

Klar med en særlig HF-klasse for ordblinde

Ordblinde-vejleder Lise-Anna Ragnhild Elkjær fra Horsens HF & VUC er blandt de lærere, der er tilknyttet HF for ordblinde, som er klar efter somemrferien med en klasse for ordblinde. Foto: Horsens HF & VUC
Fra august tilbud på Horsens HF & VUC om en særlig klasse for ordblinde
Annonce

Horsens: Flere får mulighed for at tage en gymnasial uddannelse, når Horsens HF & VUC til august opretter en særlig klasse for ordblinde elever. Det nye målrettede tilbud for ordblinde, er foreløbigt det eneste af sin slags i Horsens.

Skolen har tidligere haft mange ordblinde elever, der har taget en HF-studentereksamen med støtte fra skolens ordblinde-vejledere.

- Men med den nye HF for ordblinde kan vi tilbyde de ordblinde elever bedre rammer for at tage deres uddannelse. I tilrettelæggelsen af undervisningen vil der blive taget udgangspunkt i, at eleverne er ordblinde, så de vil opleve en større grad af mestring i forhold til deres udfordringer som ordblinde, udtaler rektor Dinna Balling i en pressemeddelelse. På HF for ordblinde vil eleverne få hjælp til det faglige, og der vil blive inddraget relevant læse- og skriveteknologi, som gør det lettere for ordblinde at lære. Eleverne vil få strategier til at håndtere deres ordblindhed, det vil give dem bedre forudsætninger for at gennemføre en videre uddannelse efter deres HF-studentereksamen og i deres øvrige liv.

Annonce

Kan støtte hinanden

Skolen har erfaret, at en del ordblinde elever både kan have udfordringer med at føle sig anderledes og alene og med at skulle bruge mere tid på skolearbejdet end deres klassekammerater, der ikke er ordblinde. – Når vi samler de ordblinde HF-elever i én klasse, vil de være sammen med andre elever, der har de samme udfordringer, og dermed kan de bedre støtte hinanden både fagligt og socialt, påpeger rektor Dinna Balling.

Samtidig har de ordblinde elever mulighed for at søge om at tilrettelægge deres uddannelsesforløb på HF over tre år i stedet for over to år.

På skolen forventer man, at HF-tilbuddet for ordblinde vil give flere unge og voksne mod på at gennemføre en gymnasial ungdomsuddannelse. HF for ordblinde er et tilbud både for elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, men også for unge og voksne, der har været i gang med job eller anden uddannelse. Mere information hos skolens HF-studievejledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce