Annonce
Horsens Posten

Klumme: Skal der være fest - så lad der være fest, men tænk jer om

Marianne Husted. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Jeg skal til to gange 50 års fødselsdag hos bror og svigerinde. Håber jeg da.

Når du læser disse linjer, ved jeg det, for festen skulle holdes i lørdags.

Kjolen er for længst købt. Det samme er de matchende røde dansesko. Dem kunne jeg godt have undværet. Det er en helt anden historie, som jeg vender tilbage til.

Men hold da op, hvor har vi glædet os til en lørdag aften, hvor søskende, nevøer, niecer, deres kærester og ægtefæller er inviteret med. Og også til at mødes med deres muntre venner, som vi efterhånden kender så godt fra bryllup, 30 års, 40 års fødselsdage og konfirmationer, at vi straks falder i hak i selskabeligt lag.

Vi lider som vist så mange andre af "festsult". Vi har bare glædet os til årets første brag af en fest med sange, taler, indslag, masser af snak og dans. 2020 har bare været året, hvor det har været småt med store fester.


Kjolen er for længst købt. Det samme er de matchende røde dansesko. Dem kunne jeg godt have undværet.


De utålmodige fødselarer tør næsten ikke glæde sig længere. Invitationerne har været sendt ud to gange, men coronaen kom i vejen for festlighederne, der først var planlagt til april og siden juni. Nu er de fast besluttet på, at tredje gang - ja, det er lykkens gang.

Godt nok har sundhedsminister Magnus Heunicke løftet pegefingeren og i noget uklare vendinger sagt noget om fester. Essensen var vist, at folk skal tænke sig rigtigt godt om, inden de beslutter sig for at holde fest. Og allerhelst udskyde til foråret 2021.

Det fik de mest bekymrede på gæstelisten til at gribe telefonen for at høre, hvad værterne har tænkt sig at gøre, og om der er rigeligt med sprit. Altså ikke af den slags, som kan drikkes.

Da over 30 kommuner nu er gået i corona-rødt, blandt andet kommunen, hvor festen skal holdes, blev bekymringerne ikke mindre.  Og de toppede helt,  da en elev på det lokale gymnasium blev konstateret corona-smittet. Det er nemlig her, parrets yngste datter går i 3. g. Men heldigvis i en afdeling, som ligger langt fra den blok, hvor den smittede har sin daglige gang, beroligede svoger og svigerinde.

Parret har også beroliget med, at de nærmest har tømt et spritlager - og igen ikke til indvortes brug. Der vil både være engangshandsker og krav om afspritning, inden man fylder sin tallerken  og sit glas.

"Det bliver en anderledes fest, men vi holder festen", er seneste melding fra brormand.

Og det er derfor, jeg ikke havde behøvet købe dansesko. Vi skal nemlig ikke danse.

Jeg kommer heller ikke til at udveksle så mange barndomsminder med damefrisørens Torben og min håndgerningslærers Asger under middagen.  Vi bliver nemlig placeret sammen med dem, som vi oftest er sammen med. Altså den nære familie.

Og sangen, som vi tre søstre og vores ægtefæller med hjælp fra en uovertruffen sangskribent  har fået forfattet, har vi haft mange overvejelser om. Man må jo helst ikke synge. Men her kom en god kollega os til undsætning: "Rul da sangene rundt om mundbind", sagde hun. Så nu inviterer vi på fælles mundbindssang.

Lidt optræden skal der selvfølgelig også til. Der er mange drillerier, som skal afleveres til lillebror og hans kone. Men vi formummer os, har vi besluttet, så sveddråberne ikke flyver rundt i lokalet.

Jo, skal der være fest, så lad der være fest. Og med forholdsreglerne og den omfattende planlægning bliver det også en smittefri fest, er vi overbevist om. Vi glæder os stadig helt vildt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ole vil give udsatte børn en uforglemmelig juleaften: I år kan coronavirus gøre det svært - men ikke umuligt

Annonce