Annonce
Horsens Posten

Klumme: Det er sommer, det er søndag, og der er åbent

Marianne Husted. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Vidste du det? Ja, altså ikke, at det er sommer, selv om man ind imellem godt kan blive stærkt i tvivl om det. Men vidste du, at der er ekstra meget at komme efter i Horsens midtby om søndagen i skolernes sommerferie.

Det kan godt være nyttig viden, når ungerne har hoppet i sengene hele morgenen, Gurli Gris og Brandmand Sam nærmest har kørt non-stop på skærmen, og vejret ikke ligefrem er til at pakke badedyr,  saftevand og kiks sammen til en dag ved stranden.

Eller når søndagsavisen er læst, de sociale medier tjekket, kaffen i koppen er ved at blive lunken, og I nu kigger hinanden dybt i øjnene og spørger, hvad der kunne være et hyggeligt ferieprogram for denne dag?

Ja, så er gågaderne i Horsens et godt bud. Ikke alene, fordi godt et par håndfulde butikker holder ekstraordinært åbent fra kl. 11 til 15. Og at der er brunch på menukortet hos en række cafeer og restauranter. Men også fordi det er dejligt på en fredelig søndag at tage den næsten færdigt-renoverede Søndergade i nærmere besigtigelse.

Forleden havde jeg min mand med på en spadseretur gennem byen. Han er normalt ikke så nem at imponere. Men han udbrød uforbeholdent: "Hold da op, hvor er der meget at se på". Det var, da han så børn forlyste sig med at klatre rundt på de farverige skulpturer, der midlertidigt er stillet op nær Det Gamle Rådhus.

De nye arrangementer med bænke og ny beplantning blev også bemærket, og så skulle han selvfølgelig lige se nærmere på de skulpturer, der på det seneste har rejst en mindre kulturdebat om, hvilken kunst der passer sig for en gågade.

Jeg forestillede mig, hvad jeg ville have tænkt, hvis jeg var på besøg i Horsens midtby for første gang. Altså lige som når vi går på opdagelse i en ukendt by i Tyskland, Frankrig eller Italien, hvor vi har ferieret mange gange.


Jeg forestillede mig, hvad jeg ville have tænkt, hvis jeg var på besøg i Horsens midtby for første gang.


Jeg tror, jeg ville tænke: "Hvor er der meget at se på, og hvor er der meget folkeliv." Det var der i hvert fald denne torsdag eftermiddag, hvor regn og rusk tog sig en pause. Og jeg ville nyde at kigge op på de mange smukt restaurerede bygninger i bybilledet.

Havde mine børn været små, ville jeg have sat mig ved en café med en kop god kaffe, mens børnene fik noget koldt at drikke. Og jeg ville have slappet af, fordi jeg ville være helt tryg, når de efter få minutters drikkepause listede sig ned fra cafestolen for at gå på opdagelse inden for overskuelig radius. Måske fik de øje på en hund eller en bænk, som de kunne balancere på. Eller også hvinede de på den gode måde, når de i egne øjne kom faretruende tæt på springvandet. Der skal ikke såmænd ikke meget andet end god plads og god tid til for, at små børn kan have en fest.

Når tiden var til at komme videre, ville vi nok slå et smut forbi boghandleren og vælge en god læse-højt bog eller et sjovt puslespil. Højdepunktet ville helt sikkert være, når vi forældre sagde. "Okay, det er jo sommerferie. Skulle vi lige gå i legetøjsbutikken i Hospitalsgade, så I hver især kan vælge en lille ting."

Det var på denne bytur, jeg blev ramt af nostalgi ved tankerne om en tid, som ikke længere er. Men så er det så heldigt, at der siden er kommet børnebørn til. De skal inviteres med på bytur en fredelig søndag, og de skal hver især have lov til at vælge en stor ting fra legetøjsbutikken, besluttede jeg mig for.

Rigtig god sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Sommerlæsning i hængekøjen

Horsens Posten

Bliv klogere på klimaforandringer

Horsens Posten

Mini med maxi køreglæde

Annonce