Annonce
Horsens Posten

Klumme: Ferie, ferie, ferie - gå på opdagelse i Danmark

Marianne Husted Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Når vi den sidste skoledag inden sommerferien havde sunget: "Danmark, nu blunder den lyse nat", og skoleinspektør Fogh havde ønsket os alle en god sommer, var det  ferie hos kusinerne på Vestkysten, der ventede. Det indebar ikke kun at dase og læse Puk-bøger med lyserødt omslag. Vi blev blandt andet sat i sving med at plukke jordbær.

Det tætteste på udlandsture var en tur med "æ spritter" til Flensborg, når jeg tilbragte nogle feriedage i campingvogn i Kollund med  min jævnaldrende kusine og faster, der var lærer - og ikke forsømte nogen lejlighed til at tale tysk så højlydt, at min kusine og jeg græmmede os, når vi var på indkøbstur i Flensborgs lange handelsgade.

Når kusinerne kom på ferie hos os, blev Ford Taunus'en pakket med tæpper, håndklæder og kaffekurv. Så gik turen til en paradisisk strand her på Østkysten, mente vi i hvert fald ud fra vores spinkle erfaringsgrundlag.  Nemlig Hvidbjerg mellem Vejle og Fredericia.

Måske er vi på vej til noget, der ligner min generations barndomsferie. Godt nok findes der ikke længere så mange hjemmearbejdende mødre eller fædre som dengang, som står parat til at have fætre og kusiner på flere ugers sommerferie.

Men måske er vi ved at finde ud af, at man faktisk godt kan holde ferie i Danmark.

Som så mange andre har vi derhjemme for længst pakket de oprindelige ferieplaner væk. Vi havde talte om en tre uger lang roadtrip til Balkanhalvøen - Slovenien, Kroatien og måske Montenegro.

Men siden Italien og derefter alle øvrige lande blev lagt ned af coronaen, forsvandt lysten til at rejse alt for langt væk fra Danmark. Allerførst indfandt øv-følelsen sig.  Nu glæder vi os lige så meget til denne sommerferie, som vi plejer at gøre.

I det hele taget er det forbavsende få beklagelser, der lyder over, at et i øvrigt rejselystent folk har måttet droppe ferieplaner.


I det hele taget er det forbavsende få beklagelser, der lyder over, at et i øvrigt rejselystent folk har måttet droppe ferieplaner


Nu kan vi så alligevel bevæge os ud i Europa, men lur mig, om ikke de allerfleste holder sig i eller tæt på moderlandet. I hvert fald melder både campingpladser og feriehus-udlejning om alt udsolgt i juli.

Det kan vi blandt andet takke nogle særdeles vågne turistkontorer for. De har hurtigt været ude og gøre opmærksom på den mangfoldighed af oplevelser, som findes lige uden for vores baghave.

Visit Horsens har her i Horsens Posten hver uge i juni givet fire tip til spændende ture i nærområdet. Der er endnu ikke et sted, hvor jeg har tænkt: Det behøver jeg vist ikke sætte på listen over mulige udflugtsmål. Tværtimod har jeg ideer, der rækker langt ud over denne sommerferie.

Jeg har kolleger, der for første gang tager på telttur med børnene. Andre bytter boliger - eller bruge måske nogle dage på ophold hos familie, der har valgt en "staycation", som det hedder på dansk, når det at blive hjemme skal lyde smart.

Lad os være enige om, at coronaen overordnet er noget rigtigt skidt. Men der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og netop de seneste måneder med lukkede grænser har fået os til at åbne øjnene for det skønne land, vi bor i. Vi vidste det jo egentlig godt, men i hverdagens travlhed glemmer vi ofte at skønne på det.

En rigtig god sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce