Annonce
Horsens Posten

Klassiker oversat til flere end 20 sprog – nu også dansk

Uwe Timm bliver kaldt en af de mest betydningsfulde og læste nulevende tyske forfattere. Hans værk "Opfindelsen Af Currywursten" fra 1993 er fast pensum i tyske skoler, og nu kan den også læses på dansk. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce

Horsens: I mange lande har bogelskere længe kunnet læse den tyske nyklassiker ”Opfindelsen Af Currywursten” på deres modersmål. Takket være det horsensianske Bechs Forlag kan danskerne nu også være med.

Forlaget, der ligger i Egebjerg, har netop sendt ”Opfindelsen Af Currywursten” på gaden som endnu et værk i en efterhånden lang række genudgivelser af klassisk litteratur.

Bogen er den anerkendte forfatter Uwe Timms fortælling om Lena Brücker, som i 2.Verdenskrigs afslutning i Hamborg møder soldaten Hermann Bremer.

De forelsker sig i hinanden, men skilles ved krigens afslutning.

40 år senere møder læseren Lena Brücker på plejehjem, hvor hun egentlig skulle fortælle historien om opfindelsen af karrypølsen, som hun angiveligt står bag. Den historie bliver dog bundet sammen med nazitiden og efterkrigsårene i Uwe Timms fortælling om både håb og fortvivlelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vil du med på stadion?

Horsens Posten

Fællessang på Endelave

Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Annonce